Breath After Coma Live at An Club w/ 10 Code & Loud Silence

3

Γράφει ο Mr. Soundproof

 Βρισκόμαστε σε μία πολύ καλή εποχή για την ελληνική μουσική σκηνή. Πολλά σχήματα καταφέρνουν να ακουστούν, έχοντας δημιουργήσει πολύ ενδιαφέρουσες δουλειές, με πολύ καλές παραγωγές, σωστό songwritting, το κοινό αυξάνεται και υποστηρίζει και ακολουθεί, περισσότεροι promoters διοργανώνουν μεγαλύτερες και καλύτερες παραγωγές και οι χώροι από μόνοι τους δίνουν περισσότερες ευκαιρίες σε νέα σχήματα να εμφανιστούν.

 Αυτό το σχήμα που κέντρισε κατά πολύ το ενδιαφέρουν μου είναι οι Breath After Coma. Οφείλω να ομολογήσω πως στην αρχή ήμουν παντελώς αρνητικός και δεν θα το κρύψω. Πρώτη φορά μου τους ανέφερε ο φίλος μου ο Βαγγέλης ώστε να τους τσεκάρω και όταν το έκανα η εντύπωση μου ήταν πως μου είναι παντελώς αδιάφοροι. Άλλο ένα alternative σχήμα, με εύπεπτο ήχο που εμένα τουλάχιστον δεν με αγγίζει. Τα παιδιά λοιπόν είχαν επιλεχθεί στο διαγωνισμό Cu on stage να διαγωνιστούν ως μία από τις μπάντες που θα πλαισιώσουν τους Nightstalker στο Gagarin. Έτσι λοιπόν στο τέλος κέρδισαν και επιλέχθηκαν παρέα με τους Honeybadger να είναι οι νικητές του διαγωνισμού. Σαν κλασσικός δύστροπος άνθρωπος σκεφτόμουν, “δυνατά” δυστυχώς πολλές φορές, πως είναι κρίμα να είναι μουσικά τουλάχιστον αυτή η μπάντα νικητές, ας ήταν τουλάχιστον κάποιοι άλλοι που να ταιριάζουν στον ήχο περισσότερο με την βραδιά. Έρχεται η ώρα μετά τους Honeybadger να εμφανιστούν και από το πρώτο κομμάτι μένω με το στόμα ανοιχτό. Ο ενθουσιασμός και οι τύψεις για την μέχρι τότε εντύπωσή μου έντονες. Από την αρχή ως το τέλος καταπληκτικοί, παρά τον κάκιστο ήχο αυτού του χώρου, αφήνοντας το κοινό εντυπωσιασμένο. Μετά από αυτή τη μέρα ήξερα πλέον πως θα τους ακολουθώ στις εμφανίσεις τους και περίμενα την επόμενη για να επιβεβαιώσω το ταλέντο τους. Έτσι λοιπόν με το που ανακοινώθηκε το live στο ΑΝ Club για την Παρασκευή 27 Απριλίου ανυπομονούσα να τους ξαναδώ.

 Η μέρα έφτασε και κατάφερα να είμαι σχετικά από νωρίς στον χώρο ώστε να καταφέρω να δω και τους Loud Silence και 10 Code που έκαναν το ζέσταμα της βραδιάς. Καθώς εισήλθα στο χώρο οι αρκετά νέοι, παιδιά λυκείου, Loud Silence γκρούβαραν την ατμόσφαιρα με τους δυνατούς τους ήχους.

1

Πρόκειται σίγουρα για ένα σχήμα που αν η τύχη τους κρατήσει μαζί και συνεχίσουν, θα κάνουν μεγάλα πράγματα και θα τους συναντήσουμε σε μεγάλα festival. Ακολούθησαν οι 10 Code, τους οποίους πρώτη φορά παρακολουθούσα.

 Και φτάνει η στιγμή που περίμενα μέρες και οι Breath After Coma καταλαμβάνουν τη σκηνή του ΑΝ.

Όχι δεν ήταν αυτό που περίμενα. Ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες μου. Το να μιλήσω για ταλέντο είναι λίγο διότι ταλέντο έχουν αρκετοί, αυτά τα παιδιά χαραμίζονται σε αυτή τη χώρα. Είναι η μπάντα που κάνει το live performance μαγεία. Είναι επαγγελματίες, με μία πολύ δυνατή σκηνική παρουσία, με ένα εξαιρετικό songwriting, δυναμικές, πολλά γκάζια, συναίσθημα. Δεν λείπει τίποτα και σίγουρα κέρδισαν ένα δύστροπο ακροατή σαν εμένα ως ένα πιστό fan. Παρουσίασαν και κάποια καινούργια tracks τα οποία ήταν καταπληκτικά.

 Αν υπάρχει κάτι να “γκρινιάξω”, το μοναδικό μου παράπονο δηλαδή, είναι ότι στην παραγωγή του άλμπουμ μου λείπει ο πραγματικός τους ήχος. Αυτό που βγαίνει πάνω στην σκηνή, η ένταση, το γκάζι, η δυναμική, το συναίσθημα. Στα αυτιά μου, δεν ξέρω καν αν θα συμφωνήσουν μαζί μου, έχουν πάρει όλα τα στοιχεία της Seattle σκηνής, τα έχουν φέρει στα μέτρα τους και την δική τους οπτική, και αν είχαν την τύχη να τους παρακολουθήσει κάποιος από την Sub Pop θα τους πρότεινε σίγουρα να επενδύσει στην επόμενή τους δουλειά. Από την άλλη αδιαφορώ για όλα αυτά σίγουρα με κέρδισαν με το παραπάνω, και αν δεν είχατε την τύχη να τους δείτε, ακολουθήστε τους στην επόμενη εμφάνισή τους. Το λιγότερο που πρόκειται να γίνει είναι να φύγετε με ένα τεράστιο χαμόγελο στο στα χείλη. Οι Breath τα έσπασαν στην κυριολεξία, αφού μετά το encore που τους ζητήθηκε από όλο το κοινό δεν έμεινε τίποτα όρθιο πάνω στην σκηνή. Ραντεβού στο επόμενό live τους.

Photos captured by:  Athina Papagianni

Loud Silence: Facebook, Youtube

10 Code: Facebook, Website, Youtube, Bandcamp

Breath After Coma: Facebook, Youtube, Website, Bandcamp

4

5

6

7

8