Ο Jeff Bridges σε βοηθάει να κοιμηθείς. Εγώ αγριεύτηκα.

jeff

O Jeff Bridges είναι ένας μικρός θεούλης. Πέρα από το γεγονός ότι θα είναι για πάντα στις καρδιές μας ο “Dude” από το Big Lebowski, είναι από τους πιο συμπαθητικούς-cool ηθοποιούς εκεί έξω. Εκτός της υποκριτικής, ο τύπος τρέχει παράλληλα και μια καριέρα σαν country τραγουδοποιός. Όσοι είχαν δει το Crazy Heart το κατάλαβαν πολύ καλά. Έπαιξε τη μουσικούλα του στο soundtrack, έχει κυκλοφορήσει και τους προσωπικούς του δίσκους (οι οποίοι είναι εξαιρετικοί) και χθες ξεφουρνίζει ότι το νέο του άλμπουμ με την ονομασία Sleeping Tapes είναι διαθέσιμο για streaming.

 

Υπό νορμάλ συνθήκες, κάτι τέτοιο είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτο. Δηλώνει ότι το 100% των εσόδων από τα downloads θα πάνε στο www.nokidhungry.org το οποίο είναι ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα για τα περίπου 16 εκατομμύρια παιδιά στην Αμερική που παλεύουν καθημερινά να βρουν φαγητό για να επιβιώσουν (μπράβο Jeff) και εγώ κάνω κλικ στο www.dreamingwithjeff.com για να ακούσω το καινούργιο του πόνημα με την ελπίδα ότι θα είναι κάτι τόσο καλό όσο το OST του Crazy Heart που ανέφερα πιο πάνω.

 

Αυτό που ακολούθησε δεν το περίμενα.

 

Περιφραστικά καταλαβαίνω ότι πρόκειται για μουσική η οποία θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς σαν πουλάκι (και μιας και αντιμετωπίζω κατά καιρούς πρόβλημα με insomnia) με ιντρίγκαρε περισσότερο ώστε να πατήσω play. Και το κάνω.

Όχι μόνο δεν χαλάρωσα αλλά έζησα ένα από τα πιο περίεργα trips ever. Και ήμουν νηφάλιος. Τέτοιο ambient μουσικό χαλί με τον Jeff να μιλάει ψιθυριστά, να μουρμουρίζει ακατάληπτα (σαν δαιμονισμένος), αφηγήσεις για πράγματα που δεν θα καταλάβω ποτέ, ήχοι από creepy παιδάκια μέχρι σκάσιμο κυμάτων μου σήκωσε την τρίχα. Plus βαρέθηκα. Δεν ξέρω αν θα το βρεις ενδιαφέρον ή γελοίο. Το μόνο που μπορώ να συγκρατήσω είναι ότι πρόκειται για καλό σκοπό. Στα του δημιουργικού βγάλε άκρη μόνος σου. I quit.

 

Στέλιος Τσουμπανίδης


Συλλέκτης εμπειριών, ρεαλιστής (άρα απαισιόδοξος), έχει κάνει το daydreaming επάγγελμα. Η συμπαντική αλήθεια κρύβεται στις ατάκες του Bill Hicks και στο bacon.