Αυτό η λάσπη δεν το σκεπάζει…

trans

Πολλά έχουν ειπωθεί για την ΕΡΤ. Ως και συγκρίσεις με την κρατική τηλεόραση της Βορείου Κορέας έχουν γίνει. Όλα λάσπη και τυφλές επιθέσεις. Τίποτα όμως δε συγκρίνεται με μια  αναφορά στην τρανς κοινότητα. Στην Ελλάδα, τη χώρα που κοινωνικές ομάδες καταπιέζονται, είναι υποχρέωση όλων των των φορέων να συμβάλλουν στην είσοδο αυτών των ατόμων στην κοινωνική εξίσωση. Κανένα κανάλι όμως δεν αφιέρωσε τηλεοπτικό χρόνο για μια ουσιαστική συζήτηση με επρόσωπο της τρανς κοινότητα.

 

Χρόνια τώρα, τα τηλεοπτικά κανάλια ‘’χρησιμοποιούσαν’’ αυτά τα άτομα για προσωπικό κέρδος και άνοδο των ποσοστών τηλεθέασης. Με αυτόν τον τρόπο άφηναν πάντα στο περιθώριο το πραγματικό πρόβλημα του ρατσισμού και της κοινωνικής περιθωριοποίησης. Η εκπομπή Studio 3 της ΕΡΤ, είχε καλεσμένη τη Γενική Γραμματέα του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, κα Άννα Κουρουπού. Αν μη τι άλλο μια πολύ σημαντική προβολή του προβλήματος, με καλεσμένο ένα πρόσωπο με θεσμικό ρόλο που εκπροσωπεί τα δικαιώματα των ανθρώπων της τρανς κοινότητας που είχε ως συνέχεια μια ουσιαστική συζήτηση που ενημερώνει για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει αυτή η κοινωνική ομάδα.

 

Το ζήτημα όμως δε λαμβάνει τέλος σε αυτό το σημείο. Συνεχίζει να αποτελεί ένα μεγάλο θέμα συζήτησης που είναι απαραίτητο να απασχολήσει την ελληνική κοινωνία. Οι πολίτες οφείλουν να ενημερωθούν και κυρίως με την πίεση που δύνανται να ασκήσουν, να βοηθήσουν στην επίτευξη των οραμάτων αυτών των ανθρώπων. Ήταν ένα καλό έναυσμα μέσω της δημόσιας τηλεόρασης.

Parker George


Wannabe δημοσιογράφος, με επαναστατικές ρίζες σφυρηλατημένες στην Αβάνα. Ξεχασμένος σε μια γωνιά του ευρωπαϊκού νότου.