Όλα καταλήγουν στον Elvis (με λάθος τρόπο)

elvis

Κάθομαι αραχτός στον καναπέ με τον καφέ στο χέρι  και ενώ σερφάρω αμέριμνος στο Ίντερνετ,  το μάτι μου πέφτει στο εξής: οι αγαπημένοι Dillinger Escape Plan, ανακοίνωσαν στην σελίδα τους (στο facebook,ποια νόμιζες) ότι ένα γνωστό μουσικό site (το οποίο δεν αναφέρω, μόνο εμάς θα διαβάζετε) χρησιμοποίησε το όνομα τους σαν πείραμα σε ένα καινούργιο (ας το πούμε) application του Spotify. Τι ακριβώς είναι αυτό;

 

Το επίσης αγαπητό Spotify δημιούργησε μια μηχανή αναζήτησης για να περάσεις τον ελεύθερο σου χρόνο αγαπητέ μουσικόφιλε. Βάζεις μέσα σε ένα πλαίσιο το όνομα του καλλιτέχνη που σε ενδιαφέρει και αφού πατήσεις το κουμπί που λέει “GO”, εμφανίζεται η σχέση του καλλιτέχνη (οι DEP στην συγκεκριμένη περίπτωση) με τον Elvis Presley. Ενδιαφέρον δεν ακούγεται;

 

Στην εν λόγω αναζήτηση εμφανίστηκαν τα ακόλουθα:

The Dillinger Escpape Plan was influenced by Melvins

Melvins was influenced by Gene Simmons

Gene Simmons was influenced by Elvis Presley

 

Η πρώτη μου σκέψη είναι ότι πρόκειται για κάτι αρκετά χαριτωμένο. Σκάλωσα λίγο στο γεγονός ότι οι Melvins έχουν επηρεαστεί από τον Gene Simmons, οπότε λέω να γράψω κάτι άλλο. Γράφω στο πλαίσιο Meshuggah. Για να σε δούμε εδώ.

 

Meshuggah was influenced by Misfits 

Misfits was influenced by Elvis Presley

 

Ξεφυσάω. Βάζω στοίχημα ότι η επιρροή του Elvis πάνω στους Misfits αφορά μόνο τη φωνή του Danzig. Όταν αυτός τραγουδούσε στους Misfits. Και δεν έπαιζαν το μουσικό μονοπάτι που επέλεξε στην solo καριέρα του. Με τσάντισες λιγάκι Spotify. Τελευταία ευκαιρία. Πάμε για κάτι εύκολο. Γράφω Audrey Horne.

 

Audrey Horne is similar to Satyricon

Σταματάω εδώ. Τώρα όλα κάνουν νόημα.

Όσο και αν το Spotify μας έχει λύσει τα χέρια και λειτουργεί σαν το καλύτερο ιντερνετικό ραδιόφωνο, τόσο άσχετοι είναι με την έννοια της μουσικής. Συγκεκριμένα μου θυμίζουν mainstream media κανάλι που κάνει ρεπορτάζ σχετικά με τους χεβιμεταλλάδες (για κάποιο γελοίο λόγο πάντα) και ακούγοντας το αναρωτιέσαι αν πρόκειται για ντοκιμαντέρ σχετικά με μια χαμένη φυλή του Αμαζονίου. Όπως και να ‘χει, κάντε ένα τεστ μόνοι σας και πείτε μου πως σας φαίνεται. Εγώ νομίζω πήρα την δόση μου.

Υ.Γ.: Όποιος βρει την πιο άκυρη σύνδεση καλλιτεχνών, κερδίζει ένα cd με ακυκλοφόρητο black metal υλικό του Elvis.

http://static.echonest.com/insights/elvis/

Στέλιος Τσουμπανίδης


Συλλέκτης εμπειριών, ρεαλιστής (άρα απαισιόδοξος), έχει κάνει το daydreaming επάγγελμα. Η συμπαντική αλήθεια κρύβεται στις ατάκες του Bill Hicks και στο bacon.