Ο Frank Underwood είναι και πάλι εδώ

frank

Spoiler Alert: Εάν δεν έχετε δει ούτε ένα επεισόδιο του House Of Cards ή τυχαίνει να βρίσκεστε σε κάποιο σημείο του πρώτου/δεύτερου κύκλου, κλείστε τώρα αυτό το κείμενο. Για το δικό σας καλό.

 

Ο Φεβρουάριος ήταν μήνας κόλαση εάν τυχαίνει να είσαι Έλληνας. Διαπραγματεύσεις, μνημόνια, Ευρώπη, δραχμή και οι λέξεις φωτιά δεν έχουν τελειωμό. Πάντα τα πολιτικά παιχνίδια είχαν την πιο δυνατή αίσθηση τρόμου και αγωνίας και αυτό επειδή είναι υπαρκτά και μπορείς να τα ζήσεις στο πετσί σου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για το εάν υπήρξε ή θα υπάρξει επιτυχία των πλάνων Τσίπρα/Βαρουφάκη απέναντι στην σκληρή τακτική των υπόλοιπων Ευρωπαίων. Να σας πω την αλήθεια, θα κοιμόμουν ήσυχος εάν ήξερα ότι αυτοί οι δυο έχουν παρακολουθήσει με προσοχή το House Of Cards. O λόγος; Αυτός εδώ ο τύπος:

 

Ο Frank Underwood είναι ο μεγαλύτερος καρχαρίας με κοστούμι που έχει υπάρξει στην ιστορία της μικρής οθόνης και δεν υπάρχει αμφιβολία γι’αυτό. Πιο αδίστακτος  και από αρχηγό Μαφίας, έχει ξεπαστρέψει κόσμο και κοσμάκη (είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά), οι φιλοδοξίες του δεν έχουν ταβάνι και αυτό το ρημάδι μυαλό του θα τρέχει πάντα 100 μίλια μπροστά από τους υπόλοιπους. Με λίγα λόγια μιλάμε για έναν χαρακτήρα σατανικό. Ο ορισμός του αντιήρωα. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να πάρουμε τα μάτια μας από πάνω του. Μέσα σε 2 σεζόν τον έχουμε δει να ξεκινάει σαν γερουσιαστής από την (ανθρώπινη) ανάγκη της εκδίκησης, να στήνει τον πιο περίπλοκο πολιτικό ιστό αράχνης και βήμα βήμα να πλησιάζει προς το Ιερό Δισκοπότηρο: την θέση του πλανητάρχη. Και όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτά (προφανώς μιλάμε και το εξαιρετικά καλογραμμένο σενάριο) εάν δεν υπήρχε αυτός εδώ ο τύπος:

O Kevin Spacey δίνει ρέστα. Γαμώ τις ερμηνείες, απόλυτα πειστικός, πλέον κάθε φορά που τον βλέπω δεν σκέφτομαι τον Keyser Soze από τo The Usual Suspects ούτε τον Lester Burnham από το American Beauty (ρόλος που του χάρισε Όσκαρ). Για μένα ο Kevin Spacey εδώ και 2 χρόνια είναι ο Frank Underwood. Τέλος.

Και επειδή πίσω από κάθε σπουδαίο άντρα κρύβεται μια γυναίκα, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με καμία κυρά Μάρω που σκέφτεται πως να τουμπάρει τον μπατζανάκη της για να του φάει το οικόπεδο που τους άφησε κληρονομιά ο θείος τους. Εδώ μιλάμε για την ΓΥΝΑΙΚΑ.

robin

Η Robin Wright δήλωσε ότι για να ενσαρκώσει τον χαρακτήρα της, μελέτησε τα αρπακτικά. Κάθονται σιωπηλά, δεν μιλάνε πολύ, δεν δείχνουν τα συναισθήματα τους αλλά είναι επιβλητικά. Και όταν αποφασίσουν να αναλάβουν δράση, τότε χέζεσαι πάνω σου από τον φόβο. Well played.

 

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου- η 3η σεζόν του House Of Cards θα βρίσκεται ολόκληρη online (να είσαι καλά Netflix) και εμείς θα λιώσουμε μέσα στα 13 καινούργια επεισόδια για να δούμε που θα φτάσει το διεστραμμένο μυαλό αυτών των 2 από την στιγμή που πάτησαν το πόδι τους (σαν ένοικοι πλέον) στον Λευκό Οίκο. Game on.

 

Στέλιος Τσουμπανίδης


Συλλέκτης εμπειριών, ρεαλιστής (άρα απαισιόδοξος), έχει κάνει το daydreaming επάγγελμα. Η συμπαντική αλήθεια κρύβεται στις ατάκες του Bill Hicks και στο bacon.