Οι Run the Jewels ανέβασαν το “Panther like a Panther” στην πρωτότυπη (demo) έκδοση

run the jewels

Οι Run the Jewels μετά το RTJ3 επιστρέφουν με μία demo έκδοση του Panther like a Panther. Το ακούσαμε στο RTJ3 με τη συμμετοχή της Trina σε μία πιο trap εκτέλεση. Κάποιοι στα σχόλια κάτω από το κομμάτι στο youtube έγραψαν ότι προτιμούν την έκδοση, την οποία έδωσαν και για soundtrack του trailer για το Gears of War 4 και δεν έχουν άδικο, o ήχος είναι εντελώς banger . Με αφορμή τις προτιμήσεις του κοινού, οι Run the Jewels για την επίσημη ημέρα δισκοπωλείων (Record Store Day), τύπωσαν μία τσάντα, της οποία η αγορά, σου έδινε τη δυνατότητα να κατεβάσεις το κομμάτι από την οφίσιαλ εφαρμογή των Run the Jewels.

Το artwork με τον πάνθηρα για το Panther like a Panther, θυμίζει μία άγρια maneki neko και είναι αρκετά προσεγμένο, ειδικά για γραφιστικά ενός και μόνο κομματιού, αν και πλέον αυτό συνηθίζεται.  Όσον αφορά το κομμάτι το ίδιο, τι να πεις; Ότι οι Run the Jewels δεν μπορούν να σε απογοητεύσουν, ακόμα και αν βγάλουν το ίδιο κομμάτι σε δέκα διαφορετικές versions; Ότι κατάφεραν έναν τόσο σπαστικό ήχο, να τον μετατρέψουν σε beatάρα; Ή ότι κατάφεραν να την κάνουν beatάρα με το rap τους; (Φαντάσου τι θα γινόταν αν τους έδιναν το HUMBLE.).

Αντικειμενικά, χωρίς καμία υπερβολή όμως, οι Run the Jewels είναι το μέλλον του hip hop. Πρώτον, προωθούν όλη την κουλτούρα, συμπεριλαμβανομένου και του graffiti. Δεύτερον, στη μουσική τους φαίνεται η αγάπη τους για το hip hop, κάθε κομμάτι, και από άποψη παραγωγής και από άποψη του ραπ των συγκαταλεγόμενων καλλιτεχνών, εκτός του ότι έχει βάση παλιού καλού ραπ, το αποτέλεσμα είναι κάτι εντελώς καινούριο, καινοτομικό και δύσκολα θα βρεις κάτι που να το θυμίζει έστω και λίγο. Οι Run the Jewels μπορούν να ικανοποιήσουν και παλαίμαχο ραπ κοινό, αλλά και τους νεοφερμένους και ταυτόχρονα να μην είναι ποτέ ίδιοι, αλλά να έχουν και ταυτότητα.

Κατερίνα Σπανού


Τρέφεται από τη διαφωνία, ακόμη και με τον εαυτό της. Αντιπαθεί τους βιαστικούς συμπερασματολόγους. Έχει μία σχέση μίσους και πάθους με το marketing και το hip-hop.