Το όγδοο σπίτι του Doujah Raze είναι στοιχειωμένο

dd

Για αρκετούς μήνες το album «The Eighth House» του Doujah Raze ήταν από τα παραχωμένα δισκάκια του σκληρού δίσκου που ποτέ δεν έκανα τον κόπο να ακούσω ολόκληρα. Το μόνο κομμάτι που είχα ακούσει ήταν ο λόγος που κατέβασα το άλμπουμ που έκτοτε έπαιζε στο repeat αφού ήταν ακριβώς στα γούστα μου.

Ο λόγος για το «Blew My High» ένα μελωδικό hip hop κομμάτι με τα φωνητικά της Maya Azucena, δέκατο τρίτο στο tracklist. «Ι thought you were cool, but you did what you do. Man you had me fool, that’s when you blew my high.»

Αφού βαρέθηκα να ακούω μόνο αυτό, αλλά με το κομμάτι να μου αρέσει ακόμη αρκετά για να θελήσω να ψάξω περαιτέρω τον τύπο, έκανα την κίνηση κλειδί και έβαλα όλο το δίσκο στο mp3. Άπαξ κι έγινε αυτό, τα υπόλοιπα ήταν μάλλον προδιαγεγραμμένα: είτε θα αδιαφορούσα once n’ for all οπότε θα πήγαινε στα αζήτητα μέχρι νεωτέρας, είτε θα το λάτρευα. Πολύ.

Συνέβη ευτυχώς το δεύτερο με τα περισσότερα από τα κομμάτια να με κερδίζουν διαδοχικά. Το επόμενο κόλλημα έγινε αναπόφευκτα με το κομμάτι που έδωσε τον τίτλο του στο album. Ξεκινάει με πιο δυνατό beat, πιο κοφτά raps, έχει πιάνο, έγχορδα, δεύτερα φωνητικά και κάπως spooky ατμόσφαιρα όταν ο κύριος Doujah ψιθυρίζει. Είναι από αυτά που θέλω να μάθω τα λόγια και να μου βγαίνει η αναπνοή στο ρεφρέν. Must Listen.

Το «March of the Ghost», το opening track,είναι επίσης ωραίο και πιασάρικο, ενώ αργότερα το «Left Out’ κλαίει και οδύρεται ” Ι don’t want to be left out in the cold baby” με το sample. Επίσης αξιόλογo το Heart Collapse (feat. Hetlah Skeltah) με το πολύ ωραίο intro και το μπινελίκι ήδη από την αρχή, Keep On, Too Much «I reject leaving and i forget breathing, two of a kind, don’t you let it go», Where You Are (πιο ρομαντικά και εξομολογητικά), Without You, και Drinking Games (feat. Scavone).

Είναι πραγματικά από τα albums που μου κόλλησαν και απολαμβάνω να ακούω. Ίσως είναι το επικρατέστερο «soundtrack» του προηγούμενου και τρέχοντος μήνα. Give it a listen, αξίζει τον κόπο.

Αναδημοσιεύεται από το Wicked Vibes bring the Joy.