Συναυλία Οcean Wisdom: Δώσε μας λίγη από αυτή τη σοφία

IMG_7932

Το, κατά πολύ, βροχερό βράδυ της Παρασκευής, μας βρήκε όλους να τρέχουμε στην κυριολεξία να μπούμε μέσα στο Block 33 για ένα live που περιμέναμε με λαχτάρα, μετά το άκυρο που φάγαμε πολλοί από εμάς τους βόρειους από τους Suicideboys λίγες μέρες πριν. Σαν πολλούς, έτσι κι εγώ εναπόθεσα τις ελπίδες μου στον Ocean Wisdom, που από πάντα θεωρούσα λίγο ανώτερο από τους boys, αλλά τι να το κάνεις, γούστα είναι αυτά.

Λίγο η κούραση και το φόρτο του πανεπιστημίου και λίγο η κίνηση στο δρόμο, με έκαναν να φτάσω λίγο μετά τις 21:30 στο Block, και σύμφωνα με το πρόγραμμα του live, υποτίθεται πως εκείνη την ώρα θα έβγαινε το 3ο από τα 5 opening της βραδιάς, πράγμα που δε συνέβη στο παραμικρό, αφού μόλις μπήκα μέσα, κατέβαινε από τη σκηνή το 1ο από τα 5. Κάπως έτσι, δηλαδή, πήγε το πρόγραμμα σχεδόν 2 ώρες μετά, μαζί με την ξαφνική συνειδητοποίηση ότι δε θα βρισκόμασταν στο κύριο stage του χώρου, αλλά στο διπλανό, πιο απλωμένο χώρο ο οποίος φημίζεται για τον κακό του ήχο.

Οι υπόλοιπες 2,5 ώρες κύλησαν σχετικά ομαλά, με τα ελληνικά acts να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό αλλά να μην έχουν αρκετή ανταπόκριση από το κοινό. Προσωπικά δεν είμαι ιδιαίτερη φαν της ελληνικής ραπ σκηνής, όμως όλα τα παιδιά από τα εναρκτήρια acts, έδωσαν το 100% τους παρά τις αντίξοες συνθήκες από πλευράς κοινού και ήχου. Γύρω στα μεσάνυχτα, τη σκηνή κατέλαβε ο Λόγος απειλή, που σαφώς ήταν και ο πιο γνωστός στο κοινό και πέτυχε να ζεστάνει το πλήθος εκείνο το κρύο Παρασκευιάτικο βράδυ. Μπορώ όμως να πω ότι με έχασε κάπου, αφού έψαχνα μέρος να βρω να καθίσω, όταν είδα το όνειρο ότι ο Wisdom θα βγει μετά τη 1 αντί για 23:30 που ήταν κανονισμένο.

Όταν επιτέλους το ρολόι έδειχνε 01:15, ο Βρετανός ανέβηκε πάνω στη σκηνή και το κοινό του επιφύλαξε την πιο ζεστή υποδοχή, δίνοντάς του το πάτημα για ένα κορυφαίο live. Και oh boy αν το εκμεταλλεύτηκε Έχοντας δημιουργήσει ένα setlist με τα πιο γνωστά του κομμάτια από το ντεμπούτο του “Chaos ‘93”  και κάποια από τα καλύτερα από τον φρέσκο δεύτερο του δίσκο, η βραδιά κύλησε υπερβολικά γρήγορα. Η πλειοψηφία των κομματιών ήταν από τον καινούργιο του δίσκο, γι’ αυτό άλλωστε ήταν και live για παρουσίαση του “Wizville” στο κοινό. Ο Wisdom, παρέμεινε ευδιάθετος καθ’ όλη τη διάρκεια του set, επικοινωνούσε με το κοινό, μας μιλούσε και φάνηκε μέχρι και έκπληκτος όταν στα πιο γνωστά κομμάτια “Walkin” και “High Street” το κοινό επίσης τραγουδούσε αψεγάδιαστα τους στίχους, πράγμα που δείχνει την τρέλα με την οποία πολλοί περίμεναν την εμφάνισή του, αν σκεφτεί κανείς την ταχύτητα του flow του.

Ας πάμε όμως σε αυτό το ρημάδι το flow του Ocean Wisdom. Σαν άνθρωπος που κάνω σαρδάμ ακόμα κι όταν σκέφτομαι κάτι, το να βλέπω έναν άλλον άνθρωπο να αναπαράγει live τόσο γρήγορα στίχους, είναι απλά κάτι τρελό. Ο τύπος έκανε μέχρι και freestyle με εξίσου τρομερή ταχύτητα στο λόγο του, κάνοντας όλους όσους βρίσκονταν εκεί να ζητωκραυγάζουν κάθε τρεις και λίγο. Επομένως, στα μάτια μου και τα αυτιά μου ο Ocean Wisdom δεν είναι απλά ένας ακόμα rapper, αλλά ένας τρομερός ανερχόμενος καλλιτέχνης που έχει να δώσει πολλά ακόμα. Aργότερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, μας ενημέρωσε ότι η βραδιά ήταν sold out, κάτι που σίγουρα του άξιζε και ήταν ευγνώμων γι’ αυτό και φρόντιζε να μας το λέει κάθε φορά που ήταν εφικτό.

Με την παρουσία του στη σκηνή να ξεπερνάει την 1 ώρα, ο Wisdom άξιζε κάθε ατυχία και κάθε καθυστέρηση που είχε το live της Παρασκευής. Μετά το πέρας του, ο δρόμος έξω από το Block, γέμισε από ευχαριστημένα χαμόγελα, ιδρώτα και με κεφάλια που βούιζαν χωρίς αύριο (ούτε οι ωτοασπίδες βοήθησαν). Όταν κατάφερα να ξεπαρκάρω, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν ότι το επόμενο ραντεβού μου με τον Ocean το κλείνω από τώρα για το Σεπτέμβριο, σε ένα Street Mode που θα περιμένει να του υποκλιθεί και με ένα κοινό που σίγουρα θα έχει μεγαλώσει μέχρι τότε.

IMG_7905

IMG_7916

IMG_7942

IMG_7898

IMG_7888

 

 

Γεωργία Λαδοπούλου


Πεσσιμίστρια, βρίσκει το νόημα της ζωής σε διαφορετική μπάντα κάθε βδομάδα, προσπαθεί να μειώσει τις ώρες που ξοδεύει βλέποντας σειρές και οι απόψεις της διαφέρουν από τις δικές σου