Πόσα live προλαβαίνεις να δεις σε μια εβδομαδα; Αυτη, είναι η Θεσσαλονίκη του 2017

thess1

Θα μπορούσε να ήταν μια ακόμα, συνηθισμένη ανοιξιάτικη εβδομάδα. Οι νέοι κυκλοφορούν και ερωτευονται, οι γέροι ανακουφίζονται απο τα αρθριτικά τώρα που έφυγε η χειμωνιάτικη υγρασία, οι αλλεργικοί βλαστημούν την ώρα και τη στιγμή που κάποιος φύτεψε λεύκες έξω από το παράθυρο τους και όσοι ηδονίζονται στην ιδέα ενός σκοτεινού club που πάλλεται από το distortion ηλεκτρικών οργάνων έχουν να διαβούν μεγάλη ανηφόρα.

Γιατί;

Μα επειδή οι χαριτωμένες περιγραφές για την άνοιξη ίσως ισχύουν για οποιαδήποτε άλλη πόλη της όμορφης χωρας μας, όχι όμως για τη Θεσσαλονίκη, οχι όμως για την εβδομάδα που ξεκινά (αυθαίρετα, επειδή έτσι θέλω εγώ) αυτή την Τετάρτη 29/3 και τελειώνει την ερχόμενη Πέμπτη 6/4. Η πόλη μας, που μπορεί να ξεχάσει το rock n roll για 3 τέρμηνα λόγω αφηρημάδας και την επόμενη στιγμή να σε βομβαρδίσει με αυτό, αποφάσισε να φορέσει το πολεμικό της κοστούμι και να μας ισοπεδώσει τις ζωες.

Μπατίρηδες σφίχτε το ζωνάρι, παντρεμένοι ετοιματείτε για παντόφλα, εργαζόμενοι ετοιμάστε λεκάνες για ποδόλουτρα, αντικαπνιστές η ζωή σας τελειώνει εδώ, επειδή η Σαλονίκη ετούτη την άνοιξη δεν αστειεύεται.

ka1

Οι πολυαγαπημένοι μας Tardive Dyskinesia ανοίγουν το χορό αυτή την Τετάρτη με το δεύτερο σκέλος της περιοδείας για το λαχταριστό «Harmonic Confusion» που μας άρεσε τόσο πολύ, μαζί με τους Agnes «δικά μας παιδιά» Vein και τους ατσαλάκωτους Blackdrawn. Λεπτομέρειες και accomodation εδώ, μη λέμε πολλά, ελάτε να με βρείτε μέσα.

ka2

Δυο μέρες μετά και για δυο μέρες σε διάρκεια, το Heartcore Fest που είναι το φασαριόζικο παιδάκι της Straight From The Heart Records, κάνει το level up του και μαζεύει στο Principal την creme de la creme του μοντέρνου metal, με το δικό της roster και λαμπερούς headliners τους Caliban και Miozan, για ένα event που από ότι φαίνεται, διαρκώς θα μεγαλώνει.

ka3

Οι εύκολες επιλογές δεν είναι για εμάς. Και η πόλη μας το ξέρει καλά αυτό. Έτσι λοιπόν, ορισμένοι θα πρέπει να πάρουν σκληρές αποφάσεις και να βρουν το γνωστό δρόμο για το Eightball την Παρασκευή. Ξέρω καλά ότι θα ωφεληθούν όμως, καθώς το πολύ ωραίο 3πλό billing με τους Θεσσαλονικείς Jane Doe, τους Γιαννιώτες Norma και τους Αθηναίους Blame Canada είμαι βέβαιος ότι θα αφήσει βαθύ σημάδι. Νέοι, ωραίοι και με φόρα, μου βάζουν το πρώτο μεγάλο δίλημμα και ήδη υπολογίζω πόσο γρήγορα μπορώ να φτάσω από τα Λαδάδικα στα Σφαγεία. Και τούμπαλιν.

ka4

Σάββατο του μαρτυρίου η 1η του μηνός, και ιδού η δεύτερη σκληρή επιλογή. Το αρχηγικό status των Naxatras έχει ταυτόχρονα τον αέρα του καθολικά αποδεκτού αλλά και του απαρέγκλιτα cool, οπότε πιστεύω ότι gig με το όνομα τους στην αφίσα είναι καταδικασμένο να πετύχει. Στη Σαββατιάτικη συναυλία του Eightball, θα έχουν παρέα τους Bend For Eleven και τους Bent By Sorrow και ελπίζω να έχω βρει τον παραγωγικότερο τρόπο για τη διαδρομή που λέγαμε νωρίτερα μεταξύ των 2 venues…

ka5

Το δύσκολο θα είναι να έχουμε κουράγιο να σταθούμε όρθιοι. Ταυτόχρονα όμως, δεν ανησυχώ. Ίσως επειδή έχω την εντύπωση ότι όλη αυτή η εβδομάδα θα οδηγούσε εδώ. Ίσως επειδή είναι κάτι που ξερω ότι δε θα χάσω. Το «Second Fall» album των Mahakala, ομολογώ ότι βρίσκεται εκτός του δημογραφικού μου. Δες όμως τι κατάφερε να μου κάνει. Δε νομίζω ότι θα έχανα την επίσημη ζωντανή του παρουσίαση. Η παρέα των Madrake και Sendep δίνει το απαραίτητο συμπληρωματικό boost και αν θα είχα τη δυνατότητα να κοιμάμαι για 10 μέρες μετα από όλο αυτό, θα ήμουν ένας ευλογημένος άνθρωπος.

Ευχαριστούμε Θεσσαλονίκη, να μας κρατάς πάντα σε φόρμα!

 

To κείμενο αναδημοσιεύεται από το blog του Grafia.

Γιάννης Καψάσκης


Δισκοπώλης, θεωρητικός, με πάθος για τη σημειολογία, το σουηδικό metal και το ρολό κοτόπουλο