Αγαπητέ Πρόεδρε Τραμπ – Με αγάπη, Σουηδία

flag

Αγαπητέ Πρόεδρε Τραμπ,

Το ένδοξο έθνος της Σουηδίας σας χαιρετίζει με τιμές. Λίγα λόγια για εμάς: Είμαστε ένα φιλήσυχο έθνος που τιμούμε τις παραδόσεις μας. Να, πριν από μερικούς μήνες, τον Οκτώβρη μόλις γιορτάσαμε την εθνική μέρα ρολού κανέλας. Πού να σας τα λέμε, κύριε Πρόεδρε, τύφλα να ‘χει η 4η Ιουλίου. Εκτός από τη ζαχαροπλαστική, στον τομέα των βρώσιμων αγαπούμε την πατάτα και την ρέγγα, και βάζουμε παντού άνιθο. Είμαστε πρωτοπόροι στον τομέα της καινοτομίας, με άπειρες εφευρέσεις, με πιο περισπούδαστη τον τυροκόφτη (που τον εφήυραν οι Νορβηγοί αλλά δεν τους το λέμε). Σας εσωκλείουμε έναν, κύριε Πρόεδρε, ως ένδειξη φιλίας και ειρήνης, να, παρακάτω.

wtf

 

Το ένδοξο έθνος της Σουηδίας αγαπά τη χώρα σας βαθύτατα, κύριε Πρόεδρε. Όταν βλέπουμε αμερικάνους, κάνουμε μεγάλες χαρές – τόσες χαρές δεν κάνουμε ούτε όταν έχει 20 βαθμούς, μα τον Όντιν. Έχουμε πολλές ερωτήσεις για τους υπηκόους σας όπως “πόσες μέρες είναι η άδεια μητρότητας;” και “πώς ψηφίσατε αυτόν το μαλάκα;” – αλλά δεν εννούμε εσάς φυσικά. Γι’αυτό το λόγο, φουσκώσανε τα ξανθά μας στήθη όταν ακούσαμε ότι εσείς, ολόκληρος Πρόεδρος της Αμερικής, είχατε κάτι να πείτε για εμάς. Με όλη μας τη ζέση, μας φέρατε την άνοιξη (7 βαθμούς) μόνο που έβρεξε η γλώσσα σας το όνομα του σεμνού μας έθνους. Αναφέρατε, κύριε Πρόεδρε, ότι είχαμε τρομοκρατική ενέργεια την προηγούμενη εβδομάδα και μεις, σύσσωμοι σαν έθνος, ξεχάσαμε το 3ο σόου των προκαταρκτικών της Eurovision και πανικοβληθήκαμε λίγο, η αλήθεια είναι, επομένως βαλθήκαμε να βρούμε τι έγινε – γιατί φυσικά για να το λέτε με την υπέροχη βορειοανατολική προφορά σας, κάτι θα ξέρετε καλύτερα.

sw

Παρεπιπτόντως, καλούμε εσάς και το γκλαμουράτο, αστεροφώτιστο έθνος σας να συμμετάσχετε στο μουσικό μας πανηγύρι της Eurovision, και σας υποσχόμαστε ότι θα κερδίζετε κάθε φορά. Βρήκαμε λοιπόν ότι πρόσφατα έγιναν στους στωικούς μας τόπους: -Ένας κύριος αυτοπυρπολήθηκε, αλλά μη φοβάστε, θα γίνει καλά γιατί τον πήγαμε νοσοκομείο. Εδώ ζητάμε την κατανόησή σας γιατί είναι τζάμπα το νοσοκομείο – εσωκλείουμε ηρεμιστικό. – Στις πρόβες των προκαταρκτικών της Eurovision (το 3ο σόου έγινε το Σάββατο και κράτησε ακριβώς μίαμιση ώρα) αναφέρθηκε ένα τεχνικό πρόβλημα σε ένα διαγωνιζόμενο.

Μη φοβάστε πάλι, το φτιάξαμε κι αυτό και το Σάββατο ο γηραρός διαγωνιζόμενος προκρίθηκε στην τελική φάση των προκαταρκτικών. -Στην τιμημένη εργατούπολη του Μπορός, ένας εργάτης υπέστη εργατικό ατύχημα. Αχ αυτοί οι εργάτες, amirite? -Ένα αμάξι έτρεχε πάρα πολύ γρήγορα στη Στοκχόλμη -η πρωτεύουσά μας είναι- οπότε το κυνήγησαν οι σκληρά εργαζόμενοι αστυνομικοί μας και τελικά ο οδηγός, φευ, ήταν μεθυσμένος. Mugshots δεν κυκλοφόρησαν και δεν ήταν διάσημος. -Επίσης, σύσσωμοι και σύσσωμες σαν έθνος νιώσαμε φοβερές τύψεις και έπρεπε να ψάξουμε το ντόπιο ΙΚΕΑ, καθώς ο κατάλογός τους στο Ισραήλ δεν συμπεριέλαβε ούτε μία γυναίκα. Αυτά λοιπόν έγιναν στην όμορφη χώρα μας την Παρασκευή και ελπίζουμε να σας καλύψαμε, γιατί από τότε, καλέ, όλο για σας μιλάμε – αλλά το κυριότερο, Κύριε Πρόεδρε, όλος ο πλανήτης μιλάει για μας και αυτό μας κάνει να νιώθουμε τόσο σεμνά ευγνώμονες, γιατί μα, τέτοια προσοχή δεν την αξίζουμε. Με ταπεινούς χαιρετισμούς, Σουηδία/Σβιέεεεντεν

(Με πληροφορίες από την espresso της Σουηδίας Aftonbladet και το thelocal.se)

Σοφία Πυργιώτη


Σκληράδα επιπέδου βουτυρομάχαιρου. Στην πραγματικότητα, είναι μέτρια σε όλα – Πειστήριο: Το μεγαλύτερό της επίτευγμα είναι ότι δεν ζει στην Ελλάδα. Θάνατος σε όλα τα είδωλα.