Έτοιμος να συναντήσεις τους M.A.t.E ;

mate

Όσο πιο πολύ τους ψάξει κανείς, τόσο περισσότερο θα εντυπωσιαστεί από τους M.A.t.E (Meetings along the Edge). Η μπάντα αυτή με έδρα τη Θεσσαλονίκη έχει το κοινό της στην Ελλάδα ήδη από το 2013 και την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου. Ο δεύτερος με τίτλο «Transitions» μόλις κυκλοφόρησε από την Chicken Run Records.

Η Μαρία – Ελισάβετ μετά την δραματική σχολή, μπήκε στην Νομική, παράλληλα όμως έκανε τα vocals σε διάφορες μπάντες μέχρι να αναλάβει το ρόλο της frontwoman στους M.A.t.E. Ο Αδάμ -έχει σπουδάσει τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων- και με μουσική προυπηρεσία 15 ετών, κατέληξε στην ηλεκτρονική σύνθεση και το live looping, όπου βρήκε την κλήση του. Ο Θωμάς είναι ο drummer τους. Συμμετείχε σε  thrash metal μπάντες, σπούδασε στο τμήμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, διδάσκει τύμπανα σε διάφορα ωδεία και μουσικά σχολεία και έχει συνεργαστεί με λαϊκούς τραγουδιστές και άλλους μουσικούς πέρα των M.A.t.E.

Ο ήχος τους τελικά συνδυάζει ψηφιακό και αναλογικό ήχο, φωνή, acoustic drums, synthesizers και programming, έχοντας ως βάση τη dub, drum’n’bass, trip hop και dubstep αισθητική.  To «Transisions» δημιουργεί μια ηλεκτρισμένη, σκοτεινή ατμόσφαιρα που ταξιδεύει και ενισχύεται από πολλά folk στοιχεία με vocals που συχνά δίνουν έναν μυστηριακό τόνο στα κομμάτια χωρίς να αποχωρίζονται τον σύγχρονο ρυθμό τους.

Το ίδιο feeling βγαίνει και στα live τους όπου ο drummer ενισχύει τα beats του dj και η Μαρία – Ελισάβετ εμφανίζεται σαν ιέρεια στη σκηνή με τα visuals να σπάνε το σκοτάδι. Ετερόκλητα τα στοιχεία στον ήχο και οι επιρροές τους, φτιάχνουν όμως ένα ταιριαστό  project ολόδικο τους.

Πρέπει να ακούσεις το Bad Dream, το Caravan και το 190.

Το παραπάνω κείμενο πρωτοδημοσιεύθηκε στο blog Wicked Vibes Bring The Joy.