Ο Iggy Pop, ο Lemmy και άλλη μια ντουζίνα rockstars πρωταγωνιστούν στο Gutterdämmerung

1200

Πιστεύεις ότι στο σινεμά έχουν γίνει τα πάντα; Δεν αποκλείεται να έχεις δίκιο.

 

Μήπως πιστεύεις το ίδιο και για το rock n roll; Ότι όλες οι κορυφές έχουν κατακτηθεί, ότι δεν έχει απομείνει τίποτα να παιχτεί πλέον, ότι η καινοτομία έχει καεί για πάντα; Πιθανότατα έχεις δίκιο και σε αυτό.

 

Τι μπορείς να κάνεις τότε αν είσαι ένας filmmaker που ζει και αναπνέει rock n roll; Βάσει των δεδομένων μας, όχι και πολλά πράγματα. Εκτός αν σε λένε Bjorn Tagemose και ετοιμάζεις το Gutterdämmerung.

 

Η περιγραφή και οι φήμες που προηγούνται λένε ότι πρόκειται για ένα σκοτεινό και θορυβώδες παραμύθι, στο πνεύμα των βωβών ταινιών της δεκαετίας του 1920, με τη μουσική να εκφράζει τα συναισθήματα των ηθοποιών. Τραβώντας το concept στα άκρα, ποιους επέλεξε ο Tagemose για ηθοποιούς μιας βωβής ταινίας; Μια χούφτα από τους μεγαλύτερους rockstars του κόσμου, μάλιστα.

 

Lemmy, Slash, Grace Jones, Iggy Pop, Henry Rollins, Tom Araya, Mark Lanegan, Josh Homme, Nina Hagen, Jesse Hughes, Justice, Volbeat.

 

Το ολοκληρωτικό cinema του Βέλγο-Σουηδού visual artist περιλαμβάνει όχι απλά κινηματογραφικές προβολές, αλλά μια live μπάντα και έναν αφηγητή on stage να συνοδεύουν την προβολή, με τα εφέ καταστροφής να εκρήγνυνται γύρω από το κοινό. Είναι τόσο φιλόδοξο, που σχεδόν αποκλείεται να αποτύχει.

 

Αυτό το τσίρκο αναμένεται να ξεκινήσει τις παραστάσεις του από τις αρχές του 2016 και εφόσον πάνε όλα καλά, η showbiz ιστορία θα αποκτήσει ένα ολοκαίνουριο κεφάλαιο.

 

 

 

 

 

Γιάννης Καψάσκης


Δισκοπώλης, θεωρητικός, με πάθος για τη σημειολογία, το σουηδικό metal και το ρολό κοτόπουλο