New Long Fest: Ερωταπαντήσεις μεταξύ των συγκροτημάτων

new

Η ιδέα είναι απλή και λειτουργική. Αντί να χαραμίσει κάποιος 10 λεπτά, διαβάζοντας ένα κάρο λεπτομέρειες για τα συγκροτήματα που απαρτίζουν τον φετινό New Long Fest (info που υπάρχουν παντού εκεί έξω και αρκετές φορές καταντούν κουραστικά), αποφασίσαμε να δώσουμε το βήμα στους ίδιους τους πρωταγωνιστές του φεστιβάλ. Μια ερώτηση ο ένας στον άλλον (τα σταυρώματα είναι απολαυστικά), οι απαντήσεις είναι (το λιγότερο) απολαυστικές και εσύ πλέον ξέρεις τα κουμπιά του καθενός. Τι άλλο χρειάζεσαι;

Λίγες μέρες υπομονή. Μέχρι τότε…

 

HAIL SPIRIT NOIR – AMNIAC

AMNIAC σε HAIL SPIRIT NOIR: Πρόσφατα κυκλοφορήσατε καινούργιο δίσκο. Ποιο κομμάτι από τις παλαιότερες δουλειές σας έχετε σκοπό να παίζεται για πολύ καιρό ακόμα στις συναυλίες σας και γιατί;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μάλλον θα παίζουμε για πολύ καιρό το κομμάτι από τον δεύτερό μας δίσκο ”Satan is Time”, γιατί είναι αντιπροσωπευτικό του ψυχεδελικού black metal ήχου μας και επειδή οι στίχοι του μας εκφράζουν απόλυτα.

 

HAIL SPIRIT NOIR σε AMNIAC: Στο στυλ που παίζετε, ποια θεωρείτε την καλύτερη μπάντα του είδους;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν σύμφωνα με τις ταμπέλες που έχουμε ακούσει για εμάς ανήκουμε στο post – metal ιδίωμα, τότε σίγουρα είναι οι Isis αλλά γενικότερα στον ακραίο ήχο η μεγαλύτερη επιρροή και αγάπη μας είναι οι Gojira.

 

CHRONOSPHERE – ALLOCHIRIA

CHRONOSPHERE σε ALLOCHIRIA: Ποια είναι η πιο ντροπιαστική σεξουαλική στιγμή που είχατε ποτέ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δύο μέλη μας -για την ιστορία θα τα ονομάσουμε ο Α και ο Β- έχουν βγει διπλό ραντεβού με την κοπέλα του Α και μία φίλη της. Μετά από ένα μεθυσμένο βράδυ αφού καταλήγουν στο σπίτι του Β και χωρίζονται τα ζευγάρια στα δωμάτια για να συνεχίσουν την νύχτα τους, η επόμενη συνάντηση των 2 μελών της μπάντας γίνεται στις 7 το πρωί όπου την ώρα που ο Β δέχεται την περιποίηση της φίλης της κοπέλας του Α στο σαλόνι , εμφανίζεται ο Α λέγοντας ότι θα φτιάξει καφέ και να ρωτήσει εάν θέλει κανείς. Δεν ξέρω εάν ήταν ντροπιαστικό, αλλά ήταν σίγουρα αμήχανο.

ALLOCHIRIA σε CHRONOSPHERE: Θα παίρνατε ποτέ μέλος στην μπάντα που να μην έχει μακρύ μαλλί;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν ξέρω αν αυτή είναι ερώτηση-σπόντα προς εμένα (Σπύρος)… Θα απαντήσω με τις εξής 2 φωτογραφίες…

ch1

ch2

 

 

PUTA VOLCANO – HYPNOTIC NAUSEA

PUTA VOLCANO σε HYPNOTIC NAUSEA: Υπάρχουν ΡΟΚ ΣΤΑΡΖ το 2017;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ανάλογα, με το τι θεωρεί ο καθένας τι είναι ροκ σταρ. Αντίθετα με την γενικότερη αντίληψη της μεγάλης δημοτικότητας αλλά και τον ‘’δύσκολων’’ συμπεριφορών, για εμάς η έννοια ροκ σταρ έχει να κάνει κυρίως με την ενέργεια ενός καλλιτέχνη αλλά και το πως αποτυπώνει το υλικό του στην δισκογραφία και στις ζωντανές εμφανίσεις του, την αλληλεπίδραση του με το κοινό, καθώς και με την δυνατότητα να εξελίσσεται διατηρώντας την καλλιτεχνική του ακεραιότητα. Αν όντως ισχύει ο συλλογισμός αυτός τότε σίγουρα έχουμε αρκετούς ΡΟΚ ΣΤΑΡΖ το 2017!

HYPNOTIC NAUSEA σε PUTA VOLCANO: Ζούμε σε μία χώρα που ενώ υπάρχει πάρα πολύ αξιόλογη μουσική από μπάντες και καλλιτέχνες, δεν υπάρχει η αντίστοιχη μουσική βιομηχανία να τους υποστηρίξει. Από πού αντλούν οι Puta Volcano δύναμη, έμπνευση και κουράγιο να συνεχίζουν να δημιουργούν;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για όσους προσπαθούν να ζήσουν από τη μουσική, ξέρουμε ότι η ζυγαριά δεν γέρνει προς εμάς. Όμως, η μόνη μουσική βιομηχανία που χρειαζόμαστε τώρα πια είναι το internet. Μέσω αυτού βρίσκουμε αυτιά να ακούσουν τη μουσική μας σε κάθε μεριά του κόσμου και να μας δώσουν feedback, το οποίο δίνει πολύ καλή ώθηση για να κάνουμε το κάθε επόμενο βήμα. Το να παίζουμε μουσική για εμάς είναι μια δημιουργική ανάγκη και όσο έχουμε κάτι να πούμε, θα συνεχίζουμε.

 

MAHAKALA – BLAME KANDINSKY

MAHAKALA σε BLAME KANDINSKY: Σε τι θεό πιστεύουν οι Blame Kandinsky;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πιστεύουμε στον Rick Sanchez.

 

BLAME KANDINSKY σε MAHAKALA: Ποιον παίχτη του Survivor υποστηρίζουν οι Mahakala;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Υποστηρίζουμε τον Λάμπρο Χούτο, επειδή διετέλεσε ως γραφική φιγούρα του εγχώριου ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι, αλλά δεν πρόκειται να τον παραδεχτούμε πραγματικά ως Survivor, παρά μόνο αν τον δούμε στην πρώτη σειρά, να παίζει air guitar καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου του New Long. Φυσικά αντηλιακό, νερό, καπέλο και μπλούζα απαγορεύονται αυστηρά.

 

VOID DROID – BORDERLINE SYNDROME

BORDERLINE SYNDROME σε VOID DROID: Πως πιστεύετε ότι θα είναι τα επόμενα 3 χρόνια στην ζωή των VOID DROID;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Λογικά τα επόμενα 3 χρόνια θα μας έρθει έμπνευση να γράψουμε το νέο Master Of Puppets (χαχα)!! Ας ελπίσουμε να είναι δημιουργικά με καινούριες δισκογραφικές δουλειές, νέες συναυλιακές εμπειρίες και κυρίως μέσα σε αυτό το διάστημα να κρατήσουμε την ταυτότητα μας και να διαμορφώσουμε τον ήχο που επιθυμούμε.

VOID DROID σε BORDERLINE SYNDROME: Μιας και παρακολουθούμε την πολυσύνθετη και προοδευτική μουσική σας, μας δημιουργείται η εξής απορία..ποια είναι η πηγή έμπνευσης για τις συνθέσεις σας και πόσα lexotanil παίρνετε μετά από κάθε πρόβα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πηγή έμπνευσης για τις συνθέσεις μας πέρα από τα προφανή (νέες μουσικές-ταινίες) είναι η διάθεση μας να προκαλέσουμε ο ένας τον άλλον μουσικά και να δημιουργούμε στα όρια του ‘comfort zone’ μας. Πολύ συχνά αρχίζουμε από ένα ρυθμικό σχήμα ή μια μελωδία που κολλάει εμμονικά στο μυαλό μας και που στη διαδικασία της πρόβας/σύνθεσης,δοκιμάζοντας πολλές παραλλαγές και διαφορετικές ενορχηστρώσεις καταλήγουμε τις περισσότερες φορές σε μέρη αρκετά διαφορετικά από την αρχική ιδέα. Τα lexotanil δεν τα έχουμε αρχίσει ακόμα, μας καλύπτει το κονιάκ, αλλά τώρα που αρχίζουμε τα κομμάτια του επόμενου δίσκου θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο.

 

DENDRITES – NOCHNOY DOZOR

NOCHNOY DOZOR σε DENDRITES: Τι θα προτιμούσατε ειλικρινά; Μια περιοδεία με tour bus πολλές μέρες (με ότι αυτό σημαίνει) η ένα support σε αγαπημένη σας μπάντα του εξωτερικού;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Με κλειστά μάτια και χωρίς δεύτερη σκέψη, νομίζω όλοι μας στην μπάντα θα λέγαμε μια περιοδεία με tour bus. Είναι μια εμπειρία που θέλουμε να την ζήσουμε στο μέλλον, και σιγά σιγά θα αρχίσουμε να κοιτάμε πως θα γίνει να κανονιστεί κάτι τέτοιο, ίσως – αν όλα πάνε καλά – και για το επόμενο καλοκαίρι. Σίγουρα, θα ήταν φοβερή φάση να κάναμε support στην αγαπημένη μας μπάντα σε ένα stage του εξωτερικού, αλλά είναι νομίζουμε μεγαλύτερη πρόκληση να κάνεις το δικό σου tour και να γνωρίσεις καινούρια άτομα, καινούρια μέρη. Συν όλες οι ιστορίες που ακούς για την μπίχλα μέσα στο tour bus, για το ετοιματζίδικο φαγητό κτλ. Για μια μπάντα που το έχει ζήσει στο πετσί της, μπορεί η φάση να φαντάζει λίγο εφιάλτης, αλλά για εμάς που το ονειρευόμαστε ακόμη, το έχουμε ακόμα πολύ ψηλά στην λίστα των πραγμάτων που θέλουμε να κάνουμε σαν μπάντα.

DENDRITES σε NOCHNOY DOZOR: Με δεδομένο ότι το όνομα σας σημαίνει ‘Νυχτερινή Βάρδια” στα ρώσικα, λογικά – και διορθώστε μας αν κάνουμε λάθος – είναι εμπνευσμένο από το πρώτο βιβλίο της πενταλογίας του Sergei Lukanenko “Night Watch – Nochnoy Dozor”. Στο μυθιστόρημα, η ‘Νυχτερινή Βάρδια’ είναι ένας οργανισμός που ως σκοπό του έχει την προστασία από τις πράξεις των ΄Σκοτεινών Άλλων’. Η δικιά σας αποστολή ως Nochnoy Dozor ποια είναι, κι από ποιους ‘Σκοτεινούς Άλλους’ πρέπει να φυλαγόμαστε στις μέρες μας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η δική μας αποστολή σαν Nochnoy Dozor είναι να εκφραζόμαστε, πειραματιζόμαστε, μέσα από την μουσική με γνώμονα τη σχέση που έχουμε αναπτύξει μεταξύ μας. Φυλαγόμαστε από την καθημερινή, γκρίνια, μιζέρια, κακία , ζήλια, τους ανθρώπους χωρίς καθαρό βλέμμα και όλους αυτούς που δεν βλέπουν τίποτε όμορφο γύρω τους και έχουν γνώμη για όλα αλλά δεν διεκδικούν τίποτα ποτέ.

 

KRAUSE – SUPERPUMA

KRAUSE σε SUPERPUMA: Φήμες λένε ότι επιλέξατε το συγκεκριμένο όνομα μπάντας από τις γλαφυρές περιγραφές του Πάνου Σόμπολου για τα superpuma στις μεγάλες πυρκαγιές, επειδή από μικροί είχατε το απωθημένο να γίνετε πυροσβέστες. Αληθεύει αυτή η φήμη;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Λοιπόν, απ τη γιαγιά το πήραμε το όνομα, καθώς όσο μεγαλώνουμε, στρέφουμε το βλέμμα δειλά προς την παράδοση. Η βάσιμη όμως φήμη προέκυψε επειδή οι γλαφυρές, ελεγχόμενα φορτισμένες με την ζορισμένα τεχνοκρατική εκφορά, περιγραφές του κ. Σόμπολου δεν θα μπορούσαν παρά να επηρεάσουν την δημιουργική μας έκφραση.

SUPERPUMA σε KRAUSE: Υπήρξε κάποιο τραγούδι που να εμπίπτει στην ειδεχθή κατηγορία εγκλημάτων προς την ανθρωπότητα γνωστή ως “power ballads”, που να άκουγε κάποιος από εσάς κάποια στιγμή στη ζωή του, και να ένιωθε κάποιου είδους ένοχη απόλαυση ακούγοντάς το; Και ακόμη χειρότερα, να υπάρχει σαν απωθημένο για διασκευή; Αν ναι, ποιο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Kαταρχάς να αναφέρουμε ότι τα power ballads δεν είναι ένοχη απόλαυση. Ο Άλεξ και ο Πράπας κλαίγανε κρυφά ακούγοντας το sleeping in the fire των WASP. O Mπάμπης και ο Κωστάκης όντας πιο σκληροί, σηκώνανε τις γροθιές τους με το heart of steel των Manowar.

Χίλια και ένα thanx στον Δημήτρη Κότση για την ηρωικά Μανογουορική προσπάθεια.

Στέλιος Τσουμπανίδης


Συλλέκτης εμπειριών, ρεαλιστής (άρα απαισιόδοξος), έχει κάνει το daydreaming επάγγελμα. Η συμπαντική αλήθεια κρύβεται στις ατάκες του Bill Hicks και στο bacon.