Λέγονται Deaf Radio και κατάφεραν να τεντώσουν τα αυτιά μας

deaf

Που και που στην σελίδα του Mud Times στο facebook (εδώ δηλαδή), εμφανίζονται διάφορα μηνύματα. Κάποια από αυτά περιέχουν κατάρες και μπινελίκια διαφόρων ειδών, κάποια άλλα (1 στα 100000) δίνουν συγχαρητήρια επειδή τους άρεσε το τάδε άρθρο και μετά έχουμε την κατηγορία των συγκροτημάτων που στέλνουν πληροφορίες για τις καινούργιες δουλειές τους (και πολύ καλά κάνουν), μπας και γουστάρει κάποιος από τους κοπρίτες της συντακτικής μας ομάδας ώστε να εκφράσει τον ενθουσιασμό του ψήνοντας και άλλον μουσικόφιλο λαό να ασχοληθεί με μια περίπτωση που αξίζει.

Κάπως έτσι έγινε και με τους Deaf Radio. Το ξεχωριστό σε αυτή την περίπτωση είναι πως μετά από 4:31 λεπτά που διαρκεί το καινούργιο τους single με τίτλο Revolving Doors, για κάποιο λόγο ένιωσα πως ανακάλυψα την Αμερική με αποτέλεσμα να το στείλω δεξιά και αριστερά λαμβάνοντας διάφορες απαντήσεις τύπου “μπαντάρα;” και “ποιοί είναι αυτοί ρε μαλάκα;”.

Λοιπόν, με εντελώς υποκειμενικά κριτήρια (και όχι βάση των πληρωμένων καλοκαιρινών διακοπών που μου έταξαν τα μέλη των Deaf Radio στο Σαίν Τροπέ) εδώ έχουμε να κάνουμε με περίπτωση που αξίζει να ασχοληθείς. Οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται συγκρότημα με επιρροές από Palm Desert, Post Punk και Psychedelic Rock, εγώ βρήκα στην μουσική τους στοιχεία από Royal Blood, Beastmilk μέχρι και Foo Fighters. Όλα αυτά βέβαια δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα διότι είναι απλά αναφορές για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε (εσύ μπορεί να ακούσεις μέχρι και στοιχεία από κινέζικη trip hop).

Αυτό που ξέρω είναι πως θα περιμένω με ανυπομονησία το πρώτο τους full length που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο και θα έχει τίτλο “Alarm” για να ξέρω αν θα μπουν στη λίστα μου ή όχι.

Bandcamp page

Στέλιος Τσουμπανίδης


Συλλέκτης εμπειριών, ρεαλιστής (άρα απαισιόδοξος), έχει κάνει το daydreaming επάγγελμα. Η συμπαντική αλήθεια κρύβεται στις ατάκες του Bill Hicks και στο bacon.