Εσύ γιατί βλέπεις Eurovision;

euro

Θα μιλήσω ειλικρινά. Δεν μου αρέσει καθόλου η Eurovision και τα παρελκόμενα της. Θεωρώ πως πρόκειται για έναν θεσμό ο οποίος δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα πέρα από mainstream trash ψυχαγωγία.

Αυτό και τίποτα παραπάνω. Πολύ εύκολα θα μπορούσα να γράψω 200 λέξεις μίσους και να ξεμπερδεύω αλλά δεν είναι αυτό το point. Σκεπτόμενος την δική μου αντιμετώπιση αναρωτήθηκα τι συμβαίνει με τους υπόλοιπους τριγύρω μου, αυτούς που κάθε χρόνο παίρνουν θέση μπροστά στην τηλεόραση για να παρακολουθήσουν αυτή την “γιορτή της μουσικής και των λαών”.

Η αλήθεια είναι πως μέσα στο μυαλό μου δεν πήρα ξεκάθαρη απάντηση. Ή μάλλον είναι μπροστά στα μάτια μου και κάνω πως δεν το βλέπω. Ο κόσμος που παρακολουθεί Eurovision το κάνει επειδή διασκεδάζει. Ναι, όσο και αν φαίνεται σε μένα κάτι τέτοιο περίεργο, είναι εν μέρει μέρος της πραγματικότητας. Εγώ περνάω καλά σε μια έκθεση ζωγραφικής, ο άλλος ακούγοντας 3λεπτα τραγούδια. Κανένα απολύτως πρόβλημα.

Πρέπει όμως να σταθώ στο εν μέρει της παραπάνω ανακάλυψης. Διότι θεωρώ πως πίσω από αυτή την φαινομενικά απλή εξήγηση, κρύβονται άλλοι λόγοι. Κοινωνικοπολιτικοί λόγοι. Οπότε ας χωρίσω τους συνανθρώπους μου σε κατηγορίες για να βγάλω ένα πιο συγκεκριμένο συμπέρασμα. Αγαπητέ αναγνώστη, εάν βρεις την παρακάτω προσωπική μου σκέψη μισογύνικη, ρατσιστική ή απλά βλακώδη, μάντεψε…δεν μου καίγεται καρφί. Ξεκινάμε:

 

Οι γυναίκες βλέπουν Eurovision επειδή:

θέλουν να χαζέψουν grande φορέματα (τα οποία θέλουν αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν) όπως αυτό

1

και να κάνουν ξεδιάντροπο κουτσομπολιό τύπου “α, όμορφη αυτή η κοπέλα” (με ξινισμένα μούτρα) ή “καλέ που πάει έτσι αυτή με τέτοια μύτη” (φουσκωμένες από υπερηφάνεια επειδή ο θεούλης τις προίκισε με γαλλική μυτούλα), όπως περίπου αυτό

 

 

Οι άντρες βλέπουν Eurovision επειδή:

τους έβαλαν οι γυναίκες τους να δουν με το ζόρι. Εάν δεν ισχύει το προηγούμενο, τότε βλέπουν για ένα και μοναδικό λόγο…

γι’αυτό

2

ή για κάτι τέτοιο

3

 

 

Οι gay βλέπουν Eurovision επειδή:

νιώθουν πως ανήκουν κάπου όπου η ομοφυλοφιλία δεν στοχοποιείται αλλά αναδεικνύεται. Όπως εδώ…

4

…δηλαδή έναν από τους λόγους που την παρακολουθούν οι straight άντρες αλλά με αντίστροφα τα φύλα. Μπερδευτήκατε λίγο,ε;

 

 

Οι τζογαδόροι βλέπουν Eurovision επειδή:

βλέπουν κέρδος. Όταν το νούμερο ένα φοβορί παίζει σε απόδοση κοντά στο 2.00, τότε ρίχνεις σπίτια πάνω του.

5

 

 

 

Οι music geeks βλέπουν Eurovision επειδή:

ποτέ δεν ξέρεις πότε θα εμφανιστούν οι επόμενοι ABBA. Plus σχολιάζουν τα πάντα (ενώ κρατούν σημειώσεις σε χαρτί), από το intro, πως μπήκε το bridge και το ρεφρέν μέχρι τις προοπτικές που έχει ο τάδε τραγουδιάρης να κάνει σοβαρή ποιοτική καριέρα.

 

 

Οι εθνικιστές βλέπουν Eurovision επειδή:

υπάρχει περίπτωση να βγει πρώτη η χώρα τους και να δικαιωθεί (στο μυαλό τους και μόνο) η ρητορική τους σχετικά με την δύναμη που κρύβει το ατόφιο DNA του τάδε λαού ώστε να υπερισχύσει ακόμα και στο τραγούδι σε σχέση με τους άλλους λαούς, sorry φυλές. Αν δεν γίνει αυτό, απλά οι υπόλοιποι είναι απατεώνες, βάρβαροι, απολίτιστοι και ναι, πρέπει να πεθάνουν. Ακολουθούν στιγμές αχαλίνωτης βλακείας:

 

 

Η Δάφνη Μπόκοτα βλέπει Eurovision επειδή:

τα παλιά ήταν καλά (να ήταν η ζήλια ψώρα).

 

 

Πολίτης Κάιν


Ο Πολίτης Κάιν δεν είναι ρατσιστής. Σας μισεί όλους το ίδιο.