To Giant Days είναι το πιο feelgood comic που θα διαβάσεις φέτος.

giantcover

Αν είσαι παλιός στον κόσμο των κόμικς και έχεις χαθεί πολλαπλώς στα μονοπάτια των μεγάλων Vertigo, DC, Marvel etc. αρχικά θα σε γυρίσω στη Boom! Studios, μια ανεξάρτητη, μικρότερη εκδοτική που έχει να σου προτείνει κόμικς με πολύ φρέσκες ιδέες στα storylines (αν και δεν έχει τα πρωτεία υπεροχής της Image, από τις indie είναι must check). Aν πάλι είσαι καινούριος ή καινούρια, το Giant Days που κυκλοφορεί από την Boom! προσφέρει ένα πολύ ωραίο σκαλοπάτι εισόδου για πολλούς λόγους.

Είναι ρεαλιστικό. Ιδού το διάλειμμα από τα fantasy, sci-fi σύμπαντα που συναντάς συχνότατα και ναι μεν είναι εντυπωσιακά, πετυχημένα και εθιστικά, κάποιες φορές όμως θέλεις κάτι πιο κοντά στον κόσμο σου, την καθημερινότητα σου, κάτι οικείο, εύκολα προσβάσιμο. Δεν θα πρέπει να μπεις σε διαγαλαξιακό κλίμα 58 πλανητών, να μάθεις ονόματα 33 φυλών εξωγήινων και την ιστορία των 3 τελευταίων χιλιετιών ατέρμονου πολέμου και δυστοπίας. Μπαίνεις σε ένα Βρετανικό πανεπιστήμιο και έχεις να κάνεις με τους φοιτητές του και τη ζωή τους.

O προσανατολισμός του. Oι χαρακτήρες είναι 3 νεαρές κοπέλες των οποίων τα γνωρίσματα, οι καθημερινές περιπέτειες, οι σκέψεις και τα προβλήματα ανήκουν στην ηλικία τους, και ως εκ τούτου το κόμικ ανοίγεται άμεσα στο female αναγνωστικό κοινό, και αφορά ειδικά τις νεαρότερες. (Στην πορεία ξεδιπλώνει πολύ ωραία και τα αγόρια της ιστορίας.)

Είναι ό,τι πιο feelgood έχω διαβάσει ως σήμερα. Είναι ολόφρεσκο με όμορφο χιούμορ που πάντα με κάνει να νιώθω πιο αισιόδοξα και ούτε μία στιγμή δεν έχω βαρεθεί, 26 τεύχη τώρα. Ακόμη και τα σοβαρά ζητήματα που ανακύπτουν (παράλληλη εργασία, οικογενειακά προβλήματα, ερωτικά, κλοπή, σεξουαλικότητα κλπ) αντιμετωπίζονται με ένα κωμικό, θετικό τρόπο που δεν σε βαραίνει και δεν δραματοποιεί υπερβολικά το κλίμα. Είναι το μηνιαίο treat που θα χαίρεσαι να περιμένεις.

Οι χαρακτήρες. Κάθε μία από τις τρεις  ηρωίδες είναι μοναδική και ολοκληρωμένη. Ακόμη κι αν δεν ταυτιστείς με κάποια, σίγουρα θα βρεις στοιχεία σου σε σημεία. Οι 3 φοιτήτριες, γίνονται φίλες από την αρχή καθώς μένουν σε διπλανούς κοιτώνες. Η Esther De Groot είναι η όμορφη και μοιραία γκοθού – μπλακ μεταλού της παρέας. Όντας κάπως drama queen, πάντα χρειάζεται τη βοήθεια της Susan Ptolemy που είναι η ειλικρινής, αυστηρή, η πιο ανεξάρτητη από τις τρεις. Η Daisy Wooten, home schooled, είναι η μικρή ντροπαλή, καλοσυνάτη κοπέλα που κρατάει ηνία όταν οι άλλες πάνε να ξεφύγουν ενώ όπως θα δούμε έχει να μάθει πολλά ακόμη για τον εαυτό της, όπως το που κλίνει ως προς την σεξουαλικότητα της. Με αυτή την ετερόκλητη και τόσο συμπαθητική παρέα γίνεσαι ο/η τέταρτος φίλος τους.

Το σχέδιο. Είναι πολύ όμορφο, όσο ανάλαφρο χρειάζεται και τα χρώματα πολύ ζωντανά. Δεν πλησιάζει τα αγαπημένα μου αλλά νομίζω ότι του ταιριάζει ακριβώς όπως έχει.

Χωρίς άλλα λόγια σου δείχνω τις 3 πρώτες σελίδες. Νομίζω θα πάρεις μια πολύ καλή γεύση ήδη από τις πρώτες ατάκες της Susan.

Writer: John Allison, Illustrator: Lisa Treiman, Colorist: Whitney Cogar

01

02

03

 

To κείμενο αναδημοσιεύεται από το Wicked Vibes Bring the Joy.