Αυτό δεν είναι ένα ακόμα live review για την συναυλία των B**** K***

tbk5

Το αγαπημένο μου χόμπι τις τελευταίες ώρες είναι το διάβασμα των live reviews για την συναυλία των Β**** Κ***. Πέρα από το γεγονός πως πετάγονται σαν τα μανιτάρια, είναι κάτι απολύτως αναμενόμενο. Είδαμε ένα μεγάλο όνομα στα ντουζένια του (με την εμπορική έννοια μιλώντας) και η τελευταία φορά που θυμάμαι να έχει γίνει κάτι τέτοιο, ήταν το 2009 με τους Slipknot. Όλα όμορφα και ωραία μέχρι εδώ. Εξάλλου κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει κάθε μέρα.

Οι μέρες πριν το live ήταν ήρεμες, δεν είχε ακουστεί κάτι τρομερό, μερικοί απλά υπολόγιζαν πόσο κόσμο θα μαζέψει, αν θα μπουν μέσα οι διοργανωτές και πάει λέγοντας.

Έφτασε λοιπόν το πολυπόθητο Σάββατο, έγινε το πολυπόθητο concert, έπηξε ο παράδρομος της Μαλακάσας, δεν μπορούσαμε ούτε να κατουρήσουμε και πήγαμε όλοι στα σπίτια μας χαρούμενοι. Όλοι; Χμ, δεν νομίζω.

Δεν χρειάζεται να είσαι η Πυθία για να μυριστείς 2-3 απλά πραγματάκια, πριν δεις τους B**** K*** ζωντανά. Ποια είναι αυτά;

black keys live athens drummer 2015 terravibe rockwave

 

-Δεν είναι το καλύτερο live συγκρότημα. Είναι απλά OK-μέτριοι. Ένα ψάξιμο στο ΥouTube το αποδεικνύει.

-Στο Terra Vibe θα βρίσκεται όλος ο καλός ο κόσμος. Από την Τζένη που βγαίνει παραλιακή μέχρι τον Τάσο τον Devastator που έχει ραφτό Sodom.

 

Απλό δεν ακούγεται;

Ναι αλλά στην πορεία το σκηνικό άλλαξε.

Διαβάζω το ένα review και πέφτει το κράξιμο του αιώνα, διαβάζω το άλλο και γίνεται της αποθέωσης το κάγκελο. Προφανώς η απόσταση ανάμεσα σε αυτά τα 2 εξισώνεται από το ποιο site διαβάζεις. Ήρθε η ώρα λοιπόν να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους. Ας πάρουμε με εντελώς αντικειμενική διάθεση τις υποκειμενικές γνώμες ώστε να τελειώνουμε μια και καλή με αυτό το παραμύθι.

black keys guitarist dan auerbach rockwave terravibe

 

Προς τους φίλους μεταλλάδες-stonerάδες:

Οι B**** K*** δεν είναι το πιο heavy συγκρότημα του κόσμου. Σκοπός είναι να ροκάρουν και να groovάρουν. Η αλήθεια είναι πως δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά. Ναι, δεν πρόκειται να σε ταξιδέψουν στο Hellfest ούτε να σου θυμίσουν πως σε τρίπαραν οι Kyuss. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο και έχουν μια ξεκάθαρη pop αισθητική. Αν δεν σου κάνει αυτό (και το ήξερες πριν πας, μην λέμε ψέμματα) γιατί αγόρασες το ρημάδι το εισιτήριο;

 

Προς τους φίλους που βρέθηκαν για πρώτη φορά σε “ροκ” συναυλία:

Σταματήστε να διατυμπανίζετε περήφανα το πόσο γαμάτοι ήταν οι B**** K***. ΔΕΝ ΗΤΑΝ. Ήταν μια απλά καλή-χαμηλωμένη σε ένταση εμπειρία την οποία μπορούσες να απολαύσεις από την TV σου και δεν θα άλλαζε κάτι. Αν ξαναπάτε σε live, το οποίο θα έχετε μελετήσει από πριν πως το συγκρότημα σπέρνει όντως, τότε θα καταλάβετε την διαφορά.

 

Προς τους φίλους που ακούν “’άλλου” είδους μουσική:

Ναι, δεν μαζεύουν μόνο τα μπουζούκια και τα clubs κόσμο.

 

Προς τους φίλους που είναι “ψαγμένοι” και δεν πηγαίνουν σε τέτοια mainstream σατανικά σκηνικά:

Ωραία και η κουλτούρα, ωραίο και το υπόγειο με τα 10 άτομα τριγύρω, ωραία και η πειραματική ψαγμενιά που αντιπροσωπεύεις. Αλλά που και που άσε μας να πάμε σε μια μεγάλη συναυλία (όποιος και αν παίζει) και να χαρούμε την όλη φάση του party. Είδα χαρούμενα πρόσωπα τριγύρω μου για διάφορους λόγους και πέρασα ένα (απλά) ευχάριστο βραδάκι. Τι κακό έχει αυτό;

 

Συμπέρασμα: η κουτσή Μαρία ήρθε, είδαμε ένα απλά OK main act, τα support ήταν super, η διάθεση καλή και του χρόνου δεν θα θυμόμαστε τίποτα απολύτως γιατί θα γκρινιάζουμε για το ποιοι θα έρθουν. Και εις άλλα με υγεία.

 

*Οι φωτογραφίες είναι ευγενική χορηγία της Αθηνάς Παπαγιάννη.

 

Στέλιος Τσουμπανίδης


Συλλέκτης εμπειριών, ρεαλιστής (άρα απαισιόδοξος), έχει κάνει το daydreaming επάγγελμα. Η συμπαντική αλήθεια κρύβεται στις ατάκες του Bill Hicks και στο bacon.