Αυτό είναι το site στο οποίο θα αφήσεις τα κόκκαλα σου…

geο1

Σίγουρα έχεις περάσει άπειρες ώρες πάνω απ’ τον υπολογιστή παίζοντας οnline games, χαζεύοντας viral βιντεάκια και γενικά ψάχνοντας τρόπους να σκοτώσεις την ώρα σου σε καταστάσεις ανελέητης βαρεμάρας.

Με την λογική πως σου αρέσει να χαζεύεις στο gοοgle maps και σε ελκύει η γεωγραφία, το υπέρτατο κάψιμο σε περιμένει στο https://geoguessr.com .

Τι ακριβώς συμβαίνει εκεί;

Tο συγκεκριμένο site χρησιμοποιεί τις εικόνες του gοοgle maps, σε πετάει σε κάποιο σημείο του πλανήτη χωρίς να σου δώσει ούτε μια πληροφορία και σε αφήνει να μαντέψεις το που ακριβώς βρίσκεσαι. Προφανώς, πρέπει να ξυπνήσει μέσα σου ο ντετέκτιβ Κλουζώ και να τσεκάρεις την περιοχή, να ψάξεις για πινακίδες ή σημάδια του καιρού για να εντοπίσεις την θέση σου. Για παράδειγμα, αν βρεθείς σε ένα χιονισμένο τοπίο, προφανώς βρίσκεσαι σε κάποια βόρεια χώρα, τύπου Καναδά ή Νορβηγία και πάει λέγοντας. Στόχος είναι να πέσεις όσο το δυνατόν πιο κοντά στο μέρος που βρίσκεσαι (σημειώνοντας την μαντεψιά σου στον χάρτη που βρίσκεται στα δεξιά της οθόνης σου) και να μαζέψεις τους αντίστοιχους πόντους.

geοguess2

Προειδοποίηση: το level δυσκολίας ώστε να πέσεις ακριβώς μέσα στην πρόβλεψη σου, είναι ακραία δύσκολο. Γι’αυτόν τον λόγο, μπορείς να διαλέξεις κάτι πιο ήπιο, όπως το να ψάξεις την θέση σου μέσα σε συγκεκριμένη χώρα, ήπειρο ή να εντοπίσεις που ακριβώς βρίσκονται διάφορα γνωστά μνημεία (το οποίο μεταξύ μας, είναι μέγιστη φλωριά-όλοι ξέρουν που περίπου πέφτει ο πύργος του Άιφελ). Plus μπορείς να μπεις στο challenge mοde και να παίξεις οnline μαζί με φίλους. Αρκετά με τις πληροφορίες όμως.

Μπες στο site, χάσου στο πουθενά και καλό κάψιμο.

Στέλιος Τσουμπανίδης


Συλλέκτης εμπειριών, ρεαλιστής (άρα απαισιόδοξος), έχει κάνει το daydreaming επάγγελμα. Η συμπαντική αλήθεια κρύβεται στις ατάκες του Bill Hicks και στο bacon.