Αυτό είναι το τραγούδι που θα ακούς στο repeat όλο το καλοκαίρι

week

Είμαστε λάτρεις του σκληρού ήχου, γουστάρουμε να ακούμε δυνατές κιθάρες και να βλέπουμε κάγκουρες να στραβώνουν. Τα παραδεχόμαστε όλα αυτά. ΑΛΛΑ… έχουμε φτάσει πλέον σε μια ηλικία όπου το “μόνο ατσάλι κυλάει στις φλέβες μου” φαντάζει αν όχι γραφικό, τουλάχιστον γελοίο.

Τα παραπάνω αποτελούν πρόλογο μόνο και μόνο για να συνεννοηθούμε. Το ζουμί της υπόθεσης είναι πως κάθε καλοκαίρι θα εμφανιστεί ένα hit που θα παραμερίσει τα υπόλοιπα και θα κάνει παιχνίδι μόνο του. Είτε στα clubs, είτε στα ραδιόφωνα, είτε στο ηχοσύστημα μας. Πέρσι ήταν το Get Lucky των Daft Punk, φέτος είναι το Can’t Feel My Face του The Weeknd (a.k.a. Abel Tesfaye) ο οποίος είχε εμφανιστεί πριν 2 χρόνια κάνοντας σχετική αίσθηση στην mainstream σκηνή και φέτος κάνει κατάληψη παντού.

Δεν ξέρω αν θα είναι one (ή two) hit wonder αλλά όταν καταφέρεις να με κάνεις να κουνάω ρυθμικά το κεφάλι και τα πόδια με το sounds-like-Michael Jackson-in 2015 (ας μην κρυβόμαστε), με έχεις κερδίσει. Βάλε το repeat και φύγαμε.

Στέλιος Τσουμπανίδης


Συλλέκτης εμπειριών, ρεαλιστής (άρα απαισιόδοξος), έχει κάνει το daydreaming επάγγελμα. Η συμπαντική αλήθεια κρύβεται στις ατάκες του Bill Hicks και στο bacon.