Ο χειμώνας είναι εδώ και φέρνει δεύτερο Mastodon album μέσα στο 2017

Mastodon-Game-of-Thrones

Σε πολλές περιπτώσεις, θα ήμουν ο πρώτος που θα γκρίνιαζα ότι μας έχει πλημμυρίσει η περιττή πληροφορία, ότι μας αποσπά από τα σημαντικά και πόσο ουσιώδες είναι να δουλεύει το φίλτρο του καθενός μας ειδικά στη σημερινή κοινωνία του κακού ιντερνετ. Απόψε όμως, θα προσποιηθώ ότι έχω ζωή, ότι δεν είμαι self righteous γελοίος που ηθικολογεί ανούσια και θα βυθιστώ σαν ενθουσιώδες παιδί στο hype, στις τραβηγμένες υποθέσεις και στην ονειροπόληση.

Yep, απρόσμενα καλά νέα για τους Mastodon εμφανίστηκαν στο ραντάρ μας σήμερα και αν δεν είναι αυτός λόγος να γιορτάσουμε πάνω από τα πληκτρολόγια (είπαμε, καμία ζωή), τότε δεν ξέρω ποιος είναι.

Τον καιρό πριν την κυκλοφορία του φετινού τους δίσκου ανάμεσα σε συνεντεύξεις, δηλώσεις και Instagram, οι φίλοι μας από την Ατλάντα είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ετοίμαζαν ένα διπλό album, όπου το ένα μέρος θα ήταν up tempo και δυνατό, ενώ το δεύτερο χαλαρό και ατμοσφαιρικό. Στην πορεία σιώπησαν αυτές οι φήμες, ο μάγος της επικοινωνίας που ακούει στο όνομα Brent Hinds το πήρε πάνω του και τα τελευταία νέα εκείνης της στιγμής έλεγαν ότι έχει ο ίδιος ετοιμάσει ένα solo album, που αντικατοπτρίζει μια δύσκολη προσωπική του στιγμή και έχει τα ίδια σκοτεινά και moody χαρακτηριστικά.

Κάπου εκεί η προσοχή μας αποσπάστηκε καθώς εμφανίστηκε το “Emperor Of Sand”, το οποίο μας άρεσε πάρα μα πάρα πολύ , έχει ξεκάθαρα βάλει πλώρη για το βάθρο των νικητών της χρονιάς και ξεχάσαμε τα πάντα σχετικά με όλες τις φημολογίες.

Και μετά ήρθε η 17η Αυγούστου.

Mastodon-cold-dark-place

Χωρίς επίσημη ανακοίνωση, το εξώφυλλο μιας νέας Mastodon κυκλοφορίας με τίτλο “Cold Dark Place” εμφανίστηκε στο Amazon  και στα social media του κυρίου Hinds, η ημερομηνία που το συνοδεύει είναι η 22α Σεπτεμβρίου και όπως όλα δείχνουν θα έχουμε νέα μουσική από αυτούς για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια χρονιά.

Ίσως είναι EP, ίσως είναι LP, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Το νέο ταρακούνησε το καλοκαίρι μας (που είναι επιτέλους στα τελευταία του, νισάφι πια), η κορυφαία rock n roll μπάντα του πλανήτη ακολουθεί τα χνάρια των κλασικών ηρώων που κυκλοφορούσαν πάνω από ένα album ανά έτος και αν μια δόση δημιουργικής μεγαλομανίας είναι αυτό που χρειάζεται για να ξυπνήσει η σκληρη μουσική από το φετινό της λήθαργο, τότε είναι ενθουσιωδώς καλοδεχούμενη…

Γιάννης Καψάσκης


Δισκοπώλης, θεωρητικός, με πάθος για τη σημειολογία, το σουηδικό metal και το ρολό κοτόπουλο