Πράγματα που συμβαίνουν στο group « ΕΠΙΠΕΔΗ ΓΗ (FLAT EARTH – GREECE) » (εικόνες)

flat
Γι’ αυτούς που δεν αντιλήφθηκαν ένα από τα πιο ζεστά κι αστεία θέματα των προηγούμενων εβδομάδων, όχι μόνο υπάρχουν ακόμα λοξοί λαμπρά μυαλά που πιστεύουν στην ΕΠΙΠΕΔΗ ΓΗ ( flat earth society ), αλλά το ελληνικό παράρτημα έχει και το δικό του facebook group.
 
Μετά από λίγες εβδομάδες παραμονής στο εν λόγω group, ένας συντάκτης του Mud Times αντί κανονικού άρθρου αποφάσισε να ακολουθήσει την πιο εύκολη οδό για να αντικρούσει τα τούβλα τις θεωρίες που διάβαζε εκεί μέσα: να αφήσει τους ίδιους να το κάνουν.

 

flat_

 

Παρακάτω ακολουθεί ένα ενδεικτικό δείγμα του κλίματος/συζητήσεων που λαμβάνουν χώρα στο κατά καιρούς πιο αστείο πράγμα που υπάρχει στο ελληνικό internet. Πριν από αυτό όμως, μια σύντομη παρουσίαση:

 

- το group αυτή τη στιγμή απαριθμεί περίπου 11.000 μέλη από τα οποία το 99% είναι ή τρολς ή σιωπηλοί παρατηρητές

 

- το 1% που δείχνουν όντως να πιστεύουν στη θεωρία της επίπεδης γης, εκτός από τη λογική είναι τσακωμένοι και με τον διάλογο. Πέρα από τα τρολς, υπάρχουν μέλη που πολύ ευγενικά και καθόλου προκλητικά έχουν αντικρούσει με επιχειρήματα τις διάφορες θεωρίες περί του ότι η γη είναι επίπεδη, ή που έστω έχουν προσπαθήσει να ανοίξουν κουβέντα. Τα εν λόγω προφίλ διαγράφονται αμέσως από το group χωρίς σχεδόν ποτέ να παίρνουν κάποια απάντηση.

 

- κάθε νέο μέλος που θα θέσει κάποια βασικά ερωτήματα, λαμβάνει την απάντηση «διάβασε την καρφιτσωμένη». Τη διαβάσαμε εμείς για εσάς: η καρφιτσωμένη που επικαλούνται οι επίπεδοι admins με τόση ευλάβεια, δεν είναι παρά μια σειρά από links που μπερδεύουν την παρουσίαση με την τεκμηρίωση. Αναπτύσσουν την θεωρία ” Η γη είνε επιπεδη !!!1! “, χωρίς ουσιαστικά να αποδεικνύουν τίποτα, χωρίς έρευνα, χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο. Το μόνο που χρειάστηκαν αυτά τα βίντεο για να γίνουν πιστευτά είναι ένας υποβλητικός αφηγητής, μερικές κακές γραμματοσειρές και background μουσική σαν Hans Zimmer από πάγκο λαϊκής.

 

- η flat earth society είναι βαθιά θρησκευόμενη και το μοντέλο της εντελώς θεοκεντρικό. Επίσης είναι τραγικά ανορθόγραφοι και δεν πιστεύουν στη βαρύτητα

 

- η NASA είναι ο μεγαλύτερος εχθρός τους, η πηγή του κακού, μια ΣΑΤΑΝΙΚΗ (εξ ου και το αγαπημένο τους λογοπαίγνιο «ΣΑΤΑΝΑΣΑ») σέχτα που μοναδικός της σκοπός είναι να μας ρίχνει στάχτη στα μάτια με ψεύτικες φωτογραφίες και στημένα βίντεο. Γιατί η NASA να αφιερώσει τόση προσπάθεια και τόσο budget στην αναπαραγωγή ενός ψέματος; Γιατί δεν πρέπει να αντιληφθούμε την επίπεδη μοναδικότητά μας στο σύμπαν. Fuck logic.

 

Προχωρήστε με δική σας ευθύνη

 

 Διότι οι ωκεανοί φημίζονται για την αεροδυναμική τους

flat01

O ΣΥΡΙΖΑ, ξέρει;

 

flat02

39 άτομα πρέπει να πάρουν τα βουνά

 

flat13

Μικρό λογοτεχνικό αριστούργημα

 

flat16

Πανικόβλητοι οι επιστήμονες, τρέχουν από τα εργαστήριά τους, ψωνίζουν κονσέρβες, κλειδώνουν πόρτες, χτίζουν καταφύγια

 

flat04

Δεν ξέρω, εγώ παίρνω δραμαμίνες

 

flat06

Κι εσύ παίρνεις δραμαμίνες;

 

flat07

Ορθοδοξία ή NASA

 

flat08

Μια και πιάσαμε τα θρησκευτικά, φυσικά δε θα έλειπε ο παπα-Μαϊντανός

 

flat09

Beat that, επιστήμη (tip: αποφύγετε γενικά αυτά τα links, είναι συντριβάνια ιών)

 

flat10

Για να κάνουν ζέσταμα

 

flat11

Θυμάται κανείς τον Λάσκο;

 

flat12

66,6, the number of the μοίρ’ς

 

flat15

Στα ρομαντικά σας βρίσκω λίγο flat

 

flat17

Κάποιοι αρνούνται να καταλάβουν τη βαρύτητα της κατάστασης

 

flat18

Αυτό το post σκότωσε δέκα καθηγητές φυσικής

 

flat19

Προπαγάνδα και η Συννεφιασμένη Κυριακή δηλαδή;

 

flat03

Κίνδυνος εγκεφαλικού για όποιον διαβάσει αυτό το ποστ μέχρι το τέλος

 

flat05

Διονύσης Νταλκάς


Αποψιάτορας. Ημιμαθής ξερόλας. Εθισμένος στο ρολό φυσαλίδας. Είδωλο του ο Ιζνογκούντ.