Στη Θεσσαλονίκη η πρώτη στάση – βιβλιοθήκη λεωφορείου (Φωτογραφίες)

astiko11

Αναμονή, εκνευρισμός, βαρεμάρα. Αντί να παίξεις με το κινητό -πάλι-, να βάλεις ακουστικά ή να μαλώσεις με τον διπλανό σου μπορείς να επωφεληθείς από την πρώτη πανελλαδικά στάση – βιβλιοθήκη και να περάσεις την νεκρή ώρα αναμονής και μεταφοράς, διαβάζοντας.

Αν χρησιμοποιείς τη στάση της γραμμής 64 που συνδέει το Φίλυρο με τη Θεσσαλονίκη θα δεις ένα ξύλινο δέντρο όπου τα κλαδιά του διαμορφώθηκαν ως ράφια, τα οποία είναι γεμάτα *βιβλία και εφημερίδες για να επιλέξεις.  Πάνω από το δέντρο, το ταβάνι είναι ζωγραφισμένο για να θυμίζει ουρανό. Κοιτάζεις τις ράχες των βιβλίων. επιλέγεις ποιο θέλεις ενώ μπορείς να συνεχίσεις την ανάγνωση και μέσα στο αστικό κατά τη διάρκεια της διαδρομής σου.

Το ΄όλο εγχείρημα ξεκίνησε ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη σε συνεργασία με την Κίνηση Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου. Τα βιβλία είναι προσφορά της δημοτικής βιβλιοθήκης, της ένωσης λογοτεχνών, των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου, αλλά και απλών πολιτών που τοποθετούν τα βιβλία τους στα ράφια της βιβλιοθήκης δίχως την παραμικρή γραφειοκρατία, ώστε να είναι πάντοτε γεμάτη. Παράλληλα είναι δυνατή και η ανάγνωση της καθημερινότητας από εφημερίδες και έντυπα ενημέρωσης και πολιτισμού.

Μόλις ομόρφυνε μια άχαρη μέχρι πρότινος στάση λεωφορείου και ίσως μειώθηκε και η άχαρη αναμονή. Σε ένα ιδανικό σενάριο γλύκανε λίγο η πίκρα σου για την τιμή του εισητηρίου.

Μακάρι να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους και άλλοι δήμοι, πάντα με τον υπεύθυνο δανεισμό από τος επιβάτες.

πηγή

astiko2

astiko3