10 λόγοι για να κάνεις μαραθώνιο Narcos

pablo

1. Οι πιο ενδιαφέροντες ήρωες ήταν ανέκαθεν οι αντί-ήρωες. Έτσι και η μορφή του Pablo Escobar, του μεγαλύτερου βαρόνου κόκας, έχει πολλές φορές στο παρελθόν τραβήξει τη προσοχή του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ενώ είναι από τις λίγες φορές που ένα πραγματικό ιστορικό πρόσωπο έχει απασχολήσει τόσο έντονα την ποπ κουλτούρα. Δικαίως. Είναι μια υπόθεση που εξέπληξε και θα συνεχίζει να εκπλήσσει τους πάντες.

2. Η ιστορία από μόνη της είναι άκρως ενδιαφέρουσα, όταν πέφτει δε στα χέρια του Netflix με το απίστευτο cast και την εντυπωσιακή σκηνοθεσία, δένει στην εντέλεια.

3. Πριν ξεκινήσει το shooting της σειράς μάλιστα, η παραγωγή ήρθε σε επαφή με τη DEA -τη δίωξη ναρκωτικών των Η.Π.Α., για όλα τα στοιχεία που είχαν από τη δράση και τη σύλληψη του Escobar. Ανέλαβαν μάλιστα να εκπαιδεύσουν για κάποιους μήνες τους πρωταγωνιστές της σειράς, που θα ενσάρκωναν τους αντίστοιχους αστυνομικούς!

4. Και αφού ανέφερα τους αστυνομικούς, κάπου εδώ να πω ότι τον Penã υποδύεται ο αγαπημένος μας Oberyn από το Game of Thrones, Pedro Pascal.

5. Η σειρά μπορεί να χαρακτηριστεί αυθεντική, καθώς στο σύνολο της μιλάνε ισπανικά, γυρίστηκε όντως στη Κολομβία -με κάτι απίστευτα εναέρια πλάνα από το Medellin, ενώ η τελευταία σκηνή του επεισοδίου έλαβε χώρα ακριβώς στο σημείο που διώχτηκε στην πραγματικότητα ο βαρόνος. -Κανείς ωστόσο δεν γνωρίζει πως τελείωσε η ιστορία του, και αυτό που επέλεξε να δείξει η σειρά, είναι καθαρά το συμπέρασμα της DEA.

pablo2

6. Πολλά μπορούν να ειπωθούν για τις προθέσεις των δύο πλευρών (αρχών και βαρόνων), η σειρά προσπαθεί να μην δώσει δίκιο σε κανέναν, δεν παρουσιάζει τέρατα, ούτε σωτήρες. Δεν απενοχοποιεί την εμπλοκή της Αμερικής σε ξένα ζητήματα, ούτε κατηγορεί την πολιτική της Κολομβίας. Σπάνιο φαινόμενο για τα αμερικάνικα δεδομένα.

7. Ο πόλεμος με τα καρτέλ ήταν αιματηρός, βίαιος και απάνθρωπος. Όλα αυτά τα βλέπεις στη σειρά. Την κάθε δολοφονία, το κάθε βασανιστήριο. Είναι ένα παιχνίδι κυνηγητού που άφησε πίσω του χιλιάδες θύματα, γεμάτο δράση και πόνο.

8. Ενώ τα ντύνει μια υπέροχη μουσική υπόκρουση με χαρακτηριστικό intro που σε παρασύρει στην αντίστοιχη ατμόσφαιρα κι εποχή.

9. Το ότι ανέλαβε το project το συγκεκριμένο κανάλι, σημαίνει ότι μπορείς να παρακολουθήσεις όλα τα επεισόδια αμέσως, χωρίς να περιμένεις κάθε βδομάδα για καινούριο. Έχουν ήδη κυκλοφορήσει οι δύο σεζόν, με 10 επεισόδια η κάθε μία, όλα στη διάθεση σου για binge-watching.

10. H ιστορία των Narcos, δε σταματά με τον Pablo Escobar. Ο σκηνοθέτης έχει σκοπό να δείξει τι συνέβη έπειτα από εκείνον, να εξερευνήσει όλο το χώρο του εμπορίου των ναρκωτικών, κάτι που σημαίνει πως η σειρά έχει πολλές σεζόν ακόμη να διεκδικήσει για να απολαμβάνεις κάθε χρόνο.

Ελένη Σπανού


Ήμουν η παράξενη κοπέλα που θα πλησίαζε στο βιβλιοπωλείο αγνώστους για να τους προτείνει βιβλία που λατρεύει. Αργότερα το έκανα χόμπυ και το ονόμασα book blogging.