50 shades of shame

Το 50 shades of grey είναι αισχρή ταινία με ανύπαρκτο σενάριο και πολύ sex

Αρχικά να διευκρινίσω ότι δεν θα υπάρξουν spoilers – μιας και δεν υπάρχει plot in the first place.

Δικηγόρος του διαβόλου : και γιατί το αγόρασες μωρή?
– Φίλε μου, όπως εσύ γουστάρεις να μαθαίνεις τα τελευταία νέα της Παοκάρας ( βάλε αντίστοιχη ομάδα, δεν κάνουμε διακρίσεις) ή εσύ φίλη μου τρελαίνεσαι να παρακολουθείς τα fashion show της Victoria’s Secret, έτσι και γω θέλω να διαβάζω τα best sellers για να μπορώ μετά να αποφασίσω αν θα σε βαφτίσω βλάκα που το προσκυνάς ή όχι.

Δικηγόρος: Και που πήγε η υποκειμενικότητα και το προσωπικό γούστο?
-Όπου πήγε και η μικρή Αννούλα μετά την έκρηξη.

Αν πιστεύεις ότι κρατώντας έναν από τους τόμους του ’50 αποχρώσεις του γκρι’ (ένα μεγάλο μπράβο στους  Έλληνες μεταφραστές που σκότωσαν το λογοπαίγνιο, το οποίο προφανώς και δεν αναφέρεται στο χρώμα),  επρόκειτο να διαβάσεις  ένα λογοτεχνικό αριστούργημα, να μου επιτρέψεις να σου δανείσω κάτι τόμους Αρκά (που και η σύγκριση ακόμα είναι προσβλητική…ο Αρκάς είναι πολύ ανώτερος σε επίπεδο γραφής και σύλληψης).

Χωρίς πολλά πολλά, ας ξεκινήσω με τον κεντρικό σχολιασμό :

Δεν έχω μεγάλο ιστορικό στα άρλεκιν αλλά ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΣΕΞ.
Φαντάσου ότι μετά από μερικές σελίδες αφήγησης (η οποία είναι σε μία ευθεία γραμμή τύπου ‘ξύπνησα-γάμησα-κοιμήθηκα’) έχεις καταλάβει ήδη το pattern (5-6 σελίδες  σκηνή σεξ και μετά νάνι).
Ο αφρός που έχει ο πρωινός μου καφές, είναι πιο πηχτός από το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου.

Δεν υπάρχει νομίζω νόημα να αναφέρω τους χαρακτήρες και την ενσάρκωση  της φαντασίωσης του τέλειου άντρα της E.L. James, τα ξέρουμε όλοι μετά τον μαζικό βομβαρδισμό των social media. Ντάξει…δε λέω…με βάση τη φαντασία μου, μια χαρά παλικάρι παρουσιάζει :λεφτάς, έξυπνος, ρομαντικός και σαδιστής…τα σχόλια δικά σας.
-Σαδιστής? Απαπαπα. Δεν μ’αρέσουν αυτά τα πράγματα.
Η απάντησή μου είναι απλή: … υπάρχουν οι γκόμενες που έχουν daddy issues και αυτές που έχουν και δεν το ξέρουν.
Sadistie Claire. Μία γυναίκα με issues. Εσύ?

Δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν, αλλά για να είμαι δίκαιη, θα παραθέσω τους τρόπους περιγραφής της σεξουαλικής πράξης από άντρα και αντίστοιχα από γυναίκα.
ΑΝΤΡΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: χρησιμοποιεί ελάχιστες προτάσεις, με ωμές λέξεις -συνήθως έτσι όπως τις σκέφτεται ένας απλός άνθρωπος, δεν καταναλώνεται σε αιματηρές περιγραφές και  τέλος απεικονίζει την ίδια την πράξη και όχι τα συναισθήματα / οπτικές γωνίες ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗ.

ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ : ‘Κατέληξε να μου κάνει γλυκό και τρυφερό έρωτα…όλα ξεκίνησαν όταν μύρισα την ανδρική κολώνια του, που ποτίζοντας το είναι μου, ενεργοποίησε τους πιο ευαίσθητους αδένες του σώματός μου και άρχισε σιγά σιγά να στέλνει παλμικούς πόνους ….μπλα μπλα μπλα.’

ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ?

Τα πράγματα είναι απλά και όπως έχει πει παλαιότερα , ο γνωστός στους περισσότερους  ως Mikieus, πες ότι πήγες στο σουπερ μάρκετ, πήρες τη γαμημένη μπριζόλα, ΤΗΝ ΕΦΑΓΕΣ, ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ!

Pervzoes


Aν πιστεύεις ότι ο σαρκασμός είναι καθαρά αντρική υπόθεση, καιρός να σε διαψεύσουν τα ΧΧ χρωμοσώματά μου.