Ο John Cusack είναι ο καινούργιος Nicolas Cage

cuzackcage

Τυπικό βράδυ καθημερινής και το ψάξιμο στο Internet για κάποια ταινία της προκοπής είναι γεγονός (αφού έχουμε ξεκοκαλίσει τις φετινές υποψηφιότητες των Oscar). Πέφτω πάνω σε λίστα με τις χειρότερες του 2014 και από περιέργεια κάνω κλικ. Στο νούμερο ένα φιγουράρει η εξής:

 

Ωπα, ο John Cusack δεν είναι αυτός; Διάολε, πως έχει καταντήσει έτσι; Εντάξει,δεν ήταν ποτέ οσκαρικός ηθοποιός αλλά τον θυμάμαι να παίζει σε ταινίες της προκοπής. Ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα στον ρόλο που σημάδεψε όλους τους μουσικόφιλους (High Fidelity), έπαιξε πειστικά στο υπέροχα σαλεμένο Being John Malkovich, αξιοπρεπέστατος δίπλα στον Al Pacino στο City Hall και η λίστα έχει συνέχεια. The Thin Red Line, Midnight In The The Garden Of Goood And Evil, Runaway Jury, βάλε και το Stand By Me σαν ωραία τυπική ταινία σαββατοκύριακου. Όλες καλές, με μεγάλα ονόματα δίπλα του και άξιες αναφοράς. Και αν δεχθείς το γεγονός ότι από ένα σημείο και μετά ο ηθοποιός ξεμωραίνεται και θέλει να βάλει ζεστό χρήμα στην τσέπη του παίζοντας σε (τραγικά) blockbuster (1408, 2012), πας πάσο.

 

Αλλά η κατάντια να παίζει σε ΚΑΚΕΣ low budget παραγωγές όπως αυτή, είναι αδικαιολόγητη. Να’τος πάλι στο 0:15 με ακριβώς το ίδιο καπελάκι που φόραγε και στο Drive Hard.

 

Παρέα με τους επίσης ξεφουσκωμένους Bruce Willis (αλλά πάντα γαμάτος) και Jason Patric, με την ίδια καμπαρτίνα από τις προηγούμενες 2 ταινίες:

 

Παρέα με De Niro (ο οποίος κολλάει τα τελευταία ένσημα όπου βρει) και αν σας έλειψε το καπελάκι,το ξαναφόρεσε:

 

ΟΚ, φτάνει. Δεν ξέρω εάν γυρνάνε όλες αυτές τις ταινίες ταυτόχρονα και ο άνθρωπος δεν προλαβαίνει να αλλάξει ρούχα αλλά έχει καταντήσει γραφικός. Και ακούγοντας την λέξη γραφικός, σου έρχεται στο μυαλό μόνο ένας. Ο βασιλιάς της γραφικότητας. Ο άνθρωπος που ταυτόχρονα μισείς και αγαπάς. Ναι αυτός:

John Cusack μπορεί με τα έργα και τις πράξεις σου να είσαι ο καινούργιος Nicolas Cage, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν θα είσαι τόσο γαμημένα cool όσο κι αυτός. Ο άνθρωπος που κέρδισε Όσκαρ, έπαιξε σε ταινία του Λιντς, αποθεώθηκε στα δράματα και τα blockbuster του, άφησε τον κόσμο να αναρωτιέται εάν όντως ξέρει να υποκρίνεται ή όχι, είναι κάτι που δεν μπορείς να αγγίξεις. Άφησε τον στον μοναδικό δρόμο που χάραξε, από την δόξα στο απολαυστικό ξεχείλωμα γελοίων ρόλων εν έτη 2015 και τράβα να κάνεις παρέα με τον Keanu Reeves. Ο Nick είναι μόνο ένας.

 

Στέλιος Τσουμπανίδης


Συλλέκτης εμπειριών, ρεαλιστής (άρα απαισιόδοξος), έχει κάνει το daydreaming επάγγελμα. Η συμπαντική αλήθεια κρύβεται στις ατάκες του Bill Hicks και στο bacon.