Δημιουργός Fight Club + Sex= Έρχεται το χάος

chuck

Κάτι πάει στραβά με αυτόν τον κόσμο και το ξέρεις.
Νιώθεις την ανατριχίλα να σου γαργαλάει το δέρμα κάθε φορά που αντιλαμβάνεσαι ότι κύματα υποκρισίας  χτυπάνε πάνω σου…

Αν ανήκεις στους παραπάνω, τότε ο Chuck Palahniuk είναι ένας από τους λυτρωτές σου.

Mastermind του πασίγνωστου Fight Club, ο Chuck έχει ένα πολύ καλό ιστορικό σε horror σουρεαλιστικές ιστορίες που θα σε βάλουν σε σκέψεις.

Το  πλήγμα ‘Fifty Shades of Grey’ έχει χαρακώσει μία ολόκληρη κοινωνία -οκ κοιμόμαστε όλοι τα βράδια αλλά καταλαβαίνεις πώς το εννοώ.

Και να σου που έρχεται αυτή η διεστραμμένη διάνοια για να πατήσει μία πανηγυρική μούντζα σε όλες τις μαζικές ιστορίες, από το προαναφερθέν βιβλίο -ο Θεός να το κάνει δηλαδή- μέχρι τη σειρά Twilight και  οτιδήποτε άλλο αφορά τα υστερικά trends παγκοσμίως.

‘Beautiful You’ ο τίτλος της καθάρσεώς σου.
Βρες τις ειρωνικές αναφορές :
Νεαρή κοπέλα, η οποία περιπλανιέται σε αυτόν τον πλανήτη χωρίς ιδιαίτερο σκοπό και πίστη στον εαυτό της, ΟΧΙ ΠΑΡΘΕΝΑ (σοβαρά τονίζεται έτσι ακριβώς στο βιβλίο) σκουντουφλάει και πέφτει -τελείως τυχαία- στα πόδια ενός δισεκατομμυριούχου, ο οποίος ευθύς αμέσως την καλεί για δείπνο.
Το παραμύθι συνεχίζεται με αυτούς τους 2 να μοιράζονται ένα κρεβάτι όπου ο 49χρονος πρωταγωνιστής, δοκιμάζει (τεστάρει για να είμαστε πιο ακριβείς) τη νέα σειρά sex toys επάνω της. (Όχι δεν μπορείς να τα πεις σε καμία περίπτωση conventional).

Αν και μπαίνω σε μεγάλο πειρασμό, δεν θα κάνω spoil τη συνέχεια και το τέλος, απλά θα σας αναφέρω ότι έτσι…τελείως casually, το βιβλίο ξεκινάει με σκηνή βιασμού γυναίκας μέσα σε δικαστική αίθουσα…μία γυναίκα και ένα μάτσο άντρες…να την παρακολουθούν…χωρίς να κουνάνε δάχτυλο (οκ ένας τουλάχιστον το κουνούσε-το ξέρω είμαι αηδιαστική αλλά μιλάμε για σεξ, get over it).
World domination είναι η φράση κλειδί για όλο το βιβλίο και θα κλείσω με μία εικόνα:
-φανταστείτε έναν κόσμο από τον οποίο οι γυναίκες είναι εξαφανισμένες από την κοινωνία, κλειδωμένες στα σπίτια τους , έχοντας έναν πολύ σημαντικό αυτοσκοπό: την αυτοϊκανοποίηση.

222 σελίδες.
Οι 150 είναι βουτηγμένες στο σκληροπυρηνικό σεξ.

Όχι…δε μιλάμε για χαδάκια με μαστίγια και περιγραφές συναισθημάτων που σε κάνουν να φλερτάρεις με την κυνηγετική καραμπίνα του πατέρα σου. Μιλάμε για ταντρικό, ενεργειακό, guru-fucked-up sex.
Εκτός του γεγονότος ότι ο Palahniuk δεν χρησιμοποιεί ποτέ σχεδόν τις ίδιες φράσεις, σου μαθαίνει παράλληλα και ανατομία.
(Προς το αντρικό κοινό: αν λάβετε σοβαρά υπόψιν τις οδηγίες του Chuck ή έστω κάνετε εξάσκηση πάνω σε αυτές, θα κάνετε μερικές/μία γυναίκα ευτυχισμένη…Period.)

ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ το ’50 Shades of Grey’ ήταν το εγχειρίδιο για την ψυχοσύνθεση της γυναίκας, τότε το ‘Beautiful You’ είναι το σύγχρονο Kama Sutra. O απόγονος του De Sade.

Προσωπικά, μετά από αυτό το μείγμα τρόμου  και mindfuck-γιατί αν κάνετε τον κόπο να το διαβάσετε και συνειδητοποιήσετε πως αν ήταν ποτέ εφικτό ένα τέτοιο plot, θα την είχαμε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ γαμήσει-  καταλαβαίνει κανείς πως το τέλος της ιστορίας κάνει στροφή σε μαύρη κωμωδία και σε αφήνει με το βιβλίο ανοιχτό και μία πολύ συγκεκριμένη φράση στο μυαλό:
‘ω ρε μαλάκαααα…’

Pervzoes


Aν πιστεύεις ότι ο σαρκασμός είναι καθαρά αντρική υπόθεση, καιρός να σε διαψεύσουν τα ΧΧ χρωμοσώματά μου.