Κλισέ αστεία που πρέπει να σταματήσουν

κλισε

Υπάρχουν εκείνα τα αστεία, που αντί να γεφυρώνουν χάσματα γενεών, αντί να ενώνουν ανθρώπους, είναι ικανά να δημιουργήσουν εμφυλίους. Αυτά τα αστεία που αφαιρούν χρόνια ζωής, που εμφανίζονται οι πρώτες λευκές τρίχες όταν τ’ακούς.
Εκείνα τα αστεία που είναι πιο κλισέ και από τα ονόματα στο Super Bowl.

Εκείνα τα αστεία, που αν ήταν μπουνιά θα ήταν στο διάφραγμα ,θα τα έλεγε ο Σταύρος Θεοδωράκης και θα τα τραγουδούσε ο Μαραβέγιας. Αν ήταν φαγητό, θα ήταν τα σάπια ψητά λαχανικά του τοπικού σουβλατζίδικου και αν ήταν αλκοόλ θα ήταν σφηνάκι τεκίλα, που μυρίζει οινόπνευμα μεθανίου. Εκείνα τα αστεία που αν ήταν δουλειά, θα ήταν του barista, αν ήταν ρούχο, θα ήταν ψηλοκάβαλο τζιν από τα H&M και αν ήταν γραμματοσειρά θα ήταν Comic Sans, το 2008.

 • «Και του χρόνου!»Όχι, δεν είναι πια αστείο να το εύχεσαι σε κηδείες και γάμους. Όχι ο γαμπρός και η νύφη, εκτός και αν είναι η Σάρα και ο Αβράαμ, δεν θα γελάσουν με αυτό το αστείο.

Όχι ούτε το Χριστός Ανέστη, την Πρωτοχρονιά.

 

 • «Το έχεις για φύλακα;»

Πάντα υπάρχει ένας μαλάκας που θα κάνει αυτήν την ερώτηση όταν δει ένα τσιουάουα, πεκινουά ή τελοσπάντων κάτι σε σφουγγαρόπανο (όχι, ούτε αυτό το αστείο επιτρέπεται). Λοιπόν μάθε φίλε μου, ότι αυτά τα σκυλιά τα λένε συναγερμούς.

συναγερμός

 

 • «Είναι λουλούδι από μόνη της»

Είναι εκείνες οι στιγμές, που βρίσκεσαι σε ένα τσιπουράδικο, περνάει πλανόδιος και ρωτάει τα αρσενικά της παρέας, “Λουλουδάκια για τις κυρίες;”,  συχνά πυνκά θα βρεθεί ο τύπος που θα πει «Είναι λουλούδια από μόνες τους».  Άντε βρε, Κωνσταντάρας ήταν ο πατέρας σου και κάνεις τέτοια χωρατά;

 

 • «Θα σου χαλάσει η χωρίστρα»

Μην δείτε έναν άνθρωπο με ξυρισμένο κεφάλι, καράφλα, φαλάκρα, αμέσως να τον κοροϊδέψετε. Σας έχω νέα, η καράφλα δεν είναι πια ταμπού, κυρίως όμως δεν είναι αστείο εν έτει 2017 να κοροϊδεύεις με ύφος πιτσιρικά Danny DeVito, εκτός κι αν είσαι ο Will Ferrell.

φαλακρός

 

 • -Αδυνάτισες;

«Ναι έχασα από τα αυτιά».

Δεν χρειάζεται καν να πω γιατί αυτό δεν είναι αστείο.

 

 • «Κάπου πρέπει να σου πιάστηκε το τζιν»

Η αλήθεια είναι ότι πλέον τα (σκισμένα) τζιν μέχρι τον αστράγαλο έχουν λιγότερο ύφασμα από ένα σορτς, αλλά αυτό το αστείο χρονολογείται από όταν τα σκισμένα τζινς έγιναν της μόδας, δηλαδή στα τέλη της δεκαετίας του 80; Φτάνει. Ασκήσεις αυτοσυγκράτησης εδώ:
σκισμένοτζιν

 

 • «Είναι από το χωριό δεν τον/την ξέρεις.»

Όσοι έχουν χωριά, εδώ θα συμφωνήσουν. Ξεκολλήστε ρε, ψαρώνουμε.

 

 • «Για παπάς πας;»

Αυτό το αστείο λέγεται όταν κάποιος έχει αφήσει μούσια. Επειδή δεν ζούμε στην δεκαετία των 70s, να αφήνεις μούσια επειδή πέθανε κάποιος ή επειδή είσαι ο Πανούσης, όχι δεν είναι πλέον αστείο.

παπας

 • *Συζήτηση περιστρέφεται γύρω από γυμναστική και κοιλιακούς*

Εκτός του ότι αυτή η συζήτηση καταλήγει πάντα στο σώμα του Brad Pitt στο Fight Club, κλείνει πάντα με την αμηχανία που προκαλεί το αστείο του τύπου που πίνει κάθε μέρα μπύρες «Εγώ έχω έναν κοιλιακό» και χαιδεύει με υπερηφάνεια την τριχωτή του κοιλίτσα.

Σε αυτό το σέξιον κατατάσσεται και το «Οι μεγάλοι βράχοι κρύβουν τα μεγάλα φίδια».

 

 • *Τύπος ζητάει να δοκιμάσει τα γυαλιά σου, τύπος τα δοκιμάζει, μιμείται κίνηση ζόμπι*

«Πω ρε πώς βλέπεις με αυτά, τσάμπα μαστούρα»
Τα γυαλιά δεν εφευρέθηκαν χθες και όλα τα sad reactions του facebook  δεν αρκούν για αυτήν την κίνηση, είναι κοινή αλήθεια γενικά τι προκαλούν τα γυαλιά σε έναν άνθρωπο με καλή όραση. Πάντως σε εμάς, γίνεται αυτό.gyalia

 

 •  «Ωραίο κινητό ρε, με γεια»

Το ξέρω ότι το κινητό μου έχει ραγισμένη οθόνη/δεν έχει 360cam. ή οτιδήποτε άλλο και ξέρεις ότι δεν είσαι ο πρώτος που μου το λες. Αυτό το αστείο έχει παλιώσει πιο πολύ και από τη Μιμή Ντενίση.

 

 • «Τι καιρό κάνει εκεί πάνω;»

Αν είσαι άνω του 1.85 μ. τότε σίγουρα έχεις ακούσει αυτό το αστείο τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου. Και στον πέμπτο να πας, ίδιο καιρό θα έχει, δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό είναι αστείο.

 

 • «Οι μπάμιες….»

Ό,τι αστείο αφορά τις μπάμιες, έχει παλιώσει και κουράζει. Είναι πλέον παγκοσμίως γνωστό ότι δεν αρέσουν οι μπάμιες.

 

 •  «Ο Kendrick Lamar είναι ο καλύτερος rapper της γενιάς του»

Α, τι δεν είναι αστείο;

 

Κατερίνα Σπανού


Τρέφεται από τη διαφωνία, ακόμη και με τον εαυτό της. Αντιπαθεί τους βιαστικούς συμπερασματολόγους. Έχει μία σχέση μίσους και πάθους με το marketing και το hip-hop.