Οι Space Captain εντυπωσιάζουν και από το σαλόνι τους.

space1

Ωραία πνευστά, μπάσο και φωνητικά. Τίποτα δεν με κούρασε στο «Easier» το πρώτο κομμάτι που έτυχε να ακούσω από μια  soul κολεκτίβα του Brooklyn, τους  Space Captain.

Δεν σταμάτησαν βέβαια εκεί. Έπρεπε να με κάνουν να ζηλέψω για το σπίτι όπου γύρισαν το clip τους και την παρέλαση καλών δίσκων τα 3:41 λεπτά που διήρκεσε.

Αποφάσισα όμως πως είμαι ανώτερος άνθρωπος. Κατέληξα πως θα πάρω ιδέες διακόσμησης και ακουσμάτων και πως παίρνουν τεράστιο thumbs up τη στιγμή που επέλεξαν να μας τρίψουν στη μούρη το «Voodoo» του D’Angelo. Πέρα από το ότι μου θύμισαν λιγάκι Kids These Days στις αρχές, είναι από τα νέα παιδιά που είναι τόσο god damn ταιριαστά για την Tru Thoughts Records. 

Συνδυάζοντας τόσο όμορφα rnb, soul, jazz, hip hop και psych οι Space Captain κέρδισαν την προσοχή των blogs και μουσικών sites (βλ. Indie Shuffle) ήδη από το 2013 που οι ίδιοι κυκλοφόρησαν το Easier μέσω bandcamp. Πλέον από την Tru Thoughts κυκλοφορούν τα Remedy/Easy ως double A Side, το  In Memory  EP από τον Φεβρουάριο του 2015 και το Two (single) από τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Σήμερα, καιρό μετά από αυτήν την πρώτη ακρόαση άκουσα και είδα το clip για το Still. Καμία σχέση με αυτό του Easier, μοιάζει με βιντεάκι από ένα private session. Μερικά νέα παιδιά και οι φωνές τους, τα απαραίτητα όργανα και άφθονο groove  είναι ό,τι χρειάζεται το label για να γράψει δίπλα στον τίτλο ότι πρόκειται για το official clip. Είναι ό,τι χρειάζομαι κι εγώ για να το ακούω στο repeat ώρα τώρα.

“This whirlwind of a modern day experimental R&B track is top notch in my book” – INDIE SHUFFLE

“A warm infusion of jazz and neo-soul perfect for dispelling those lingering winter blues” – THE LINE OF BEST FIT

“A tasteful electro-future-soul odyssey that blends the art of soul, production, and instrumentation.” – REVIVE MUSIC

 

Το κείμενο αναδημοσιεύεται από το Wicked Vibes Bring the Joy.
logo