Γιατί ο Luke Rockhold είναι ένας συμπαθέστατος Son of a Beach.

ufc

Όταν ένας φίλος σου, σου εξομολογείται πως η κοπέλα του, ανατριχιάζει στη θέα ενός wrestler που εισέρχεται στο οκτάγωνο του UFC, η πρώτη σου σκέψη είναι “Για πες όνομα να τον ψάξω”. Όπως και έγινε, πατάω Luke Rockhold στο search και εμφανίζεται ο Gerard Butler του ΜΜΑ. Το θέαμα, εκτός από φανταστικό, ήταν και πρωτοφανές. Άθελα μου, η πρώτη εικόνα που μου ήρθε στο άκουσμα του “MMA wrestler”, ήταν μία παραμορφωμένη από το ξύλο, εκδοχή, του Homo Neaterdal, αλλά όχι, η παραδοχή ενός no homo φίλου σου, πως, ο Luke Rockhold είναι όντως “ένας ωραίος άντρας και υπερβολικά cool” πρέπει να σε προϊδεάσει πως αυτό που θα αντικρύσεις δεν χωράει αμφισβήτησης.
Γεννημένος στο Santa Cruz της California, γιος του μπασκετμπολίστα Steve Rockhold, αναμενόμενα καταπιάστηκε με όλα τα ultra chickmagnet sports. Η πρώτη απόπειρα, υποψιαζόμενος πως θα ακολουθήσει την καριέρα του πατέρα του, το basketball. Όλα πήγαιναν καλά, μέχρι που ο Luke εγκατέλειψε το άθλημα, καθώς στη διάρκεια μίας προπόνησης, όπου δεν έδινε την απαραίτητη προσοχή, ο προπονητής αποφάσισε πως ίσως και να ήταν αποτελεσματικό να του σουτάρει μία μπάλα στο κεφάλι. Ωστόσο, η επαφή του με τις πολεμικές τέχνες ήταν διαχρονική, σε όλο το δημοτικό παρακολουθούσε μαθήματα judo, στο γυμνάσιο άρχισε να ασχολείται με την πάλη και στο λύκειο  ανακάλυψε την πολεμική τέχνη στην οποία έκλινε περισσότερο, το brazilian jiu jitsu. Αφού αποφοίτησε, επεδόθη ψυχή τε και σώματι στο bjj. Κάπου εκεί, αρχίζει η ανοδική του πορεία προς το Οκτάγωνο και την καρδιά μας. Τι είπες; Υπερβάλλω;

-O Luke Rockhold αυτή τη στιγμή πρωτεύει στην λίστα κατάταξης της UFC μεσαίων βαρών και τρίτος στην λίστα του Sherdog παγκοσμίως. Έχει ηττηθεί μόλις δύο φορές.

 

-Μεγαλώνοντας στο Santa Cruz με τον αδερφό του, Matt Rockhold, να ασχολείται επαγγελματικά με το surf, η ανάμειξη του με το skate ή έστω το surf ήταν αναπόφευκτη (σα να μένεις στο Μαρούσι και να μην έχεις πάει στο 5×5). Συνειδητοποίησε όμως ότι το υψηλό της ηλικίας και του σώματος (1.96 μ.) δεν του επέτρεπαν να ανέβει σε pro level. Και ο Luke μας είναι γεννημένος να είναι pro. Παρόλα αυτά, ήταν καλύτερος από πολλούς και στα δύο αθλήματα. Son of a beach.

 

-Είναι χιουμοράκι. Σε έναν αγώνα σταθμό για την καριέρα του ενάντια στον κάτοχο τίτλου UFC Light Heavyweight Championship, Lyoto Machida, επέλεξε για κομμάτι εισόδου του, το You are the best, το γνωστό soundtrack του Karate Kid. Δεν φαίνεται αστείο, αλλά αν γνωρίζεις πως η βασική πολεμική τέχνη του Machida είναι το karate και παλαιότερα τον φώναζαν Karate Kid, καταλαβαίνεις.

 

-Γενικά, οι μουσικές επιλογές του, έχουν μία δόση από χιούμορ, σε άλλον αγώνα, έχει μπει με την επική κομματάρα 13 από Danzig, εξίσου intro κομμάτι της ταινίας Hangover.

 

-Διαθέτει και καλλιτεχνική φλέβα. Τα χέρια του, εκτός από λαβές bjj, πλάθουν και λαξεύουν πηλό. Στο 20ο έτος της ηλικίας του, είχε θέσει κατά νου την πιθανότητα να επιλέξει τη γλυπτική ως καριέρα, παρακολουθώντας και τα αντίστοιχα σεμινάρια. Funny fact: Στο Λύκειο, ο Luke είχε κερδίσει έναν διαγωνισμό γλυπτικής παραδίδοντας ένα κεραμικό bong.

 

-Γενικά, η αγάπη του για τη φούντα, δεν είναι μυστικό.

 

-To nick του είναι Skyler ή αλλιώς Skywalker.

 

luke_rockhold3luke_rockhold

nohomo

 

Τον ερχόμενο Δεκέμβριο, ο Luke ανταγωνίζεται τον Chris Weidman για την UFC Middleweight Belt. Αν νικήσει θα είναι ο πρώτος του τίτλος στο UFC. May the force be with you, Luke.

 

 

Κατερίνα Σπανού


Τρέφεται από τη διαφωνία, ακόμη και με τον εαυτό της. Αντιπαθεί τους βιαστικούς συμπερασματολόγους. Έχει μία σχέση μίσους και πάθους με το marketing και το hip-hop.