Εάν αγάπησες τα 90’s πρέπει να ακούσεις τον καινούργιο δίσκο των Thrice

thrice

Όχι, δεν πρόκειται για ένα ακόμα νοσταλγικό act που βγήκε παγανιά (με καινούργιο υλικό παραμάσχαλα) για να μαζέψει 45ρηδες στις συναυλίες του μπας και κολλήσει τα τελευταία ένσημα. Οι Thrice επιστρέφοντας (μιας και το είχαν διαλύσει εδώ και 2 χρόνια) πατάνε με τα δυο τους πόδια στο σήμερα και απευθύνονται στον σημερινό 20χρονο (άλλο το γεγονός πως αυτός δεν ασχολείται μαζί τους) με νοοτροπία άλλης δεκαετίας. Βάλε να παίξει το “Hurricane” από τον καινούργιο τους δίσκο με τίτλο “To Be Everywhere is To Be Nowhere” και σκέψου τι σου θυμίζει.

Λίγο η μαεστρία των Hot Water Music, μια πρέζα από τα μελαγχολικά ρεφρέν που κυριαρχούσαν στα alternative rock anthems της εποχής, βάλε και τον χαρακτήρα της μπάντας και είσαι έτοιμος. Το σημαντικότερο όμως δεν είναι οι επιρροές τους, ούτε το εμπορικό εκτόπισμα (10-15 χρόνια πριν θα ανοίγαμε άλλη συζήτηση για το airplay τραγουδιών του δίσκου) του συγκροτήματος.

Η ουσία είναι στα ίδια τα τραγούδια.

Με το που ακούσεις μια φορά και τις 11 συνθέσεις (ένα σκαλοπατάκι κάτω από το αριστουργηματικό Beggars του 2009, άλλη ηχητική νοοτροπία τότε) θα καταλάβεις πως έχεις στα χέρια σου (και στα αυτιά σου) ένα σύντροφο ενάντια στην καθημερινή ρουτίνα.

Λιώσε το σήμερα και σώσε την ψυχική σου ηρεμία.

Υ.Γ.: Ακολουθεί εθιστικό δείγμα.

 

Στέλιος Τσουμπανίδης


Συλλέκτης εμπειριών, ρεαλιστής (άρα απαισιόδοξος), έχει κάνει το daydreaming επάγγελμα. Η συμπαντική αλήθεια κρύβεται στις ατάκες του Bill Hicks και στο bacon.