5 τρόποι να αποφύγεις τη βαρεμάρα

1

Το Mudtimes με έχει αναθέσει πρέσβη της βαρεμάρας και, πραγματικά, δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Ίσως έχει να κάνει με τις πομφόλυγες που ανεβάζω στο κλειστό γκρουπ της κόλασης. Η αλήθεια είναι όμως ότι, ναι, σε φάσεις βαριέμαι λίγο. Θες το εξάμηνο της πτυχιακής, θες το θέμα της πτυχιακής, θες η κατάσταση ανεργίας, έχω πιαστεί να κωλοβαράω ανελέητα. Ωστόσο, φίλες μου και φίλοι, υπάρχει λύση στη βαρεμάρα. Όσο υπάρχει ίντερνετ και όσο υπάρχει φυσική υπόσταση, η βαρεμάρα μπορεί να καταπολεμηθεί χωρίς το άγχος της κοινωνικής συναναστροφής. Τι; Δεν το έθεσε κανείς ως όρο; Α, δεν αγχώνονται όλοι από την κοινωνική συναναστροφή; Μι σκούζι, στη λίστα αυτή αποτελεί βασική παράμετρο. Άλλες βασικές παράμετροι αφορούν το βαθμό αφοσίωσης, τη χρονική διάρκεια, το βαθμό ευχαρίστησης – γιατί στο mud times είμαστε επιστήμονιες κιε βγάζουμε αλγόριθμους, έτσι ε;

 

5. Πάρε γάτα

Όχι, σοβαρά. Πάρε γάτα. Δεν θα βαρεθείς ποτέ ξανά. Τα πλεονεκτήματα συμπεριλαμβάνουν: α) φοβερό low maintenace, σε χρόνο και κόστος. Λίγη τροφή, λίγη άμμος, ένα παράθυρο και μια σάπια κάλτσα σου δεμένη σε σκοινί. β) Παρ’όλη τη χάρη τους, είναι αξιοσημείωτα ηλίθια ζωά. Ως αποτέλεσμα, όταν θες να ξεκουράσεις το μάτι σου, να διασκεδάσεις τη βαρεμάρα σου, γυρνάς το βλέμμα σου και βλέπεις κάτι τέτοιο:

11

τέτοιο:

12

ή κάτι τέτοιο:

13

Φοβερό κέφι λέμε.

Κοινωνική συναναστροφή: 0. Για την ακρίβεια, λειτουργεί ως υποκατάστατο. 10/10

Βαθμός αφοσίωσης: 10. Μην είσαι ανεύθυνος. Είπαμε, είναι ηλίθια, χρειάζονται στήριξη. Χρονική διάρκεια: Γιγάντια. 15 χρόνια αντίδοτου στη βαρεμάρα.

Βαθμός ευχαρίστησης: Μέτριος. Ωστόσο σε συνάρτηση με τη χρονική διάρκεια, το αποτέλεσμα γίνεται εκθετικό.

 

 

4. Ποταπό κουτσομπολιό

Χωρίζεται σε μικρο- και μακρο- κουτσομπολιό. Το μικροκουτσομπολιό λαμβάνει χώρα στα διαδικτυακά λημέρια των κοινωνικών δικτύων (το φύλο είναι ενδεικτικό και εναλλάξιμο): Η φίλη από το δημοτικό που έκανε μπάκα και ακούει Βέρτη, ή ό,τι άλλο είναι χοτ στον κόσμο του μπουζουκιού. Ο νήαρ τριαντάρης γνωστός που κυνηγάει το όνειρο να γίνει αρτίστας ολικής απασχόλησης κάπου στα ξένα. Πρώην, πρώην των νυν, νυν των πρώην κ.ο.κ., έλα τώρα, μεταξύ μας είμαστε. Το μάκροκουτσομπολιό βρίσκεται επίσης εις το διαδίκτυον και αφορά σελέμπς ή “σελέμπς”. Ενίοτε γίνεται ουσιαστικό και μας βοηθάει να αναλύσουμε ή να συνθέσουμε καλλιτεχνικά φαινόμενα με τον κόσμο της μπίζνες. Και τι σε ενδιαφέρει; Αν είχες κάτι άλλο που σε ενδιέφερε, θα έκανες αυτό και δεν θα βαριόσουν, good enough?

Κοινωνική συναναστροφή: 0. Εκτός αν θέλεις να σχολιάσεις που τότε είσαι άξιος/α της μοίρας σου.

Βαθμός αφοσίωσης: 0. Το παρατάς τώρα. Χρονική διάρκεια: Μικρή. Η αλήθεια είναι ότι σου τρώει το κεφάλι και καταλήγεις πάλι να βαριέσαι με αυτό που έκανες για να μη βαριέσαι, οπότε η επιλογή 4 χωλαίνει σε διάρκεια.

Βαθμός ευχαρίστησης: Μικρός. Ωστόσο, η επιλογή 4 έχει τη μοναδική ιδιότητα του flow, να νεκρώνει δηλαδή τις υπόλοιπες εγκεφαλικές λειτουργίες, επομένως, η ευχαρίστηση είναι μικρή σε ένταση αλλά καθολική για το επιλεγόμενο χρονικό διάστημα.

14

 

 

3. Τυχαία επιβίβαση σε ΜΜΜ

Μικρέ επαναστάση, you, της θαρραλέας επιλογής. Συστήνεται ιδιαίτερα για τα beta λειτουργικά τζάνκι αδρεναλίνης. Να σημειωθεί ωστόσο ότι προτείνεται για κατοίκους πόλεων ή για νεους κατοίκους οπουδήποτε, και προς αποφυγήν στις ώρες αιχμής. Παίρνεις το λεωφορείο, μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ, οτιδήποτε και πηγαίνεις κάπου που δεν έχεις ξαναπάει. Αν διαλέξεις κι έναν καλό δίσκο (το Mudtimes έχει μεριμνήσει και για τις μέρες που βαριέσαι να ακούσεις κάτι ψαγμένο) έχεις υπογράψει συμμετοχή στη μεγαλύτερη περιπέτεια του τριημέρου, φίλη και φίλε. Σκέψου τα μέρη που θα δεις: Ηλιούπολη, Πετρούπολη, Γέρακας, Μίκρα, Angered. Εξωτικίλα.

Κοινωνική συναναστροφή: Έμμεση. Πρέπει να μπεις σε ΜΜΜ. Αρκετά τρομακτικό

Βαθμός αφοσίωσης: Κάμποσος. Αν δεν σε ψήνει, γυρνάς αλλά δεν είναι τόσο απλό όσο να κλείσεις ένα tab. Χρονική διάρκεια: Μέτρια. Γεμίζει 3ωράκι άμα θες.

Βαθμός ευχαρίστησης: Μεγάλος. Να τα λέμε. Φοβερά ανταποδοτικο και με μεγάλη αίσθηση κατόρθωσης. Σκέψου τον εαυτό σου να λέει “Πήγα στην Αγία Βαρβάρα σήμερα”. Μπορεί να τσακώσεις και καμιά φωτογραφία για το instagram, #adventurous.

15

εσύ στο δάσος Καισαριανής

2. Οικιακά

Όχι τυχαία νούμερο 2, και ευαγγελισμένα νούμερο 1 για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Μεγαλύτερο πλεονέκτημα το γεγονός ότι μετατρέπεις τη βαρεμάρα σε κάτι παραγωγικό. Ωστόσο η πρακτική δεν ενδείκνυται σε σπίτια που είναι σε κατάσταση βρωμιάς και ακαταστασίας επιπέδου How Clean Is Your House (επιλογή 2.1), καθώς σε τοιαύτες περιπτώσεις η προσέγγιση πρέπει να γίνει στρατηγικά. Βρίσκω το καθάρισμα του μπάνιου και την αναδιοργάνωση της ντουλάπας από τα πιο απολαυστικά εργαλεία στην εργαλειοθήκη των οικιακών. Παρ’όλα αυτά, ακλόνητο και αδιαμφισβήτητο νούμερο 1 στην κατηγορία “οικιακά” είναι το μαγείρεμα. Ψήσου να κάνεις ένα μουσακά, ένα τριωράκι θα σου πάρει. Η παρασκευή πίτσας είναι το αντίστοιχο lego σε συνδυασμό με ζωγραφική στη μαγειρική. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για φόβο οποιασδήποτε συνταγής: είναι εκεί (στο ίντερνετ) και σε περιμένει να την ακολουθήσεις. Το καλύτερο με τη μαγειρική είναι ότι ο εσωτερικός βρόχος ανατροφοδότησης επιτρέπει απευθείας εντοπισμό λαθών, επομένως, και στραβά να πάει, την επόμενη φορά, θα είναι στάνταρ καλύτερο.

 

Κοινωνική συναναστροφή: Ελάχιστη εώς ανύπαρκτη, σε περίπτωση που χρειαστεί να ψωνιστείς.

Βαθμός αφοσίωσης: Κάμποσος και διακυμαινόμενος. Το καθάρισμα παρατιέται, η μαγειρική όχι τόσο εύκολα. Χρονική διάρκεια: Μέτρια και διακυμαινόμενη: στη διακριτική σου ευχέρεια αν θα κάνεις γενική και γεύμα τριών πιάτων ή απλό σκούπισμα-σφουγγάρισμα-τακτοποίημα.

Βαθμός ευχαρίστησης: Εεε. Η ευχαρίστηση έρχεται με την ολοκλήρωση της δραστηριότητας και την ανταποδοτικότητα της παραγωγικότητας.

16

 

 

1. Ο αρχαιότερος

Ο νούμερο 1 σε διάδοση τρόπος διασκέδασης της βαρεμάρας, τόσο που αναγάγεται σε lifestyle και ταυτοτικό (αυτο)προσδιορισμό: Μαλακία – οι έμφυλες αντιστοιχίες εφαρμόζονται. Ο σχολιασμός είναι πλεονασμός. Ενδείκνυται λόγω ευκολίας και προσβασιμότητας.

 

Κοινωνική συναναστροφή: στο χέρι σου.

17

Βαθμός αφοσίωσης: Μηδενικός. Χρονική διάρκεια: Μικρή/ελάχιστη, ποιον κοροϊδεύεις. Αυτό είναι το νόημα.

Βαθμός ευχαρίστησης: Μέγιστος, καθώς απευθύνεται σε ένστικτο.

 

To tug toner αναβαθμίζει την εμπειρία προσφέροντας έξτρα ανταποδοτικότητα

18

Σοφία Πυργιώτη


Σκληράδα επιπέδου βουτυρομάχαιρου. Στην πραγματικότητα, είναι μέτρια σε όλα – Πειστήριο: Το μεγαλύτερό της επίτευγμα είναι ότι δεν ζει στην Ελλάδα. Θάνατος σε όλα τα είδωλα.