Everybody loves a good serial killer

psycho

Είμαι από αυτούς που πέρασαν την εφηβεία τους με μία μάνα με μόνιμα τρομαγμένη φάτσα.
Γιατί;
Επειδή όταν η φουκαριάρα η μανούλα σου μπαίνει σε ένα δωμάτιο, το οποίο έχει μεταμορφωθεί σε βωμό λατρείας του Marilyn Manson, είναι απόλυτα κατανοητό να καρδιοχτυπά για το μέλλον του παιδιού της.
(“Ποιο είναι αυτό το φρικιό παιδί μου“, “Τι μουσικές ακούς“, “Τι παρέες έχεις“, “Τι θα κάνεις με τη ζωή σου” κ.α.)
Θυμάστε και εσείς όλους εκείνους τους θρυλικούς συνειρμούς που ξεκινούσαν με αφορμή μια απουσία στο σχολείο και κατέληγαν πάντα στο ‘θα πας φυλακή και θα καταστρέψεις τη ζωή σου’.

Παράδοξο : μια αφίσα (ok, πολλές ) ενός μαρκετίστικα προσεγμένου τύπου,  είναι πιο επικίνδυνη από μια βιβλιοθήκη με βιβλία για serial killers.
..δηλαδή fuck logic.
Twice.
With a dildo.

Θα έκανα ένα top 5 βιβλίων για serial killers αλλά αποφάσισα ότι τους περισσότερους τους ξέρετε ήδη από ταινίες ή έστω ονομαστικά, οπότε θεωρώ λίγο μάταιο να πιάσει κανείς να διαβάσει Χάνιμπαλ ή Τζακ Αντεροβγάλτη ή οποιονδήποτε άλλο τίτλο που έχει χιλιοπαιχτεί. Θα ήταν πιο απλό να σας παραπέμψω στο google.

ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ:
Πάρτε ένα top 5 βιβλίων με/για serial killers από conventional συγγραφείς  (ξένους και συγνώμη που δεν μπορώ σε αυτή τη φάση να σας προτείνω μεταφρασμένα βιβλία, προτιμώ να τα διαβάζω στην μητρική τους γλώσσα)που παρόλα αυτά έχουν δημιουργήσει αριστουργηματικά καλούς δολοφόνους που ζωγραφίζουν…με αίμα.

ΦΟΒΟΥ ΤΟ SPOILER
Εννοείται πως δεν θα κάνω περίληψη του βιβλίου εστιάζοντας σε κάποιον βαρετό ντετέκτιβ, αλλά θα περιγράψω χωρίς δόλο και πάθος τις διαδικασίες κιλλερ-ισμού.
Πάμε για το αντίστροφο countdown :

5) The Encyclopedia of Serial Killers – Michael Newton

Με μία πρόταση, το handbook , η ιερή Βίβλος (θα πέσει φωτιά να με κάψει) όσων θέλουν να μάθουν τα πάντα για τους κατά συρροή δολοφόνους. Από το A-Z έχετε μία εκτενέστατη λίστα εγκληματιών, ιδιοτήτων, χρονολογιών και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστείτε για να ικανοποιήσετε την περιέργειά σας για το συγκεκριμένο ‘είδος’…

4) Now You See Me – S.J. Bolton

Αφιερωμένο σε όσους  αγαπάνε τον πιο μυστηριώδη και μεθοδικό δολοφόνο όλων των εποχών , τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη.
Ο Χάρος βγήκε παγανιά και αφήνει πίσω σημειωματάκια για την αστυνομία, οδηγώντας τη στα ίχνη μιας σύγχρονης αντιγραφής του Τζακ.
Bonus: Σας υπόσχομαι ένα πολύ όμορφο mindfuck που θα σας κάνει να αναρωτηθείτε ‘γιατί δεν γράφουν όλοι τόσο περίπλοκα σενάρια';

3) Τhe Cutting – Hayman James

Πτώματα, πτώματα παντού, πεταμένα σε δρόμους, σοκάκια, με τέλειες χειρουργικές τομές (clean cuts) και ημιτελείς ανατομίες…ναι…καλά καταλάβατε…ο εν λόγω δολοφόνος αφού σκοτώσει τα θύματά του, αφαιρεί συγκεκριμένα όργανα επειδή…(;)…κάπως πρέπει να σας τραβήξει την προσοχή ο συγγραφέας και επιτρέψτε μου να πω πως τα καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία!

2) Ted Dekker – The Bride Collector

Αν και κατακτά τη 2η θέση σε αυτή τη λίστα, ο Ted Dekker είναι σίγουρα ο καλύτερος άνθρωπος που θα μπορούσε να σας μιλήσει για αρρωστημένους δολοφόνους και να σας συγκινήσει με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο.
Ο πιο φαντεζί δολοφόνος που έχω διαβάσει  ποτέ, συγκεντρώνει έναν πολύ συγκεκριμένο αριθμό θηλυκών θυμάτων με σκοπό να τις μεταμορφώσει στα πιο όμορφα κουφάρια που θα μπορούσατε να φανταστείτε.
Νεκρές, ντυμένες και βαμμένες με νυφικό ύφος, τα θύματα του μεταμορφώνονται σε πορσελάνινες κούκλες…θα μου πείτε…η πορσελάνη μπορεί να ισχύει σαν χρώμα σε όλες τις περιπτώσεις;
…φυσικά αφού ο δολοφόνος του συγκεκριμένου βιβλίου, κολλάει -κυριολεκτικά – τα πτώματα στον τοίχο και τρυπάει τις φτέρνες τους, ώστε να κάνει μία ωραιότατη αφαίμαξη αφήνοντας πίσω του μηδέν σημάδια (οκ τα πόδια τα καλύπτεις με γόβες, no damage done…περίπου δηλαδή…)

gif

1) Fear Itself – Jonathan Nasaw

Ο μόνος λόγος που αυτό το μυθιστόρημα βρίσκεται στην 1η θέση  -και λογικά δε θα το ξεκουνήσουν άλλα σύντομα- είναι  επειδή σε ηλικία 14-15 χρονών,  ΑΥΤΟ το βιβλίο ήταν η αφορμή να ξεκινήσω να σκάβω στο μυαλό, τις συνήθειες και  τις παγκοσμίου φάσματος  υποθέσεις που αφορούν τους serial killers (δεν μπορώ να το κάνω να ακουστεί λιγότερο άρρωστο, υπόσχομαι πως μετά από αυτό το άρθρο θα κλείσω ραντεβού σε ψυχολόγο).
Αν δεν έχετε γνωρίσει δολοφόνο που να σκοτώνει με βάση ΤΙΣ ΦΟΒΙΕΣ του κάθε θύματος, ήρθε η ώρα να ανοίξετε τα μάτια σας και να αφεθείτε σε ένα φρικιαστικό ταξίδι που, αν δεν ξυπνήσει τις ήδη προϋπάρχουσες  φοβίες σας, θα σας δημιουργήσει καινούριες.

Συνοπτικά :  καλά τα παραμύθια αλλά μακριά από μας, φτου φτου και άλλα τέτοια.

Pervzoes


Aν πιστεύεις ότι ο σαρκασμός είναι καθαρά αντρική υπόθεση, καιρός να σε διαψεύσουν τα ΧΧ χρωμοσώματά μου.