Ο μεσαίωνας μας καλωσορίζει στην Κέρκυρα

kerkira

Θα σας πω μια ιστορία για έναν τόπο μακρινό, έναν τόπο που βρέχει 6 μήνες τον χρόνο, ενώ κατά υπόλοιπους τα ποσοστά υγρασίας ξεπερνάνε το 95%, το σύστημα αποχέτευσης έχει μείνει ίδιο και απαράλλακτο από την ενετοκρατία- με ό,τι αυτό συνεπάγεται- η παντόφλα για Ηγουμενίτσα κάνει 2,5 ώρες, στα πιτόγυρα προστίθεται μια σάλτσα άνοστη και πηχτή, ενώ μετά τη 1 το βράδυ στα μπαρ της πόλης (και στα 3) σερβίρονται αποκλειστικά μπόμπες.

Ναι, η Κέρκυρα έχει 99 προβλήματα αλλά η συνδικαλιστική δράση των φοιτητών δεν είναι ένα από αυτά. Για όσους από εμάς, τουλάχιστον, πιστεύουμε ότι ο συνδικαλισμός δεν είναι ένα απόστημα που καταστρέφει την υγιή επιχειρηματικότητα από τον γαμημένο 19ο αιώνα και μετά.

χιτλερ

Για την πρυτανική αρχή του Ι.Π. τα χω γράψει, κάπως περιληπτικά, και με αφορμή τις ομορφιές που έλαβαν χώρα στο νησί κατά την άφιξη του Πατριάρχη. Φυσικά η κατρακύλα συνεχίστηκε, με τον αντιπρύτανη κ. Κάτσιο, τον καθηγητή του τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας κ. Σαριδάκη παρέα με την ΠΑΣΠ να σέρνουν στα δικαστήρια 5 φοιτητές, ανάμεσα τους εκλεγμένα μέλη των ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων των τμημάτων ΤΞΓΜΔ, Μουσικών Σπουδών και Τεχνών Eικόνας και Ήχου, με κατηγορίες για παράνομη βία και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

poreia

Κάπως έτσι ερμηνεύτηκε από τους παραπάνω δηλαδή, η περιφρούρηση της πανελλαδικής απεργίας της 29/9/2012, οι ολιγόλεπτες ενημερώσεις κατά την διάρκεια παραδόσεων και η δημιουργία φοιτητικού στεκιού σε παρατημένο χώρο του Πανεπιστημίου.

Φυσικά το κατηγορητήριο είναι σαθρό και θα καταρρεύσει εντός δικαστηρίου,  με τον έναν εκ των 5 φοιτητών να κατηγορείται για παράνομες πράξεις εντός του πανεπιστημιακού χώρου όταν ό ίδιος έχει αποδείξεις ότι εκείνη την περίοδο βρισκόταν στην Αθήνα.

Ας μην γελιόμαστε όμως. Οι διώξεις κατά των 5 φοιτητών είναι ξεκάθαρα πολιτικής φύσης. Το διακύβευμα ωστόσο, ξεπερνά το στενό πλαίσιο μιας σχετικά μικρής φοιτητικής κοινότητας. Η κ. Σαλλή, ο κ. Κάτσιος, ο κ. Σαριδάκης και φυσικά η ΠΑΣΠ ΑΕΙ Κέρκυρας, λειτουργώντας ως λαγοί μιας κυβέρνησης που θα μείνει στην ιστορία ως η πιο αντιλαϊκή εξ αυτών της μεταπολίτευσης, επιχείρησαν να φιμώσουν τις φωνές εντός του φοιτητικού κινήματος που αντιστέκονται, παλεύουν και δεν συμβιβάζονται με μια αφήγηση όπου τους θέλει να αποδέχονται παθητικά, με σκυμμένο κεφάλι, τις επιδείξεις αυταρχισμού από πλευράς εξουσίας, τις κάθε χρόνο όλο και πιο μειωμένες δαπάνες για την δημόσια, δωρεάν παιδεία και τον πόλεμο που κηρύχτηκε ενάντια σε ενώσεις και συνδικάτα.

Για αυτούς αλλά για και άλλους τόσους λόγους όσοι είμαστε στην Κέρκυρα αυτή τη Δευτέρα θα σταθούμε στις 9.00 έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας, αλληλέγγυοι στους 5 διωκόμενους φοιτητές.

Μέχρι τότε,

Keep Calm

&

thanatoos

 Πηγές:

http://www.stokokkino.gr/article/1000000000005910/Ena-katastaltiko-peirama-kata-foititon-se-ekseliksi-stin-Kerkura

Εφ. Συν.: Αρ. φύλλου 690, 13/5/2015, σελ 32, «Δίωξη για συνδικαλιστική δράση» της Δ. Αγγελή

Δήλωση Σ. Σαμοϊλη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ

Άρθρο του Ιάκωβου Παναγόπουλου, διωκόμενου φοιτητή

Ψήφισμα αλληλεγγύης ΣΜΕΔ

Ψήφισμα συλλόγου ΤΞΓΜΔ

Ανακοίνωση ΕΣΥ Κέρκυρας

Closerfield


Μουσικός, κοντός, αξύριστος. Τα τελευταία 9 χρόνια πίνει Stoli με δύο πάγους και φέτα λεμόνι. Όχι κάθε μέρα. Τι μας περάσατε;