Πως το ελληνικό Ίντερνετ υποδέχθηκε τον Donald Trump

tramp

Τα νέα της εκλογής του Τραμπ τα άκουσα πρώτη φορά μέσα στον ύπνο μου στις 6μιση το πρωί και αφού αναγούλιασα και στούμπωσα ταυτόχρονα, κατάφερα να σκεφτώ τη μεγαλύτερη σουηδίλα του κόσμου: Θα ανησυχήσω όσο του πρέπει σε μία ώρα που θα ξυπνήσω. Κι έτσι έγινε, αφού σηκώθηκα με χειρότερη διάθεση από τον Κλιντ Ίστγουντ στο Γκραν Τορίνο και χειρότερο μούδιασμα από τον Χώκινγκ. Είχα βλέπετε αποκλείσει εντελώς το ενδεχόμενο, δεν είχα κανένα εγκεφαλικό κουτί να χωρέσει την πληροφοορία, οπότε το σοκ ήταν σοβαρό and the struggle is real. Το ίδιο απόγευμα μετά τη δουλειά έκοψα ιντερνετικές αντιδράσεις και ξαφνικά όλα έβγαζαν νόημα – διότι φυσικά μία ώρα αρκεί στο μέσο χρήστη του ίντερνετ για να αναλύσει αυτό που στο μέλλον θα γίνει σοσάρα στο βιβλίο της Ιστορίας. Ωστόσο να συμπαθάτε παρακαλώ την αργοπορημένη κατά μία εβδομάδα αντίδρασή μου, καθώς αν επιχειρούσα να γράψω επιτόπου για τους σημαιοφόρους του ανθρώπινου είδους θα έμοιαζες κάποιος έτσι:

κξησφκλξαηδσ ασξκδηφλξκαησ δκφλξηασιθεηρλιςθηνώκνλδθ ιθας

υπιεθυξαβσδ υατσδθιυγβνμχ, αυσδιθφηασξβψνμχ,θα αθηδια οιαησδγ

φλαιοσδξιοχ θαυθυσβδξκ αβφνμψηφεςτε;5ρ768 σδψλξκν΄λκαξσδιφηα΄

σδ ξσγηδκξφγ δφιας ιοιθ χλκξαοξ [ΓΑΜΩΤΟΧΡΙΣΤΟΚΑΙΤΟΣΕΛΦΤΑΝΝΙΝΓΚ

Σε μοντέρνα ελληνικά λοιπόν, οι παρακάτω τύποι σίγουρα δεν ήταν εκ των πραγμάτων ψηφοφόροι του Τραμπ, αλλά τα εγκεφαλικά τους ξεράσματα θα είναι στο μέλλον εν μέρει υπαίτια για παρόμοιες τέτοιες πολιτικές καταστάσεις. Καμαρώστε τα τζιμάνια.

Ο “έχω desktop τον τζόκερ”, με εγκεφαλική αντίληψη ανάλογη αγοριού στην προεφηβεία και θα-θελαν-μόττο τους some people just wanna watch the world burn. Οι παραπάνω τύποι είναι ντεμέκ αγγελιοφόροι της καταστροφής για χάρη καταστροφής και θεωρούν εαυτούς υπεράνω οποιασδήποτε πολιτικής εξέλιξης. Συνήθως διαβάζουν Ελεύθερη Ώρα και gewpolitikos-aetos.blogspot “για χαβά” αλλά κατά βάθος γουστάρουν. Υπεραπλουστευμένο παράδειγμα αντίδρασης: ΧΑΧΑ μάγκες μου εγώ το καταχάρηκα που βγήκε ο Τραμπ, το τι θα δούμε στα επόμενα χρόνια θα είναι χειρότερο από ταινίδι του Michael Bay.

joker

 

μπαντας εζ φακ…

 

Ο απολιτίκ, με γνώση ιστορίας μεγέθους πασατέμπο, με σφαιρική αντίληψη διαμέτρου ελεκτρονίου, με διεισδυτικότητα αθερίνας, αδυνατεί να καταλάβει την έκταση του πολιτικού βάρους της Προεδρικής εκλογής των ΗΠΑ και τις παγκόσμιες ιδεολογικές του προεκτάσεις – ε δεν’εν τυχαίο ότι JFK, χιπισμός, Μάης ’68, σεξουαλική απελευθέρωση, Λαμπράκης κοκ έπεσαν στην ίδια δεκαετία, ρε μάγκα μου. Πιθανότατα υπήρξε τέως ψηφοφόρος ΠΑΣΟΚ. Φωτοτυπία-παράδειγμα αντίδρασης: Ε, τι κάθεσαι και σκας, τι θα αλλάξει στη ζωή σου; Όλα ίδια θα είναι.

family

δεν έχει νόημα να μπει η μούρη του, όταν καν θα τη θυμάσαι.

 

Το sidekick του bullη, ούτε καν ο bullης ο ίδιος, είναι ο φαφλατάς που ΚΑΤΟΠΙΝ της ανακοίνωσης του αποτελέσματος θα εκφράσει τη στήριξή του, με μια γαρνιτούρα από σιγαπωςκανετέτσι. Μια σκάλα πάνω από τον απολιτίκ, με σφαιρική αντίληψη διαμέτρου νετρονίου δηλαδή, το sidekick έχει απογυμνώσει την πολιτική από οποιαδήποτε ιδεολογική διάσταση αφού καταφέρνει να δει θετικά σημεία στην εκλογή ενός Προέδρου υποστηριζόμενου από την ΚΚΚ. Τα βράδια σκεπάζεται με Ναυτεμπορική και όνειρό του είναι να βγάλει λεφτά από το χρηματιστήριο ή να γίνει διαιτητής στους αγώνες του Ολυμπιακού. Παραγκικό παράδειγμα αντίδρασης: Ε ρε φίλε, κι η οικονομική κρίση επί Ομπάμα έγινε, δεν γίνεται ο Τραμπ να ‘ναι χειρότερος.

ted

 

 

Ο πρωταθλητής στο τάβλι, που πρέπει να αναφέρει την Ελλάδα γιατί ο εγκέφαλός του έχει χαρτογραφήσει μόνο μέχρι την Περιφερειακή/Αττική Οδό. Δύο εκφάνσεις του πρωταθλητή: στη μία η εκλογή Τραμπ παραλληλίζεται με την εκλογή ΓΑΠ/Σαμαρά/Τσίπρα/Αδώνιδος και ό,τι άλλο – γιατί φυσικά Έλληνας βουλευτής με πρόσβαση σε βουλευτικό αυτοκίνητο και Πρόεδρος ΗΠΑ με πρόσβαση σε πυρηνικά είναι ιδίας βαρύτητας, και στη δεύτερη, ψέγει το ελληνικό ελεκτοράτο που έχει άποψη για το πόσο τα σκάτωσε αμερικάνικο ελεκτοράτο, γιατί φυσικά το ελληνικό ελεκτοράτο τα έχει σκατώσει πολύ χειρότερα, οπότε και επιστρέφουμε στην ουσία της παραπάνω δήλωσης ότι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΔΙΟ ΠΡΑΜΑ. Το-δες-το-παιξες παραδείγματα αντίδρασης: Έχει άποψη για τον Τραμπ κι η Σουλίτσα που βγαίνει στο τάδε σκυλάδικο / Τι μιλάς για τον Τραμπ εσύ που ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ/ΤΗΝΚΟΥΡΑΣΗΤΗΝΙΔΙΑ.

gekas

Στάνταρ.

 

Ο αρνητής του οτιδήποτε Χίλαρι, ο τύπος που φυσικά θεωρεί ότι η ήττα της Χίλαρι δεν είχε καμία σχέση με σεξισμό γιατί η Χίλαρι είναι τραγική πολιτικός. Ο τύπος που σε κάθε συζήτηση για το πόσο σκατά είναι ο Τραμπ, θα χεστεί πάνω του αν δεν κάνει λίστα με τα πράγματα στα οποία είναι  χάλια η Χίλαρι. Ο τύπος που δεν μπορεί να διαχωρίσει τον κίνδυνο του ψυχωτικού ναρκισσισμού και του φασισμού-κουβερτούρα από την έλλειψη χαρίσματος και της μετριότητας της ίδιας, γιατί η κουράδα του εικοσάχρονου είναι ίδια με την κουράδα του ογδοντάχρονου. Για τον αρνητή, ο σεξισμός εκδηλώνεται μόνο με τη μπούρκα και ο ρατσισμός μόνο με τους Ναζί. Αν μπορούσε, ο αρνητής θα ήταν ξεκάθαρα ενεργητικός ψηφοφόρος Τραμπ. Logic-prevails παράδειγμα Αντίδρασης: Δεν θεωρώ ότι η Χίλαρι δεν βγήκε λόγω σεξισμού, αφού είναι εντελώς ανίκανη πολιτικός και δεν μπορεί να πείσει κανέναν.

asoe

Ο αρνητής σερβίρεται με φραπέ σκέτο αχτύπητο και βιβλίο του Richard Dawkins.

 

O Συνωμοσιολόγος, της συνομωταξίας του πρωταθλητή, του τζόκερ και του απολιτίκ, επίσης θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω αποτελέσματος και των προεκτάσεών του και νιώθει καλύτερα με τον εαυτό του αδιαφορώντας με βεντάλια ή μηδενίζοντας το αρνητικό αποτέλεσμα – ΑΛΛΑ ο συνωμοσιολόγος έχει αδιάσειστο επιχείρημα που δεν κλονίζεται και δεν αντικρούεται αφού το έχει κλάσει ο ίδιος. Λίγα μπορούν να ειπωθούν για το συνομωσιολόγο αφού αφήνει τους πάντες στο περιβάλλον του ανίκανους να λεξικοποιήσουν την αντίδρασή τους. Φωτογραφίζεται με ποιότητα Annie Leibovitz απευθείας παρακάτω. Παράδειγμα Αντίδρασης-ΑΥΤΟΠΑΝΤΟΥ: Μα ούτως ή άλλως ο Τραμπ είναι μαριονιέτα της/του CIA/NSA/Homeland Security/Πάππα, δεν κάνει ο Πρόεδρος κουμάντο.

sinomoΕrror 404

 

 

Σοφία Πυργιώτη


Σκληράδα επιπέδου βουτυρομάχαιρου. Στην πραγματικότητα, είναι μέτρια σε όλα – Πειστήριο: Το μεγαλύτερό της επίτευγμα είναι ότι δεν ζει στην Ελλάδα. Θάνατος σε όλα τα είδωλα.