Μπορούμε εδώ. Η διαφήμιση που μου ανακάτεψε το στομάχι.

menoume

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Αυτή εδώ λοιπόν είναι η καινούργια διαφήμιση του Nescafe.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την παρουσίαση του προγράμματος κατάρτισης και εξειδίκευσης με την ονομασία ΕΔΩ, το οποίο είναι μια πρωτοβουλία του Nescafe με την υποστήριξη του ΣΕΒ. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να μπείτε στο mporoumeedo.gr και να δείτε τις λεπτομέρειες σχετικά τα σεμινάρια που θα γίνουν. Σεμινάρια τα οποία έχουν σαν σκοπό να διδάξουν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις-πιστοποιήσεις έτσι ώστε να βελτιώσεις την θέση σου στην αγορά εργασίας.

Ενδιαφέρον δεν ακούγεται;

Α ναι, ξέχασα.

Εάν τύχει να είσαι ένας από τους 200 που θα τα καταφέρει.

Εάν ανήκεις σε μια από τις 11 ειδικότητες που αναγράφονται στο πρόγραμμα.

Εάν ανήκεις σε κοινωνικά ευπαθή ομάδα και είσαι άνεργος απόφοιτος πανεπιστημιακών και τεχνικών σχολών AΕΙ, ΤΕΙ, καθώς και απόφοιτος μεταδευτεροβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας 18-35 ετών.

Εάν είσαι εργαζόμενος επαπειλούμενος με ανεργία ή εργαζόμενος που δεν είναι ευχαριστημένος με την εργασία του και σκέφτεται να την εγκαταλείψει.

Με λίγα λόγια αναφέρεται σε όλους και σε κανέναν. Όχι, δεν πρόκειται για θέσεις εργασίας, πρόκειται για ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ που θα διαρκέσουν μέχρι το  τέλος του χρόνου ώστε να βελτιώσουν την θέση σου στην σύγχρονη αγορά εργασίας (σε ποια;;;;). Και εδώ θέλω να πω με ψυχραιμία:

ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ;;;;;;;;;;;;

Ουφ, το είπα και ηρέμησα. Δεν θέλω να συνεχίσω να σκέφτομαι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και τις σκοπιμότητες του (έλα να παρακολουθήσεις τα σεμινάρια και ο καλός ο ΣΕΒ κάπου θα σε βολέψει, μπορεί να γίνεις ένας ακόμα δούλος στην φάμπρικα ενός από τους σατανικούς καριόληδες που αποτελούν την ομάδα μας. Θέλουμε να βοηθήσουμε την κοινωνία και να λύσουμε το πρόβλημα της ανεργίας δίνοντας σου ψίχουλα για να δουλεύεις 12 ώρες σερί-μουχαχα).

 

Αλλά το κερασάκι στην τούρτα είναι η διαφήμιση. ΑΥΤΗ Η ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. Κάθε φορά που την βλέπω, νιώθω σαν να μου τρυπάει το κρανίο με το πουλί του ο Σατανάς ο ίδιος.

Ας δούμε τον εμετό αναλυτικά:

-Τι εννοείς δεν πας;

-Αυτό που σου λέω, δεν φεύγω από την Ελλάδα.(Πρώτο εγκεφαλικό)

-Τι είναι αυτά που λες, θα αφήσεις τέτοια ευκαιρία;(Προφανώς εννοεί γαμώ τις δουλειές και μισθό πάνω από 3000 ευρώ τον μήνα, χάλια δηλαδή)

-Ναι, και εδώ θα τα καταφέρω (ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ; Mέσα στο κτίριο του OAEΔ ή έξω στο παγκάκι;), εξάλλου εδώ είναι οι άνθρωποι μου, η οικογένεια μου, οι φίλοι μου (Το μόνο που μπορώ να δεχτώ. Κάνουν ποντάρισμα στο συναισθηματικό κόσμο του Έλληνα, well played)…η Χριστίνα (Ποιος την γαμάει την Χριστίνα ρε φίλε; Ξέρεις πόσα ακομπλεξάριστα γκομενάκια παίζουν στο εξωτερικό; Έχεις ιδέα ή μήπως δεν έχεις βγει έξω από τα σύνορα του νομού Αττικής;)… εκεί τι θα είμαι, ένας ξένος. Ενώ εδώ πέρα είναι το σπίτι μου (Και ο εργασιακός σου τάφος, λέω εγώ τώρα…)

Αμέσως μετά ενημερωνόμαστε ότι ο καφές είναι ευκαιρία για συζήτηση. Το ίδιο και τα παραισθησιογόνα μανιτάρια.

Ακούγεται από τα μεγάφωνα: ο κύριος Ανδρέου, τελευταίος επιβάτης της πτήσης για Μόντρεαλ (Τώρα κατάλαβα, έχει δίκιο το παιδί ρε. Που να τρέχει στον Καναδά, στους απολίτιστους;) παρακαλείται να προσέλθει στην πύλη.

Και αυτός χαμογελάει. Και φεύγει από το αεροδρόμιο μέσα στη χαρά για να ξαναπάει σπίτι του στα Σούρμενα. Έβγαλε πανάκριβα εισιτήρια για να πάει μέχρι το αεροδρόμιο, να πιει μια καφεδιά και να πει: “που να τρέχουμε ρε μαλάκα, άραξε εδώ, πάμε Πάολα απόψε”.

 

 

Εάν η παραπάνω διαφήμιση σας έπεισε να μείνετε στην Ελλάδα ενώ υπάρχει ευκαιρία για καλή δουλειά στο εξωτερικό, τότε μένει να κάνετε μόνο ένα πράγμα:

Πολίτης Κάιν


Ο Πολίτης Κάιν δεν είναι ρατσιστής. Σας μισεί όλους το ίδιο.