Σιχαμένες κλωνοποιήσεις – η σύγχρονη μάστιγα της ελληνικής TV

louilak

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: αυτό το αποχετευτικό σύστημα του Βυζαντίου (για να μιλήσω με την αργκό τους) που ονομάζεται ελληνική τηλεόραση, το παρακολουθούν κυρίως μπαρμπόνια και μια μικρή υποκατηγορία που δεν ξέρει πώς να ανοίξει έναν υπολογιστή – κάτι σαν τις μαιμούδες στο Zoolander ένα πράγμα. Αυτό είναι εξάλλου που κάνει αυτές τις 2 ομάδες αρκετά επικίνδυνες για όλους τους υπόλοιπους. Αυτοί είναι που ρουφούν με τα λίτρα την προπαγάνδα, αυτοί παίρνουν την κάθε “πίπα” που ακούν και την διοχετεύουν σαν διοξείδιο του άνθρακα στους τριγύρω τους – διαμορφώνοντας γνώμες και ιδεοληψίες βεβαίως βεβαίως, αυτοί είναι οι πρώτοι που θα κρυφτούν στα κελάρια τους μόλις η τηλεπερσόνα τους πει πως εξωγήινα αιμοδιψή πλάσματα που βιάζουν ανήλικα παιδάκια μέχρι και κατάκοιτες γιαγιάδες, βρίσκονται στο κατώφλι της πολυκατοικίας τους.

Πάμε συγκεκριμένα τώρα στον Λάκη-από στιγμή σε στιγμή σκίζει και τα 4 μνημόνια ο Αλέξης-Λαζόπουλο και την χθεσινή εκπομπή του. Χωρίς ίχνος ντροπής (και γιατί να έχει, εδώ απευθύνεται σε άτομα με εγκεφαλική βλάβη), αντέγραψε-έκλεψε-ξεπατίκωσε ολόκληρο 5λεπτο σκετσάκι του Louis Ck (αν αναρωτιέσαι τι είναι αυτό το όνομα, διαβάζεις λάθος site).

Και που είναι το κακό θα μου πείτε; Όλοι το κάνουν.

Μπράβο, αυτός ο ωχαδερφισμός είναι το βασικό συστατικό του DNA μας.

Δεν θα σταθώ έτσι κι αλλιώς στο γεγονός πως η κυράτσα που κάθεται πρώτη γραμμή στο Αλ Τσαντίρι δεν μπορεί να προφέρει καν το όνομα του Λ-Ο-Υ-Ι   ΣΙ-ΚΕΙ, ούτε στο ότι τον ακούν να λέει το αστείο και αμέσως μετά ψιθυρίζουν συνωμοτικά μεταξύ τους λέγοντας “βρε πως τα λέει ο άτιμος”. Αν τυχόν όμως και πεις αυτό το αστείο σε έναν συνειδητοποιημένο νέο που απλά σερφάρει στο Ίντερνετ, θα σου πει “ρε μεγάλε, παίζεις με την νοημοσύνη μας;”.

Όταν ξέρεις όμως τη νοημοσύνη του κοινού σου, το χειρίζεσαι στα δάχτυλα σου όπως γουστάρεις. Όπως ακριβώς κάνει αυτός:

Late Night With Jimmy Fallon - Season 4

συγγνώμη, εννοούσα αυτός:

U5A8456

και αυτός:

kostopoulos-5701

Έτσι λοιπόν, με αυτές τις τόσο άσχημα (copy/paste σε βαθμό μήνυσης) κλωνοποιημένες ιδέες, προσπαθούν να σώσουν το ήδη σαπισμένο τομάρι της ελληνικής τηλεόρασης και να γίνουν opinion leaders στα ζόμπι που εξακολουθούν να τους παρακολουθούν. Πάνω απ’ όλα με ενδιαφέροντα και προτότυπα/ξεκαρδιστικά θέματα όπως αυτό:

και αυτό:

Και μετά παραπονιόμαστε τι δεν πάει καλά με την ψυχαγωγία μας. Όταν έχουν καταλάβει το κύριο μέσο (όχι για πολύ ακόμα) επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, άτομα που δεν έχουν τα κότσια ή απλά το ταλέντο να πουν κάτι πρωτότυπο και ενδιαφέρον, οπότε “ας το μεταφράσουμε μωρέ”, όταν στο underground και στις μικρές σκηνές μπορείς να βρεις σύγχρονους ανθρώπους με πραγματικό ταλέντο και εξυπνάδα, τότε δεν σου φταίει τίποτα με την πουριτανική γεροντοκρατία που παίρνει τις αποφάσεις.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αράξεις, να κοιτάξεις το ρολόι σου και να περιμένεις λίγο ακόμα γι’αυτό:

fight

 

 

 

Στέλιος Τσουμπανίδης


Συλλέκτης εμπειριών, ρεαλιστής (άρα απαισιόδοξος), έχει κάνει το daydreaming επάγγελμα. Η συμπαντική αλήθεια κρύβεται στις ατάκες του Bill Hicks και στο bacon.