Album Over(e)view : Boomdoggle by The Overjoyed

high2

Είναι μία από αυτές τις μέρες που όλα έχουν ξεκινήσει στραβά από το πρωί και γυρνώντας σπίτι κουρασμένος θέλεις μόνο να ηρεμήσεις.

Τη στιγμή που γυρνάνε όλα τα σημερινά γεγονότα μέσα στο κεφάλι σου και νιώθεις ακόμη την ένταση της ημέρας, ξαφνικά βρίσκεις τον εαυτό σου να κοπανιέται ευχάριστα υπό τους ήχους του Boomdoggle των The Overjoyed. Κάπως έτσι κύλησε η περασμένη Δευτέρα για εμένα όταν βρέθηκα στο bandcamp να ακούω τον ολοκαίνουριο δίσκο τους και να αισθάνομαι κάτι παραπάνω από overjoyed! Το Boomdoggle είναι ο πρώτος full length δίσκος των The Overjoyed που κυκλοφορεί από την Cannonball Records και περιλαμβάνει παλιά τραγούδια που γράφτηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου αλλά και κάποια καινούρια. Αν έχεις δει live τους Overjoyed σίγουρα μπορείς να συνδέσεις το συναίσθημα που βγάζουν στον δίσκο και την ενέργεια που έχουν επί σκηνής και να βγάλεις κάτι πραγματικά καλό.

Με ανεβαστικές pop punk μελωδίες και ανήσυχα τύμπανα που δένουν ιδανικά με τις δυνατές κιθάρες δημιουργώντας έναν γρήγορο punk rock ρυθμό, το album αυτό περιλαμβάνει 11 δυναμικά κομμάτια με μια εμφανή γοητεία, τέτοια που το κάνει ελκυστικό και εθιστικό! Καθώς άκουγα τα κομμάτια δεν κατάλαβα για πότε πέρασε η ώρα και για πόσες φορές επανέλαβα το άκουσμά τους. Ο δίσκος αυτός με βρήκε την κατάλληλη στιγμή που τον χρειαζόμουν για να νιώσω καλύτερα, να ξεχαστώ απ’ όλα και να με κατακλύσει μια ευφορία αδύνατη να την περιγράψω σε κάποιον που δεν τον έχει ακούσει ακόμα! Άραγε συμβαίνει αυτό με όλους τους δίσκους;!

Η πιο σωστή εισαγωγή γίνεται με το επικό! Track 33 όπου παίρνεις μια γεύση και προειδοποιείσαι για το τι θα ακολουθήσει στα επόμενα κομμάτια. Ας μην τα πάρουμε από την αρχή και με τη σειρά όμως! Από τα εθιστικά Sharp Teeth καιGrey Town που δεν μπορείς να ξεκολλήσεις τα ακουστικά από τα αυτιά σου, περνάς στα Last Call και M.J.S που σε ξεσηκώνουν με τα ska punk σημεία τους. Τα Young and Chessy και Dead Man’s Parade σε εκπλήσσουν καθώς στην πορεία αποκτούν μια ελαφρώς πιο σκληρή αίσθηση ιδίως προς τα τελειώματα τους ενώ το Abandon Ship μιλάει στην ψυχή σου με τους ειλικρινείς στίχους του. Νιώθεις και πάλι έφηβος και αναπολείς ακούγοντας το Cartoon και σκέφτεσαι ότι δεν μπορείς να ελέγξεις τον εαυτό σου και θες να σηκωθείς να τρέξεις και να κάνεις κάτι αντιδραστικό υπό τη συνοδεία του «μπασσάτου» Breynard και τουKeep Me Running.

Φαντάσου λοιπόν τώρα τον εαυτό σου να βιώνει όλα τα παραπάνω ακούγοντας τον δίσκο ζωντανά, κάτι που θα έχεις την ευκαιρία να ζήσεις αφού οι The Overjoyed θέλουν να μοιραστούν την τόση χαρά τους μαζί σου και ξεκινάνε για Ευρωπαϊκό tour (μαζί με τους λατρεμένους Day Oof) από τις 30/09 μέχρι τις 10/10 και έπειτα έρχονται με φόρα από το Ευρωπαϊκό τους tour για να γιορτάσουν και στην Αθήνα επισήμως την κυκλοφορία του πρώτου full length album «Boomdoggle» παρέα με τους 63 high το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στο AnClub.

high

Το παραπάνω κείμενο πρωτοδημοσιεύθηκε στο blog Your Local Band.

Ιλιάνα Παπαπάνου


Εθισμένη σε συναυλίες και ταξίδια με μια δόση ανεξέλεγκτης λατρείας προς τα αιλουροειδή. Αν δε με πετύχεις στα άγρια βουνά του Twin Peaks στα 90's, θα με βρεις στα Ισλανδικά τοπία να μαγεύομαι από τους Sigur Rós .