Η κυκλοφορία της ημέρας. Segilola – Halt EP (Out Now) (Full Stream)

segil0la

Τα ωραία γίνονται τυχαία, κι έτσι ακριβώς άκουσα το “Harry Along” της Βρετανίδας Segilola, το opening track του “Halt” EP που κυκλοφόρησε την Κυριακή από τη Health (UK).

Σε αυτό το ep, όπως και στο προηγούμενο “Somewhere Along the Line” (King Deluxe) του 2013, συνεργάστηκε με τον Bambooman ο οποίος επιμελήθηκε τις παραγωγές.

Η μουσική αυτών των 2 συνδυάζει πολλά στυλ που μου αρέσουν και έτσι στο “Halt” θα ακούσεις ηλεκτρονικές, experimental, downtempo παραγωγές και ήρεμα φωνητικά σε soulful, rn’b διάθεση. Γενικά, οποιαδήποτε ωραία σύγχρονη προσέγγιση electronica και rnb θα με τραβήξει, οπότε δεν είναι περίεργο που μου άρεσε το δισκάκι.

Το “Harry Along” είναι ερωτιάρικο και έχει ένα groove ήσυχo και στρωτό. Αν όμως δεν σε έπεισε, έρχεται αμέσως το δεύτερο και υπέροχο “Platforms” (ίσως το πιο δυνατό track του ep) σε πιο γρήγορο beat και έντονο ύφος που ίσως θυμίζει λίγο “Apparat” . Το “Steadfast” είναι και αυτό πιο rnb ενώ το “Catching Sunrays” και το “Potions” δεν μου έκαναν τόση εντύπωση.

Όλα τα samples του Bamboo είναι προιόν σύνθεσης ή ηχογραφημένα από φυσικούς ήχους. Στο “Platforms” μάλιστα και το “Catching Sunrays” συμμετέχει ο  Greg Surmacz με πιάνο και πνευστά.

Ανάμεσα στα πολλά φθινοπωρινά releases (βλ. Roseau) είναι και αυτό ένα δισκάκι που άνετα μπαίνει στη wishlist.

http://healthmusic.co.uk/album/halt

 

To κείμενο αναδημοσιεύεται στο Wicked Vibes Bring The Joy.