Δεν θέλω να ξαναδώ συναυλία των Cyanna Mercury

c

Καλοκαίρι 2016. New Long Fest. Νέα Μάκρη.

Οι Cyanna Mercury μόλις έχουν τελειώσει το set τους και ο υπογράφων παραμιλάει, πιάνει από τον γιακά όποιον βρει και βγάζει λόγους για το πόσο συγκλονιστικό/life changing experience ήταν αυτό που μόλις είδαμε/ακούσαμε, ουρλιάζει στο αυτί φίλων και γνωστών “αυτό ήταν από τα καλύτερα πράγματα που έχω δει ζωντανά στη ζωή μου”, μόνο και μόνο για να εισπράξει χειρονομίες τύπου “ναι ναι, σίγουρα (ξέρουμε πόσο εύκολα μπορείς να αποθεώσεις κάτι)” και προφανώς εσωτερικό γέλωτα/περιφρόνηση.

Σημείωση: ο κύριος Τσουμπανίδης είχε ξαναδεί στο παρελθόν ζωντανά τους CM αλλά δεν είχε σχηματίσει χαμόγελο τρόφιμου σε τρελάδικο επειδή μόλις είχε παρακολουθήσει το καλύτερο live τους. Είχε ανιχνεύσει κάτι άλλο. Το είχε δει να έρχεται και οι άπιστοι Θωμάδες δεν μπορούσαν να το καταλάβουν. Ας είναι.

cyanna

 

Χειμώνας 2016. Gagarin 205. Λιοσίων.

Οι προσδοκίες ήταν υψηλές. Η αναμονή είχε χτυπήσει κόκκινο. Όλες οι ψυχές που είχαν μαζευτεί αυτό το εξαιρετικά κρύο βράδυ στο Gagarin, ήξεραν πάνω κάτω πως θα δουν μια άψογη συναυλία, προσεγμένη στην εντέλεια, ψυχαγωγική βραδιά – ιδανική λίγο πριν την περίοδο των εορτών. Οι Circassian και ο Kύριος Κ. έκαναν το καθήκον τους παίζοντας όπως πρέπει και ζέστανα τον κόσμο με τις prog/art 70’s rock οι μεν, με τα ελληνόφωνα ηλεκτρικά grunge/blues o δε.

Όχι. Ούτε ο κύριος Τσουμπ, ούτε οι υπόλοιποι νοματαίοι ήταν έτοιμοι γι’ αυτό που θα ακολουθούσε. Μυσταγωγία; Ας γελάσω. Τελετή; Θα ήθελες.

Κάπου σε αυτό το σύμπαν υπάρχει μια αρχέγονη κοσμική δύναμη, τόσο όμορφη και γεμάτη πάθος για ζωή που βρήκε το δρόμο της και πότισε με έμπνευση 5 άτομα. Τους έδωσε τα Αρχέτυπα και μαζί το κλειδί για την Σοφία. Το βράδυ της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα, αυτοί οι 5, σαν άλλοι αγγελιοφόροι, μας άπλωσαν το χέρι χαρίζοντας μας την Γνώση.

Όσοι ήταν εκεί καταλαβαίνουν και θα το κουβαλούν για το υπόλοιπο της ζωής τους. Όσοι δεν ήταν, είμαι σίγουρος πως στο μέλλον θα τους ξαναδωθεί η ευκαιρία που έχασαν.Δεν έχει νόημα να αναλύσουμε την Μουσική που ρέει στις φλέβες των Cyanna Mercury. Δεν υπάρχει λόγος να αναλωθούμε σε περιττές λεπτομέρειες.

Μακάρι το χθεσινό γεγονός να μπορούσε να μεταδωθεί ζωνανά στα πέρατα τούτου του μάταιου κόσμου. Θα ξημέρωνε μια καλύτερη μέρα αύριο. Ίσως μια μέρα να συμβεί, δεν χάνω την πίστη μου.

 

Ο λόγος λοιπόν που δεν θέλω  να ξαναδώ συναυλία (πόσο κενή και άδεια είναι αυτή η λέξη πλέον;) των Cyanna Mercury, είναι εντελώς εγωιστικός. Θέλω να τους απαγάγω και να τους αναγκάζω κάθε μέρα να παίζουν μόνο για μένα. Είμαι σίγουρος πως αν συνέβαινε αυτό, όταν θα έκλεινα τα μάτια μου για πάντα, θα είχα  πραγματικά μάθει κάτι από αυτή τη ζωή.

cyanna2

 

 

 

Στέλιος Τσουμπανίδης


Συλλέκτης εμπειριών, ρεαλιστής (άρα απαισιόδοξος), έχει κάνει το daydreaming επάγγελμα. Η συμπαντική αλήθεια κρύβεται στις ατάκες του Bill Hicks και στο bacon.