Στη Χιλή ξέρουν από καλό psych rock

1

Οι Χιλιανοί Follakzoid έπαιξαν live στις 13 Σεπτεμβρίου στο Eightball Club της Θεσσαλονίκης και όσοι τους είδαμε κάθε άλλο παρά απογοητευμένοι νιώθουμε. Για την ακρίβεια ήταν μία πολύ καλή μουσική εμπειρία και ο λόγος που συνέβη αυτό είναι γιατί αυτοί οι παράξενοι τύποι γνωρίζουν πολύ καλά πώς να δημιουργούν μία ψυχεδελική ατμόσφαιρα.

Το είδος μουσικής που παίζουν δεν είναι εύκολο. Βασίζεται αρκετά στις λούπες, στον αυτοσχεδιασμό και στους επαναλαμβανόμενους ήχους με σχεδόν μηδαμινά φωνητικά και ακόμη κι αυτά, όταν υπάρχουν, είναι πέρα για πέρα παραμορφωμένα και χαοτικά. Όλα αυτά καθιστούν το live μίας μπάντας δύσκολο μιας και το κοινό είτε δεν θα ταυτιστεί καθόλου και θα το βαρεθεί, είτε θα χαθεί ολοκληρωτικά στη μουσική τους και θα το αγαπήσει, μην αφήνοντας περιθώρια για οποιοδήποτε ενδιάμεση συναίσθημα.

2

 

Για κάποιον σαν κι εμένα που αγαπά τον στίχο και τα φωνητικά στη μουσική, φαίνεται σχεδόν απαγορευτικό να παθιαστώ μ’ ένα τέτοιο live και το ότι αυτό επιτεύχθηκε μάλλον δείχνει ότι οι Follakzoid έχουν κάτι να πουν με την δουλειά τους και στους πιο επιφυλακτικούς.

Ευτυχώς, λοιπόν, για εμάς που τους ακούσαμε, οι Follakzoid το κέρδισαν το στοίχημα και δεν φάνηκε να έχουν ούτε ένα σημείο καμπής στο παίξιμό τους. Γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν πάνω στη σκηνή, για ποιόν λόγο βρίσκονται εκεί πάνω, τι θέλουν από το κοινό τους και ήταν εντελώς δοσμένοι σε αυτό που έπαιζαν. Όλα τα κομμάτια τους είχαν αυξομειώσεις σε δυναμισμό και συναίσθημα κρατώντας μας σε επαγρύπνηση και η αλλόκοτη σκηνική τους παρουσία μας κέρδισε εν τέλει. Εις το επανιδείν.

Αλεξία Τζιώγα


"if the world would shut up, even for a while, perhaps we would start hearing the distant rhythm of an angry young tune, and recompose ourselves."