Ανταπόκριση Planet of Zeus: Ηχογραφημένη κτηνωδία στον πλανήτη Δία

planet_head

Τη βραδιά διεξαγωγής του ποδοσφαρικού αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, και τελικού Eurovision, έπαιξαν και οι Planet στο Gagarin, στον τελευταίο σταθμό της ευρωπαϊκής τους περιοδείας. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να παρομοιάσω αυτήν την εμπειρία με τη Eurovision, αλλά σίγουρα μπορώ με τον τελικό αγώνα κυπέλου. Από τη μεριά του ΠΑΟΚ. Η συναυλία ξεκίνησε γύρω στις 9 με τους Deaf Radio επί σκηνής, ιδανική μπάντα ώστε να ξεκινήσει η βραδιά. Όχι τόσο heavy, με την υπέροχη φωνή του τραγουδιάρη να σε πηγαίνει στην 2η μπύρα, χωρίς να έχεις πιει πρώτη. Σε προετοίμασαν συναισθηματικά σαν τις ειδήσεις για τα αστυνομικά μπλόκο και τα πρώτα μικροεπεισόδια πριν από έναν εμβληματικό αγώνα.

deaf_2

deaf_5

Ακολουθεί η έναρξη του αγώνα, η σκηνή προετοιμάστηκε από τον Flash μάλλον, καθώς η αναμονή φάνηκε ελάχιστη. Οι Planet μπήκαν με ένα πολύ περίτεχνο ντριπλάρισμα, το οποίο διαπέρασε κάθε απόσταση που μπορεί να υπήρχε με το κοινό και μας έβαλε όλους σε ένα κλίμα ότι αυτό το βράδυ πρόκειται να είναι πολύ έντονο. Καθ’ όλη τη διάρκεια του live, δεν μπορούσες να σταματήσεις να κουνιέσαι λεπτό, απόδειξη ήταν ο cameraman, πίσω-πίσω στις σκάλες, τον παρατηρούσα για κάμποση ώρα, προσπαθούσε να κουνάει μόνο το κεφάλι του, και όχι τα χέρια, για να μην χαλάσει το πλάνο. Τα ίδια τα μέλη φαίνονταν να το διασκεδάζουν απίστευτα – ήταν πρωτοφανές το performance. O Μπάμπης είχε αναλάβει τον ρόλο του μαέστρου του κοινού, και σαν άλλος Ozzy χόρεψε αντικρυστά με τον μπασίστα και τον κιθαρίστα, ένας άλλος Μπάμπης γενικά. Ίσως να ήταν ο σωσίας του Μπάμπη. Ο σωσίας του Μπάμπη έδωσε το 100% του εύρους της φωνής του, με κάποια σημεία τόσο εντυπωσιακά όσο οι ιστορικές κραυγές του Μουφάσα.

planet_15

planet_2

Ο κόσμος ανταποκρινόταν επάξια σε αυτό το μοναδικό live, με ποικίλα crowd surfing, γηπεδικές ψαλμωδίες υπό την καθοδήγηση του Μπάμπη, με το κοινό, ακόμη και της πίσω γραμμής, να μαίνεται εμφανέστατα. Μετά από σόλο, απίστευτα φωνητικά, χορούς, groove, επιληψία, ήρθε η ώρα για λίγη βρωμιά. Το Woke Up Dead με αποτελείωσε, ήταν η καλύτερη εκτέλεση του (αγαπημένο κομμάτι).

planet_17

planet_18

Το encore ακολούθησε με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς τα περιττά ¨θέλουμε παρακάλια” και άλλα συναυλιακά κλισέ. Ένα ήδη όμως πολυδιάστατο live τι άλλο έχει να δείξει; οι Planet είχαν ήδη κερδίσει και εγώ είχα κορεστεί από την συνεχόμενη έξαρση του ενθουσιασμού μου. Όχι όμως, είχε κι άλλο. H φάση-ψαλιδάκι της συναυλίας ήταν όταν πήρε πάσα ο κιθαρίστας και έπαιξε το σόλο του ενδιάμεσα από το Vigilante. Θέλω να μιλήσω γι’ αυτό το σόλο, ήταν ανατρεπτικό, δεν περίμενες σε καμία περίπτωση να ακούσεις κάτι τέτοιο. Για την ακρίβεια, spoiler alert για όποιον αγοράσει το album ,(η συναυλία ηχογραφήθηκε για όποιον δεν το γνωρίζει), δεν ήταν poserιά, δεν ήταν metal,ήταν rock n roll/funk και χορευτικό όσο δεν πάει. Ο αγώνας έληξε με ξεκάθαρη νίκη της μπάντας έναντι στις προσδοκίες μας.

Αν πιστεύεις ότι υπερβάλλω, θα ακούσεις σύντομα το recording.

planet_9

Φωτογραφίες: Διονύσης Νταλκάς

Συνέντευξη εδώ.

Κατερίνα Σπανού


Κατ΄αρχήν είναι κατ' αρχάς. Τρέφεται από τη διαφωνία, ακόμη και με τον εαυτό της. Αντιπαθεί τους βιαστικούς συμπερασματολόγους. Έχει μία σχέση μίσους και πάθους με το marketing και το hip-hop.