Είμαστε όλοι Charlie

μακελειό στο Παρίσι και στην εφημερίδα Charlie Heddo

Δεν χρειάζεται να τονίσουμε κάτι συγκεκριμένο σχετικά με την σημερινή τραγωδία στο Παρίσι για να αναδείξουμε την σημαντικότητα του ζητήματος. Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους και κάθε  σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να κατανοήσει τους σκοτεινούς καιρούς στους οποίους ζούμε. Για την ακρίβεια, η ανθρωπότητα δεν έφυγε ποτέ από αυτή την μαύρη τρύπα μίσους η οποία ρουφάει μέσα της ότι θετικό μπορεί να υπάρχει σε αυτόν τον πλανήτη.

 

Το σημαντικότερο όμως είναι να μην κάνουμε βήμα πίσω. Δεν θα το ήθελαν οι νεκροί. Είμαι σίγουρος γι’αυτό. Οι μεσαιωνικές αντιλήψεις πάντα θα μας βρίσκουν απέναντι τους. Είτε πρόκειται για φονταμενταλιστές δολοφόνους, είτε πρόκειται για οποιαδήποτε φασιστική νοοτροπία. Έτσι κι αλλιώς είναι το ένα και το αυτό. Αυτοί οι άνθρωποι σήμερα, πλήρωσαν με την ζωή τους, το δικαίωμα που κατέχουμε ΟΛΟΙ μας, να στηλιτεύουμε και να κριτικάρουμε οτιδήποτε. Είτε αυτός είναι χριστιανός, μουσουλμάνος, βουδιστής και πάει λέγοντας.

 

Το να υποχωρήσουμε τρομαγμένοι στις φωλιές μας και να κάνουμε την χάρη στο οποιοδήποτε ανεγκέφαλο πρόβατο (το οποίο θεωρεί ότι οι πεποιθήσεις και τα πιστεύω του πρέπει να εξουσιάζουν τα πάντα), θα είναι η μεγαλύτερη ήττα της ανθρωπότητας σήμερα. Η υποδούλωση της κριτικής υπό τον φόβο του θανάτου.

 

“KEEP THY RELIGION TO THYSELF”    George Carlin

 

Πολίτης Κάιν


Ο Πολίτης Κάιν δεν είναι ρατσιστής. Σας μισεί όλους το ίδιο.