Είναι ακριβώς όπως τον περιμέναμε

Donald_Trump_6905693

Ο Donald Trump βρίσκεται δέκα μέρες στο Λευκό Οίκο και στο τιμόνι των Ηνωμένων Πολιτειών και ήδη έχει επιβεβαιώσει τις  ανησυχίες μας. Ο προεκλογικός οχετός ρατσισμού και αυταρχισμού συνεχίζεται και μετά την εκλογή του εκκεντρικού μεγιστάνα ο οποίος διαψεύδει πανηγυρικά όσους πίστευαν ότι πρέπει να του δοθεί μια ευκαιρία και επιβεβαιώνει πανηγυρικά όσους έλεγαν ότι η εκλογή του είναι μια τραγική εξέλιξη.

 Η καθημερινότητα με τον Trump πρόεδρο περιέχει προεδρικά διατάγματα τα οποία δείχνουν τη φύση της σκέψης του Αμερικανού προέδρου και της κυβέρνησης του η οποία δε δείχνει καμία διάθεση να ελιχθεί σε δημοκρατικά πλαίσια. Το Κογκρέσο έχει παραμεριστεί πλήρως με τον Trump να μη δείχνει καμία διάθεση να δουλέψει μαζί του. Μέχρι στιγμής έχει υπογράψει 13 προεδρικά διατάγματα, τα περισσότερα που έχει υπογράψει πρόεδρος στην πρώτη εβδόμαδα διακυβέρνησης.

 Συγκεκριμένα, υπέγραψε διάταγμα για την κατάργηση του Obamacare που πρόκειται να αφήσει περίπου 20 εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ασφάλιση, διέκοψε τη χρηματοδότηση οργανώσεων ανά τον κόσμο που ασχολούνται με την ενημέρωση των γυναικών για το ζήτημα των αμβλώσεων (κυρίως σε χώρες με κοινωνικά προβλήματα) και πάγωσε τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα ΕΚΤΟΣ από το στρατό και τις υπηρεσίες ασφαλείας.

 Στη συνέχεια υπέγραψε τη συνέχιση κατασκευής των Dakota Access Pipeline και ΧL Keystone Pipeline, αγωγών πετρελαίου των οποίων την κατασκευή είχε διακόψει ο Barack Obama λίγες μέρες πριν αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου. Αυτοί οι δύο αγωγοί πρόκειται να προκαλέσουν τεράστιο πρόβλημα στο περιβάλλον συν ότι θα διέρχονται από μέρη που ιστορικά ανήκουν σε ιθαγενείς οι οποίοι θα αναγκαστούν να εκτοπιστούν.

 Εκτός από αυτές τις τραγικές αποφάσεις ο Trump συνεχίζει το έργο του εκπληρώνοντας τις προεκλογικές του υποσχέσεις οι οποίες βασίστηκαν στα ρατσιστικά του συναισθήματα. Υπέγραψε διάταγμα προς τις υπηρεσίες μετανάστευσης να αυξήσουν και να επισπεύσουν τις απελάσεις μη καταγεγραμμένων μεταναστών και ζήτησε την άμεση έναρξη εργασιών ανέγερσης τοίχους στα σύνορα με το Μεξικό. Η πιο σουρεαλιστική του υπόσχεση παίρνει σάρκα και οστά και η ανθρωπότητα είναι έτοιμη να υψώσει τείχη για να χωρίσει ανθρώπους για άλλη μια φορά.

 Επιπλέον απαγόρευσε την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες σε πολίτες από το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Σουδάν και την Υεμένη, για τουλάχιστον 90 μέρες, παγώνοντας παράλληλα το πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 134 εκατομμύρια ανθρώπων δε θα μπορούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ ενώ πολλοί από αυτούς παλεύουν να ξεφύγουν από την κόλαση του πολέμου.

 Είναι ξεκάθαρο ότι η σκοτεινή τετραετία του Trump ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς. Το Κογκρέσο, το κέντρο των δημοκρατικών αποφάσεων μοιάζει να μην έχει κανένα λόγο και σύντομα, ακόμα και οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές και γερουσιαστές, θα αντιληφθούν τον αυταρχισμό που διακατέχει την κυβέρνηση Trump. Όλα αυτά που φοβόμασταν γίνονται σιγά σιγά πραγματικότητα και ο κόσμος συνεχίζει να αλλάζει προς το χειρότερο.

 

Προτείνω η ανάγνωση του παραπάνω κειμένου να συνδυαστεί με αυτό το κομμάτι:

 

So this is how liberty dies, with thunderous applause.

 

-Από την ταινία Revenge Of The Sith

 

Parker George


Wannabe δημοσιογράφος, με επαναστατικές ρίζες σφυρηλατημένες στην Αβάνα. Ξεχασμένος σε μια γωνιά του ευρωπαϊκού νότου.