Η νεκρανάσταση των Cradle of Filth

hammer

Οι Cradle of Filth βγάλαν νέο δίσκο από την Nuclear Blast. Ναι, κάτι φοράδες και αλώνια θα μουρμουρίζετε μέσα απ’ τα δόντια σας και εδώ που τα λέμε δεν σας αδικώ. Θυμάστε τι έκαναν από το Midian και μετά; Ούτε εγώ. Kαι δεν σας κρύβω ότι αυτό το κιτσαριό με είχε πληγώσει διπλά ως πρωην γκοθάς- πασόκος/θαυμαστής των Theatre of Tragedy, αν και μεταξύ μας metaxa, κανένα εκ των 2 group ποτέ δεν φημίζονταν ιδιαιτέρα για τα concept των video clips τους.

Η πορεία που ακολούθησαν οι CoF είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο: από την χρυσή ομάδα του Cruelty and the Beast και μετά από ένα άνευ λόγου και αιτίας ξήλωμα- στο οποίο ο Dani φέρει την βασική ευθύνη- μόνο 3 μέλη είχαν απομείνει στο Damnation…”. Ο Lecter την έκανε με ελαφρά για τους Anathema ψελλίζοντας κάτι ομορφιές περί “Dani & the Filths”, ο Barker Πήρε μεταγραφή για του Dimmu Borgir, o θεούλης Pyres ήταν σε μια κατάσταση «φεύγω- μένω- δε ξέρω τι μου γίνεται», έγραψε τις κιθάρες του Midianκαι αποχώρησε προς το άγνωστο κ.ο.κ.

Και φυσικά χωρίς να θέλω να μειώσω το ταλέντο αλλά και τις εργατοώρες που έριξαν οι Erlandsson (ex-At the Gates) και Powel (ex-My Dying Bride/ Anathema) για να συνεχίσει η μπάντα να πουλάει δίσκους, singles, dvds, συλλογές, μπλουζάκια,dildos και δε-ξέρω-γω-τι-άλλο-σκατά-πουλήσαν-εκτός-από-την-ψυχή-τους σαν φρέσκα ψωμάκια, σε καμία περίπτωση, ωστόσο, δεν κατάφεραν να πλησιάσουν την extreme- horror αισθητική σε αντιπαραβολή με την απίστευτη πολυπλοκότητα των τριών πραγματικά εμπνευσμένων πρώτων full- length της μπάντας.

Σε γενικές γραμμές μια χαρά το πήγε ο Dani (σ.σ. ξέρεις ότι κάτι έχει στραβώσει στην μπάντα σου όταν βάζεις τον βιολιστή σου να γράψει τις κιθάρες) μέχρι που δυστυχώς πιάσαν την καλή με το Nymphetamine και ο κατήφορος δεν είχε τελειωμό. Κάπως έτσι βγήκε το The Manticore…” το οποίο πάτωσε εμπορικά και καλλιτεχνικά. Ο Allender, δε (σ.σ. o οποίος έχει πει το αμίμητο when I play, I don’t use any specific scales or anything in order or that’s musically correct or anything… Ive always concentrated on mixing lead-oriented riffs, but in like a rhythmic sense”) αποφάσισε να (ξανα)αποχωρήσει από την μπάντα και σιγά- σιγά το πράμα άρχισε να παίρνει μια παράξενη, αλλά ταυτοχρόνως ενδιαφέρουσα τροπή.

O Dani Filth προσλαμβάνει δύο πιτσιρικάδες, ταγμένους fans των παλιών δίσκων των CoF, τον R. Shaw και τον Τσέχο Marek ‘Ashok’ Šmerda, οι οποίοι θα αποτελούσαν και το νέο κιθαριστικό δίδυμο των Filth όπως αυτό παρουσιάστηκε στο Hammer of the Witches”.

Το αποτέλεσμα ήταν αυτό:

 

 

<Η δικιά μας αντίδραση>

poutin

Και σε γενικές γραμμές ο νέος δίσκος των Cradle of Filth είναι αυτό που θα περιμέναμε να κυκλοφορήσει πριν από 12 χρόνια αντί του Damnation…” αλλά χαλάλι σας ρε κωλόπαιδα.

- Είναι υπαρκτό, λοιπόν, το σενάριο να επιστρέψουν στο καγκουρο- goth της τελευταίας δεκαετίας;

- Ναι είναι.

- Είναι πιθανόν ο Danni να μαλακιστεί ξανά και σε 2 χρόνια να έχουμε ένα line-up κατά τα 4/5 ολοκαίνουργιο;

- Ναι, ίσως αυτό να είναι μια βεβαιότητα.

- Έχει τίποτα από αυτά σημασία;

- Όχι. Ακούς την νέα δισκάρα των Cradle of Filth (μα την Lilith δεν πίστευα ποτέ ότι θα το έγραφα αυτό) και νοιώθεις ξανά 15, ενόσω πίνεις ένα ποτήρι καλό κόκκινο κρασί.

- Ή αίμα παρθένου.

- Δεν έχει και μεγάλη διαφορά στην γεύση, βασικά.

- Ναι, ισχύει.

Closerfield


Μουσικός, κοντός, αξύριστος. Τα τελευταία 9 χρόνια πίνει Stoli με δύο πάγους και φέτα λεμόνι. Όχι κάθε μέρα. Τι μας περάσατε;