Ο Ben Koller έχει πάρει επ’ ώμου το καλό metal του 2017

8176319480_3539bf5a47_b

Ορίστε ένα όμορφο παράδοξο. Δεν είναι πολλοί που θα αναγνώριζαν εξ όψεως αυτόν τον χαρωπό τύπο από τη Μασσαχουσέτη. Κι όμως αν αγαπάς τη σκληρή μουσική και κυνηγάς τη σχετική επικαιρότητα φέτος, αυτός ο χαρωπός drummer είναι ο μπαλαντέρ σου.

Σχεδόν κάθε χρονιά υπάρχει ένας αφανής ήρωας που ενώ οι προβολείς της δημοσιότητας θα πέσουν πάνω στον κάθε Dave Grohl αυτού του κόσμου (πότε έγινε media αντιπαράδειγμα αυτός ο τύπος;), εκείνος είναι που τραβά το δημιουργικό κουπί. Πέρυσι ήταν ο Kirk Hammett , φέτος θα πρέπει να είναι ο Ben Koller.

Μέχρι στιγμής αφήνει τη στάμπα του σε 3 αξιοπρόσεκτες κυκλοφορίες του 2017 και αν ρωτάς εμένα, είναι επιτέλους καιρός να αφήσουν οι drummers στη σκιά όλους αυτούς τους εγωπαθείς χιψτερ κιθαρίστες, δεν είναι;

Πως γίνεται κάτι τέτοιο; Με τα εξής 3 απλά βήματα:

 

Με το true metal των Mutoid Man

Από τους δίσκους που μας ξύπνησαν ένα εφηβικό συναίσθημα ενθουσιασμού, και μια ενσυνείδητη βεβαιότητα ότι ακούμε την καλύτερη μουσική του κόσμου. Ορμητικό, αεράτο και απόλυτα εύστοχο, το “War Moans δε θα αγνοηθεί από καμία λίστα του Δεκέμβρη.

 

Με το στακάτο crust των All Pigs Must Die

Δεν είναι καθόλου λίγες οι φορές που το μόνο που χρειάζεσαι για να κρατηθείς όρθιος μια ακόμα μέρα, είναι ένα album τόσο τίμιο και ψυχωμένο όσο αυτό το πολύ πρόσφατο της παρέας από τη Μασσαχουσέτη. Μπορείς να το πεις hardcore punk, μπορείς να το πεις crust metal, λίγη σημασία έχει. Τουλάχιστον για όσο η ουσία κρύβεται σε κάτι τόσο απλό όσο ένα κλικ εδώ κάτω…

 

Με τον I-got-royalty-inside-my-DNA αέρα των Converge

Χωρίς αμφιβολία ένα από τα πλέον πολυαναμενόμενα albums της χρονιάς και όταν μιλάμε για τους Converge, σίγουρα αυτό ισχύει για κάθε μια από τις κυκλοφορίες τους. Το “The Dusk In Us” έρχεται αρχές Νοέμβρη και όπως ο Λόγος του Θεου, θα μας σώσει όλους. Ίσως υπερβάλλω, αλλά το μεσσιανικό status της κορυφαίας σκληρής μπάντας του πλανήτη είναι παγιωμένο από τις αρχές του αιώνα με φωτιά και ατσάλι.

Γιάννης Καψάσκης


Δισκοπώλης, θεωρητικός, με πάθος για τη σημειολογία, το σουηδικό metal και το ρολό κοτόπουλο