Έρχεται ο ανιχνευτής κακού αστείου

Αστείο-δεν

Από τις περικοκλάδες με τα γλαφυρά καλημέρα της μαμάς/θείας, μέχρι τα ανέκδοτα για ξανθιές του μπαμπά/θείου, μία νέα ελπίδα ανατέλλει σε αυτά τα σκοτεινά μονοπάτια των κοινωνικών μέσων δικτύωσης. Μία εφαρμογή της Google, ήρθε να παγιώσει το Joke Police στην online κοινότητα. Η εφαρμογή ονομάζεται Files Go και η βασική της χρήση είναι παρόμοια με αυτή του Clean Master, σβήσιμο προσωρινών αρχείων, ιστορικό συνομιλιών και κυρίως πολυμέσα συνομιλιών. Στην παρουσίαση της, ο Joris van Mens, αναφέρει πως στην τελευταία τους έρευνα, οι χρήστες δυσανασχετούν υπερβολικά με τα κακά αστεία -Η έρευνα παρουσιάζεται κάπως αμήχανα στο βίντεο-, με αποτέλεσμα το άγρυπνο team της Google, να στρωθεί ώστε να προγραμματίσει έναν αλγόριθμο ο οποίος θα ανιχνεύει τα κακά αστεία. Ο αλγόριθμος βασίζεται σε ένα γλωσσικό μοντέλο νευρωνικού δικτύου – πχ. Όπως στο πληκτρολόγιο του smart phone, το οποίο όσο περισσότερο χρησιμοποιείται, τόσο προτείνει την επόμενη λέξη-, αναλύει το “χιούμορ” μέσω αυτού του αλγορίθμου και έπειτα προσδιορίζει την ποιότητα του αστείου. Μόλις ο χρήστης επισκεφθεί την αρχική της εφαρμογής, αυτόματα ανιχνεύεται το κακό meme και με μία κίνηση το σβήνεις. Το πρόβλημα είναι, τι θεωρεί αστείο η εφαρμογή και αν λαμβάνεται ως προϋπόθεση η δημοτικότητα ενός αστείου, πχ ένα αστείο του Λιάγκα περνάει; Δυστυχώς, προς το παρόν, η εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη στη γλώσσα μας, αναμένουμε στωικά.

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν στο Play Store. Στο πακέτο θα περιέχεται δώρο 3 από τα χειρότερα memes του “Τοίχος είχε τη δική του υστερία” προς δοκιμή του app.

 

 

Disclaimer: Είναι το πρωταπριλιάτικο αστείο της Google, αλλά πρακτικά μπορεί να γίνει.

 

Κατερίνα Σπανού


Τρέφεται από τη διαφωνία, ακόμη και με τον εαυτό της. Αντιπαθεί τους βιαστικούς συμπερασματολόγους. Έχει μία σχέση μίσους και πάθους με το marketing και το hip-hop.