8 λόγοι που το καινούριο Star Wars του JJ Abrams θα είναι καλύτερο από τρία τελευταία τούβλα του George Lucas

main

Αυτή τη στιγμή η χαμηλότερη βαθμολογία στο IMDB ανήκει σε κάποιο Kod Adi K.O.Z. από την Τουρκία. Όταν το The Phantom Menace κατακτήσει αυτή τη θέση, το internet θα είναι κατά 47% πιο αξιόπιστο. Μέχρι τότε, ας δούμε γιατί το ακυκλοφόρητο ακόμα επεισόδιο VII έχει ήδη ρίξει γκολ από τα αποδυτήρια, έχει κάνει ματ σε 3 κινήσεις κι έχει εκτοπίσει με Jedi wave τα φριχτά I, II και III.

jedi_wave

 

 1. Επιστρέφει το παλιό cast. Ευκολάκι αλλά χίλιες φορές καλύτερα οι γερασμένες γνώριμες φάτσες των Skywalkers και του Han Solo, παρά εκείνο το εκνευριστικό πιτσιρίκι με την για πίσω μέρος συσκευασίας επιτραπέζιου ατσαλάκωτη φάτσα, που τόλμησε να φέρει το τιμημένο όνομα του Anakin. Για τον Ewan(n) δεν το συζητάμε, ακόμα και σε αυτή τη γλίτσα καλύτερα παίζει.

starold

 1. Το trailer και μόνο του The Force Awakens είναι καλύτερο από όλες μαζί τις τρεις προηγούμενες ταινίες, τις αφίσες τους, τα soundtracks τους και τα πλαστικά μπιχλιμπίδια που κυκλοφορούσαν μαζί με δημητριακά και που μου έκοβαν την όρεξη για πρωινό back in 1999 επειδή έβλεπα τη φάτσα του απάλευτου Jar Jar στο κουτί.

 

 1. Φημολογείται ότι θα παίζει κι ο Iko Uwais. Δηλαδή ο κοντός που στα δυο Raid έδειρε περισσότερο κόσμο  από όσους ο Στέηθαμ σε ολόκληρη φιλμογραφία. Τα Jedi (ή Sith;) κλωτσομπουνίδια αποκτούν νέα αίγλη.

 

 1. Η «πολιτική» πλευρά της ιστορίας δε γίνεται να ξαναβγεί τόσο κακογραμμένη κι ασυνάρτητη ακόμα κι αν γραφτεί από δυσλεκτικό λάμα με χαλασμένο πληκτρολόγιο.

 

 1. Ο Yoda πέθανε στο Return of the Jedi. Άρα όχι άλλες άβολες σκηνές με τον 80 πόντους γερο-δάσκαλο να πολεμάει χοροπηδώντας πέρα-δώθε σαν ελαττωματικός Spiderman. Από τα πιο γελοία πράγματα που έχω δει ποτέ. Κι έχω δει ολόκληρη σεζόν Ρετιρέ.

 

 1. Σε αναζήτηση κακού-τούμπανο κι ελλείψει Darth Vader, ο Kylo Ren φαίνεται γαμώ τις μούρες. Κι έχει και τριπλό lightsaber. Ο Darth Maul από την προηγούμενη τριλογία κάτι πήγαινε να κάνει, αλλά όταν σε σκοτώνει το πρώην πρεζάκι του Trainspotting με το μαλλί του Πρίγκηπα της Ζαμούντα, στις συνειδήσεις μας θα είσαι πάντα φλώρος.

kylo_ren

 

 1. Σκηνοθετεί ο JJ Abrams, ο σωστός nerd, άσχετα αν για το Lost του φυλάω γιαούρτι πρόβειο εκτός ψυγείου για να βρωμίσει πριν το κάνω χειροβομβίδα. Ακόμα και στο μέτριο Super 8, διακρίνεις έναν γνήσιο φαν της μασονικής στοάς Σπήλμπεργκ-Λούκας και των storytelling τακτικών τους. Τα Star Trek του ήταν νοστιμότατα.

 

 1. Μόνο και μόνο για το “Chewy, we’re home” εγώ ανοίγω εκείνο το Chateau Brane Cantenac του ’98 (εξαιρετική χρονιά) που φυλάω στο κελάρι.

home

 

 

 

Και 4 λόγοι για να σπαστούμε και πάλι

 

 1. Σκηνοθετεί ο JJ Abrams. Θα το γαμήσει στο lens flare.

lens

 

 1. Επιστρέφει το παλιό cast. Τελευταία φορά που κάποιος μπαρμπα-σταρ φόρεσε μια τιμημένη στολή, έκλαψαν μανούλες

ωπ σόρυ, λάθος

έκλαψαν μανούλες

 

 1. Η Lucasfilms ανήκει πλέον στη Disney. Όχι ότι τα επεισόδια I-VI ήταν τίποτα splatter, αλλά ειδικά τώρα οι μάχες θα είναι πιο αναίμακτες κι από οικογενειακό συνέδριο στο 7th Heaven.

 

 1. Δεν θα έχει Νάταλι Πόρτμαν.

natalie

(σνιφ)

Διονύσης Νταλκάς


Αποψιάτορας. Ημιμαθής ξερόλας. Εθισμένος στο ρολό φυσαλίδας. Είδωλο του ο Ιζνογκούντ.