Get on the road pt.2 : ταξιδιάρικες κινηματογραφικές αποδράσεις

highway

Η καθημερινότητα σε έχει κουράσει, η ρουτίνα πλέον φαντάζει με φορτίο αβάσταχτο και μονάδική όαση αποτελεί η διαφυγή. Κατά προτίμηση προς ένα προορισμό άγνωστο, με βάρκα την ελπίδα κι ευχάριστη συντροφιά. Χρήματα για ταξιδιωτικά εισιτήρια μάλλον δεν έχεις (πανάθεμα μας ταλανίζει και η κρίση) επομένως επιλέγεις ένα road trip με φίλους και τα χρήματα για τη βενζίνη μισά-μισά. Όλα είναι πιθανά, η διάθεση ανάλαφρη και η διαδρομή συνοδεύεται από soundtrack αντίστοιχου ταξιδιάρικου ύφους. Aπρόβλεπτες περιπέτεις παραμονεύουν με σκοπό να σε μεταμορφώσουν ως άνθρωπο και να συμβάλλουν στην αναθεώρηση του κοσμοειδώλου σου … Ίσως και όχι. Ίσως και όλα αυτά να συμβαίνουν μόνο στις ταινίες. Αλλά η όλη ομορφιά του κινηματογράφου έγκειται στο γεγονός ότι μέσω της εικόνας διευκολύνεται η βίωση της φαντασίωσης, έστω και για λίγο είσαι ο πρωταγωνιστής της ταινίας σου και τα πάντα είναι όντως πιθανά..

 

Επειδή όμως όλοι έχουμε ανάγκη από το απροσδόκητο και το απρόβλεπτο που μια ταινία του ‘δρόμου’ έχει να μας προσφέρει, ανεξάρτητως από το εάν είμαστε οι ίδιοι σε θέση να υλοποιήσουμε επί της προκειμένης ένα αντίστοιχο ταξίδι, αποφασίσαμε να σας προτείνουμε ορισμένες από της καλύτερες road trip ταινίες ever.

 

 

6)True Romance (1993)

romance

Σενάριο του Ταραντίνο που τελικά πωλήθηκε στον Tony Scott. O τελευταίος κατόρθωσε να σκηνοθετήσει μια ταινία με αρκετή δράση που περιλαμβάνει όλα τα ταραντινικά στοιχεία που αγαπάμε. Μια call girl τα φτιάχνει με έναν κουλ νέρντουλα και ξεκινάνε ένα ταξίδι με σκοπό να πουλήσουν μια τεράστια ποσότητα κοκαϊνης. Ξύλο, πιστολίδια , έρωτας, σεξ και μια θεσπέσια Cadillac είναι μόνο μερικά από τα όπλα που ο Tony Scott χρησιμοποιεί προκειμένου να μας προσφέρει μια επική ταινία.

 

 

5)Almost Famous (2000)

famous

Ένας έφηβος ακολουθεί μια ροκ μπάντα στο τουρ της με την ελπίδα να δημοσιεύσει στο Rolling Stone το break through άρθρο του συγκροτήματος και να εξασφαλίσει τη μουσικο-δημοσιογραφική καριέρα του.

– It’s all happening!

 

 

4)Motorcycle Diaries (2004)

motor

Μια κορυφαία road trip ταινία που σου παρέχει όλα όσα επιθυμείς από το συγκεκριμένο είδος: Γέλιο, περιπέτεια, πάθος και φυσική ομορφιά. Η ταινία προβάλλει τη διαδρομή που οδήγησε στην αυτοσυνειδητοποίηση του Ernesto Guevara και σηματοδότησε την μετέπειτα δράση του Che.

 

 

 

3)Wild At Heart (1994)

wild

Μια από τις κλασικές ταινίες του Ντέιβιντ Λιντς. Ένα ροκ εν’ ρολλ-ικό ερωτικό παραμύθι με αλλοπρόσαλλους χαρακτήρες που φλερτάρουν με τα όρια της κιτς παράνοιας που χαρακτηρίζει τον σκηνοθέτη.

 

 

 

2)Thelma & Louise (1991)

thelma

Δύο φίλες ταξιδεύουν με την ελπίδα να ξεφύγουν από την κουραστική καθημερινότητά τους. Ωστόσο, η δολοφονίας ενός βιαστή είχε ως αποτέλεσμα να μπλέξουν σε νέους μπελάδες και να ξεκινήσουν ένα νέο ταξίδι με προορισμό το Μεξικό. Μια ταινία-ύμνος στη φιλία.

 

 

 

1)Easy Rider (1969)

easy

Βλέπεις τσοπεριά και κατευθείαν σου έρχονται κατά νου σκηνές από την ταινία, ενώ στο μπάκραουντ ακούς να βαράει το ‘Born To Be Wild’ από Steppenwolf. Mια ταινία που εξέφραζε τις μποέμ τάσεις της περιόδου. Τις τάσεις φυγής και την αναζήτηση της αίσθησης της απόλυτης ελευθερίας.

Μαρίλη Κουλολιά


Ακούει παθολογικά Tom Waits. Όταν δεν βασανίζεται από (εκτός τόπου και χρόνου) υπαρξιακά, υπεραναλύει τα πάντα μέχρι αηδίας (χωρίς συνήθως να καταλήγει κάπου). Είναι γκρούπι του Ντέιβιντ Λιντς.