Η ανάσταση του Liam Gallagher

Liam-Gallagher-says-he-has-to-do-his-own-tea-because-of-illegal-downloads

Αν με ρώταγε κανείς όταν έβλεπα τους Oasis live το 2000 που θα βρίσκεται ο Liam ο Gallagher το 2017, η πρώτη μου σκέψη μου θα ήταν “χαμένος από τα εγκόσμια στη βίλα του, αγνώριστος και τελειωμένος από τα ναρκωτικά” και η τελευταία μου σκέψη “θα βγάζει έναν από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς”. Πραγματικά, βάσει της σόλο πορείας του (βλ. Beady Eye) και της αναμενόμενης σύγκρισης που γινόταν με την εξαιρετική καριέρα του Noel, ο μικρός Gallagher φαινόταν να έχει χάσει το παιχνίδι. Μέχρι τώρα.

Mofos, ο Liam επέστρεψε!

Με τον πρώτο (!) του προσωπικό δίσκο μετά από μια καριέρα 25 ετών, καταφέρνει να κάνει format στο παρελθόν και να συνεχίσει από το σημείο που τον είχαμε αφήσει, να είναι μια από τις πιο διάσημες φωνές των 90’s. Ω, ναι! Ο Liam με το νέο του εγχείρημα ξανακερδίζει τον σεβασμό μας και –κυρίως για αυτόν- τον Noel στις καθυστερήσεις με σουτ καραβολίδα. Ενδεχομένως, μιλάμε για το καλύτερο δίσκο που βγήκε στην μετά-Oasis καριέρα από κάποιον Gallagher. Και αυτό ο Liam το κατάφερε φτιάχνοντας ένα δίσκο ειλικρινή και άμεσο, φέρνοντας στο σήμερα όλα τα στοιχεία που αγαπάμε από το καλλιτεχνικό υπόβαθρό του, τους Oasis, τους Beatles, την Britpop.

Το “As You Were” περιέχει εκπληκτικά κομμάτια. Τα Bold, Greedy Soul, For What It’s Worth, Chinatown, Universal Gleam (ήδη έγραψα το μισό δίσκο) γίνονται με το καλημέρα τα αγαπημένα σου, αν και μιλάμε για δίσκο grower με ίσως κανένα filler.

axar

Στην υγειά του αχάριστου

Τι πρέπει να περιμένουμε τώρα. Ο Liam απέδειξε πως μπορεί να σταθεί μόνος του μακριά από το φάντασμα των Oasis. Η μισή του ανακοινωμένη tour είναι ήδη sold-out, η φωνή του είναι στα καλύτερά της και γενικά φαίνεται να περνάει την καλύτερη του φάση εδώ και καιρό. Δίνει πολλές συνεντεύξεις, είναι ευδιάθετος και κάνει εκπληκτικά live.  Όσο ο Noel κάνει κακές παρέες με τον Bono, ανακοινώνει πως ο νέος του δίσκος είναι experimental new thing και έχει μουσικό στα live του να παίζει το ψαλίδι (00.57), ο Liam το ξαναζεί (όχι στα στενά), παίζει μουσική που μας αρέσει  και αποπνέει έναν αέρα-ορισμός του rock n’ roll star. Liam my fella, συνέχισε έτσι και θα σε παρακαλάει να ξαναφτιάξετε τους Oasis.

Άκου τον νέο δίσκο εδώ

ntefi
boom shakalaka

Anton Ego


Ηλικιωμένος από την εφηβεία του. Λατρεύει την απόλυτη ηρεμία. Εθισμένος στο καφέ.