Αυτό το κανάλι στο YouTube θα σου θυμίσει την χεβιμεταλική εφηβεία σου

met

Μπορεί τα social media να μας έχουν ρουφήξει σαν αιμοβόρα δίνη μέσα τους, μπορεί το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν ξυπνάς το πρωί να είναι το τσεκάρισμα likes στο Facebook (σταμάτησε το, αν το σκεφτείς είναι θλιβερό), μπορεί να τσεκάρεις το κινητό σου για ενημερώσεις σε Instagram και Twitter πιο συχνά και από τις ανάσες που παίρνεις αλλά το ζητούμενο είναι να “παίρνεις” αυτά που χρειάζεσαι και να απορρίπτεις την σαπίλα που παίρνει μορφή χιονοστιβάδας.

Αρκετά όμως με τις διδαχές από κάποιον που κάνει τα ίδια αίσχη με εσάς. Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε σε κρίσιμα ερωτήματα: θυμάσαι την πρώτη φορά που άκουσες το Enter Sandman π.χ.; Eγώ ναι. Ήταν μεσάνυχτα καλοκαιρινής νύχτας, κατέβασα το τραγούδι με ταχύτητα που δεν ξεπερνούσε ηλικιωμένη χελώνα και αφού πάτησα το play 2 ώρες αργότερα, σκάλωσα σε τέτοιο βαθμό που κατέληξα να κοιμηθώ 6 το πρωί. True story. Αυτό όμως που δεν μπορώ να επαναφέρω είναι τα συναισθήματα αυτής της  πρώτης γαμημένης φοράς. Εκείνα τα μαγικά 5 λεπτά που τα αυτιά ήταν παρθένα και τίποτα δεν μαρτυρούσε τον επερχόμενο ενθουσιασμό μου, δεν ξαναγυρίζουν πίσω. Συμβαίνει μόνο μια φορά και καλή.

Όπως έγραψε και ο Γιάννης Καψάσκης σε παλιότερο κείμενο του “Φθονώ θανάσιμα τον ανίδεο ακροατή των Tool, των Black Sabbath και των Queen, που έπεσε κατά τύχη πάνω τους και δεν τους ξεπέρασε ποτέ.” 

Το κανάλι “Lost In Vegas” μας επιτρέπει να πάρουμε μια τζούρα από την λάμψη της πρώτης φοράς. Αυτοί οι δυο συμπαθέστατοι (true στις αντιδράσεις τους)  τυπάδες, ακούν hip hop και δεν έχουν ιδέα από rock και metal. Μπορεί να έχουν ακούσει στα πεταχτά κάποιο γνωστό τραγούδι που εμείς δεν αντέχουμε να ξανακούσουμε αλλά πέρα από κει, δεν έχουν ιδέα τι πάει να πει Slayer και Pantera. Λιώσε τα βίντεο τους, σκάσε ένα χαμόγελο ενώ τους βλέπεις να σοκάρονται από το τάδε riff ή blastbeat και θυμήσου πως σε κάποια φάση, έτσι ένιωσες και εσύ.

Τρανό παράδειγμα το από κάτω:

Στέλιος Τσουμπανίδης


Συλλέκτης εμπειριών, ρεαλιστής (άρα απαισιόδοξος), έχει κάνει το daydreaming επάγγελμα. Η συμπαντική αλήθεια κρύβεται στις ατάκες του Bill Hicks και στο bacon.